23.3K Followers

madeira
Home » Reisnieuws » Madeira stelt zich open voor gevaccineerde toeristen | Dit zijn de regels

Madeira stelt zich open voor gevaccineerde toeristen | Dit zijn de regels

REISNIEUWS – 03 maart 2021: Sinds het uitbreken van de pandemie wordt de archipel van Madeira beschouwd als één van de veiligste bestemmingen in Europa en wordt het alom geprezen voor de aanpak van de Covid-19-crisis. De laatste ontwikkeling is dat Madeira alweer open wil gaan voor toeristen, maar alléén voor toeristen die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het covid-19 virus.

Lees ook: IATA dringt aan op ondersteuning Europees digitaal vaccinatie certificaat

Madeira en Portugal

Ondanks dat Madeira momenteel in veel landen nog op de rode lijst staat, omdat het deel uitmaakt van Portugal (hoewel het geografisch meer dan 1.000 kilometer van het vasteland ligt), zijn het aantal besmettingen op dit eiland aanzienlijk lager dan in het vasteland.

Madeira heeft nauw samengewerkt met SGS, een certificeringsbedrijf om veilige praktijken op de bestemming te garanderen en de risico’s met betrekking tot Covid-19 tot een minimum te beperken.

Ponta de Sao Lourenco, Madeira, Portugal
Ponta de Sao Lourenco, Madeira, Portugal

Het certificeringsproces is beschikbaar voor alle bedrijven in de toeristische sector en tot op heden zijn er momenteel 57 gecertificeerde of geauditeerde bedrijven in het certificeringsproces.

Toeristenvisum voor 90 dagen met vaccinatiebewijs

Er bestond al een zogenaamde groene corridor op de luchthaven van Madeira voor degenen die binnen 72 uur arriveren met een negatieve PCR-test.

Nu ontvangt Madeira ook toeristen die zijn ingeënt en hersteld van Covid-19 (met bewijs tot 90 dagen geldigheid) die van de regio willen genieten, waarbij testen voor deze cohorten niet langer nodig zijn.

Deze beslissing vertegenwoordigt een blijk van vertrouwen in deze nieuwe fase die de wereld doormaakt, naast het aanmoedigen van bezoeken aan de bestemming om economische activiteit te stimuleren, terwijl Madeira als een veilige bestemming wordt gehandhaafd.

Pico do Ruivo, Madeira, Portugal
Pico do Ruivo, Madeira, Portugal

Hoe kom je in aanmerking

Om in aanmerking te komen, moeten toeristen die onder deze nieuwe voorwaarden vallen, hun status bewijzen door middel van een van de volgende twee documenten:

  • Bewijs van herstel van Covid-19 in de afgelopen 90 dagen, gevalideerd door het respectieve land van herkomst, met vermelding van de naam, geboortedatum, gezondheidsnummer, type en datum van de test en expliciete vermelding van ‘hersteld’.
  • Het officiële vaccinatiecertificaat voor elk land wordt geaccepteerd, met daarin de datum van de twee ingenomen doses en het respect voor de immunisatieperiode volgens de instructies voor elk vaccin.
  • Documentatie in het Engels moet worden ingediend bij de app ‘Madeirasafe.com’ voordat de reis wordt gemaakt.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link