WERELDREIZIGERS.NL

20.7K Followers

kroatie grens versoepelt
Home » Reisnieuws » Kroatië versoepelt op 2 juni grens maatregelen voor EU-burgers

Kroatië versoepelt op 2 juni grens maatregelen voor EU-burgers

REISNIEUWS – 02 juni 2021: Het hoofdkwartier voor civiele bescherming van Kroatië heeft woensdag 2 juni een besluit genomen over het versoepelen van de toegangsmaatregelen aan de grens voor burgers van de landen van de Europese Unie en de Schengen-lidstaten.

Lees ook: Reisadvies Kroatië | Reizen in coronatijd – Wat moet je regelen?

Slechts één vaccin-injectie

Met het nieuwe besluit kunnen EU-burgers en burgers uit Schengen-lidstaten per direct Kroatië binnenkomen met één vaccin-injectie als de dosis meer dan 22 dagen geleden is ontvangen, bevestigde het Kroatische Bureau voor Toerisme in een persbericht.

Voorafgaand aan de beslissing van vandaag was een vaccinatiecertificaat vereist met de laatste dosis die meer dan 14 dagen geleden was toegediend. Veel Nederlanders en Belgen waren tot op heden genoodzaakt een kostbare PCR-test aan de grens te overhandigen. Nu slechts één injectie al voldoende is, kunnen veel meer mensen Kroatië binnenkomen zonder de kostbare PCR-test te moeten kopen.

Opmerking: op 15 juni worden verdere versoepelingen verwacht – Nederland wordt dan waarschijnlijk (als de cijfers in Nederland zo blijven of verder dalen) door de Kroatische overheid verplaatst naar het lijstje met ‘groene landen’. Dit betekent dat vrijwel alle beperkingen zouden komen te vervallen. In ons Kroatië reisadvies overzicht lees je er alles over.

Regels voor toegang Kroatië vanuit EU lidstaten

Toeristen wordt gevraagd om aan één van de volgende criteria te voldoen en dit te bewijzen om toegang te krijgen tot Kroatië:

  • Een negatieve PCR- of antigeentest 48 uur voor aankomst aan de grens.
  • 22 dagen voor binnenkomst is een vaccinatiebewijs ontvangen waarop ten minste één vaccin is ingeënt.
  • Bewijs van herstel van COVID-19 meer dan 11 dagen en minder dan 180 dagen geleden.
  • Certificaat dat verklaart: 10 dagen zelfisolatie in Kroatië met optie om te testen om vrij te geven.

Toeristen komen eraan

Volgens gegevens van het eVisitor-systeem van Kroatië was het toeristenverkeer uit de Europese Unie en de Schengen-lidstaten goed voor ongeveer 80 procent van de buitenlandse aankomsten in pre-pandemische tijden, terwijl dit vorig jaar maar liefst 90 procent bedroeg.

Gedurende de laatste tien dagen is het toeristenverkeer voortdurend gegroeid en voor het eerst werden meer dan 100.000 toeristen op één dag overschreden, waarbij de meeste gasten in Kroatië momenteel afkomstig zijn uit Duitsland, Oostenrijk, Polen en Slovenië.

Tussen 1 januari en 31 mei werden in Kroatië meer dan 1 miljoen aankomsten en 3,9 miljoen overnachtingen geregistreerd. Dit is een groei van 42 procent in aankomsten en 38 procent in overnachtingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Wereldreizigers.nl

Alleen al in maand mei waren er 451.000 aankomsten en 1,9 miljoen overnachtingen, een stijging van 412 procent in aankomsten en 256 procent in overnachtingen vergeleken met mei vorig jaar.

Bron: croatiaweek.com

kroatie grens versoepelt

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

2 comments

  • Maar we moeten ook (als men met de auto reist) door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië …… wel handig dat ook te vermelden dan.

    • Klopt! Dat is wel vrij eenvoudig gelukkig zolang je er echt alleen doorheen rijdt en niet gaat overnachten op een camping of hotel. Ik zal die info morgen nog even toevoegen 👍🏻

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

34 Shares
Copy link