Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Kroatië | Pelješac brug geopend – grensovergang niet meer nodig

Kroatië | Pelješac brug geopend – grensovergang niet meer nodig

REISNIEUWS – 29 juli 2022: Op 26 juli 2022 heeft de feestelijke opening van de Pelješac brug (locatie hier) plaatsgevonden. Deze zorgt voor een praktische verbinding met het zuiden van Kroatië en een toeristische trekpleister ineen.

De brug verbindt het vasteland van Kroatië met het schiereiland Pelješac. Hierdoor wordt onder andere de stad Dubrovnik verbonden met de rest van het land. Waar bezoekers van het schiereiland voorheen via Bosnië en Herzegovina moesten reizen, kunnen zij nu gebruik maken van de nieuwe brugverbinding. De reistijd wordt hiermee verkort van een uur naar 20 minuten.

Lees ook: Hoogtepunten van Kroatië | Reisroute voor auto, motor, caravan of camper!

De nieuwe route over de Pelješac brug
De nieuwe route over de Pelješac brug

Geen grensovergang nodig

Hoewel de route via Bosnië en Herzegovina slechts 10 kilometer is, neemt de reis veel tijd in beslag doordat reizigers twee keer een landsgrens met paspoortcontrole moeten passeren. Met de opening van de brug is dit verleden tijd. De Pelješac brug heeft een lengte van 2,4 kilometer en een hoogte van wel 55 meter. Dit maakt dat de scheepvaart geen hinder ondervindt van de brug.

De Pelješac brug
De Pelješac brug

Tip: Meer geweldige plekken in Kroatië ontdekken? Lees dan onze blog over het mooiste strand van Kroatië, Pasjača Beach. Of lees onze artikelen over Šibenik, Krka National Park, Advent Zagreb (kerstmarkten), de nieuwe Pelješac brug of plan een geweldige rondreis langs alle hoogtepunten van Kroatië. Meer inspiratie nodig? Lees dan ons artikel over gratis kamperen in Kroatië.

Bezienswaardigheid

Naast alle praktische aspecten, doet de brug ook dienst als toeristische trekpleister. Zowel voor zeilers, voor wie het varen onder de brug een bijzondere ervaring is, als voor de vele reizigers die tijdens de reis over de brug kunnen genieten van een uniek uitzicht over de omgeving. Ook het uitzicht vanaf het vasteland en het schiereiland op de brug is zeer de moeite waard.

De Pelješac brug in de avond
De Pelješac brug in de avond

Lees ook: 5 redenen waarom je Zuid-Kroatië niet mag overslaan tijdens je vakantie

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link