Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Lissabon is de schoonste, meest hygiënische hoofdstad van Europa

Lissabon is de schoonste, meest hygiënische hoofdstad van Europa

REISNIEUWS – 25 januari 2021: Vóór de pandemie van het coronavirus hebben velen van ons er nooit bij stilgestaan ​​om badkamers te delen of te slapen in bedden waarin anderen hadden geslapen – nu zijn we allemaal hyperbewust over reishygiëne. Met dit in gedachten zochten experts van naar de Europese hoofdsteden met de schoonste en meest hygiënische accommodatie om ons te helpen onze volgende vakantie te plannen!

Lees ook: De leukste alternatieve stedentrips in Europa | Lekker anders!

Wat zijn de schoonste Europese hoofdsteden?

Met behulp van Airbnb, Booking.com en Tripadvisor berekende ShowersToYou.co.uk de gemiddelde hygiëne-classificaties van accommodaties in populaire Europese hoofdsteden om de schoonste bestemmingen in Europa te onthullen. Welke dat zijn lees je hieronder!

Lissabon

Lissabon komt op de eerste plaats als schoonste Europese hoofdstad met gemiddeld 4,79 sterren. Van de drie geanalyseerde websites hadden Airbnbs in Lissabon de hoogste beoordelingen (4,89), met TripAdvisor op de voet (4,87 sterren). Bij het bekijken van beoordelingen van gasten waren de algemene gevoelens: ‘Kamers voelden schoon en goed verzorgd’ en ‘heel erg schoon en afgedwongen masker dragen / handen schoonmaken’

Praag

Op de tweede plaats komt Praag. De middeleeuwse hoofdstad van Tsjechië scoorde in totaal gemiddeld 4,74 sterren, waarbij een verblijf in Airbnbs de hoogste score voor reinheid kreeg (4,87). Met dezelfde gemiddelde beoordeling staat Zagreb op de gedeelde tweede plaats met 4.74 sterren.

Berlijn

Berlijn staat in de top 10 van schoonste Europese hoofdsteden! Berlijn pakt de 10e plek naast Athene en Boedapest met een algemene beoordeling van 4,68 sterren. Airbnb-gasten waren het meest tevreden over de netheid van hun verblijf en beoordeelden de bruisende hoofdstad met 4,84 sterren, gevolgd door TripAdvisor (4,76 sterren) en Booking.com (4,44 sterren).

Lees ook: Top 10 steden om te bezoeken in Europa | Video + tips

Wat zijn de schoonste hoofdsteden op Airbnb?

Zagreb komt als beste uit de bus met 4,93 sterren op Airbnb. Sommige gastenrecensies beschrijven hun verblijf in de hoofdstad van Kroatië als “brandschoon”, “vlekkeloos schoon”; en “onberispelijk schoon”. Ondanks de rangschikking als de zesde schoonste Europese hoofdstad in het algemeen, staat Moskou op een gedeelde tweede plaats naast Boedapest, Madrid en Amsterdam met een gemiddelde hygiëneclassificatie op Airbnb van 4,90 sterren.

Lees ook: Wat is Airbnb en hoe werkt het?

Wat zijn de schoonste hoofdsteden op Booking.com?

Nogmaals, Zagreb komt op de eerste plaats als de Europese hoofdstad met de schoonste accommodatie op Booking.com met gemiddeld 4,67 sterren. Op de tweede plaats volgt Warschau, de hoofdstad van Polen, met 4,62 sterren en Lissabon met 4,61 sterren.

Wat zijn de schoonste hoofdsteden op TripAdvisor?

In tegenstelling tot het stereotype van stinkend en vies zijn, beoordeelden TripAdvisor-gebruikers Parijs als de stad met de schoonste verblijven van Europa met 4,88 sterren. Lissabon staat op de tweede plaats met een score van 4,87 sterren. Londen bestrijdt het smerige stereotype opnieuw en staat met gemiddeld 4,85 sterren in de top 3 van schoonste hoofdsteden op TripAdvisor.

Lees ook: Wat is een hostel? En waarom zou je er verblijven?

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link