WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reisnieuws » Laos 9 mei weer open voor toeristen | Wel gevaccineerd, niet meer testen

Laos 9 mei weer open voor toeristen | Wel gevaccineerd, niet meer testen

REISNIEUWS – 09 mei, 2022: Laos heeft vandaag een volledige heropening van het toerisme aangekondigd. Iedereen die gevaccineerd is kan nu het land binnenkomen zonder testvereisten.

Plan hier je vakantie naar Azië

Officiële aankondiging

Regeringswoordvoerder en minister van het kabinet van de premier, mevrouw Thippakone Chanthavongsa, sprak tijdens een aankondiging die live werd uitgezonden op sociale media.

Ze zei dat het aantal gevallen van Covid-19 aanzienlijk was afgenomen. Om economisch herstel te verzekeren gaat Laos weer volledig open voor toeristen.

Lees ook: Reisroute Laos in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips
Lees ook: Top 10: Wat zijn de goedkoopste landen voor een wereldreis?

Laos per 9 mei weer open

Na de publieke opinie te hebben gepeild en met experts te hebben geraadpleegd, heeft de Taskforce de volgende maatregelen vastgesteld. Toegang tot Laos is mogelijk vanaf 9 mei onder de volgende voorwaarden:

Alle internationale controleposten zullen openstaan ​​voor binnenkomst en vertrek door Laotiaanse burgers. Ook buitenlandse ingezetenen, toeristen en andere soorten bezoekers zijn weer welkom.

Burgers van landen die bilaterale of unilaterale visumvrijstellingsovereenkomsten met Laos hebben, mogen Laos nu binnenkomen. Ook zij hebben geen visum meer nodig.

Burgers van landen die geen visumvrijstellingsovereenkomst met Laos hebben, kunnen nu een visum aanvragen bij een Laotiaanse ambassade of consulaat in het buitenland. Via het online e-Visa-systeem is ook mogelijk. Visa bij aankomst zal ook worden hersteld bij bepaalde internationale controleposten. Dat is een zeer welkome aanvulling voor backpackers.

Lees ook: Top 10 | Wat zijn de beste backpack bestemmingen in Azië?

Geen test meer nodig wanneer gevaccineerd

Volledig gevaccineerde buitenlanders of Laotiaanse burgers met een vaccinatiecertificaat mogen Laos binnenkomen zonder screening of testen op Covid-19 wanneer ze over land, door de lucht of over het water aankomen.

Niet-gevaccineerde inwoners van Laos, buitenlandse staatsburgers of inwoners van 12 jaar en ouder moeten uiterlijk 48 uur voor vertrek een Rapid Antigen Test (ATK) ondergaan en de resultaten bij aankomst overleggen.

Je verzekering moet ziektekosten dekken

Buitenlandse aankomsten in Laos die besmet raken met Covid-19 moeten de verantwoordelijkheid dragen voor alle medische kosten die met de behandeling gepaard gaan. Een reisverzekering met medische kosten-dekking is dus aan te raden.

Inclusief covid-19 dekking
Reisverzekeringen van Allianz

Of je nu op zoek bent naar een kortlopende- of doorlopende reisverzekering, Allianz is de beste keuze voor mensen die regelmatig reizen. De dekking voor bagage, gadgets en ziektekosten in het buitenland is bij Allianz over het algemeen hoger dan bij vergelijkbare verzekeraars.

De reisverzekering is ook uit te breiden met een annuleringsverzekering en alle reisverzekeringen hebben sinds dit jaar standaard covid-19 dekking, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren net voor of tijdens je reis.

Vergelijk verzekeringen
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Privévoertuigen mogen het grondgebied van Laos nu binnenkomen en verlaten via controleposten zoals vóór de pandemie. Richtlijnen met betrekking tot deze maatregel zullen worden opgesteld en gepubliceerd door het ministerie van Openbare Werken en Verkeer.

Lees ook: Vliegtijd Azië | Hoe lang is het vliegen naar Azië?

Toerisme sector moet zich voorbereiden

Mevrouw Thippakone zei dat ministeries en toerisme-afdelingen, evenals toeristische bedrijven, nu volledig voorbereid moeten zijn om buitenlandse toeristen te verwelkomen.

Tegelijkertijd kondigde ze de heropening van uitgaansgelegenheden en karaokebars aan, maar dergelijke locaties moeten ervoor zorgen dat ze volledig voldoen aan de Covid-19-preventiemaatregelen.

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link