Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Nieuwe nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn | Vanaf 25 mei

Nieuwe nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn | Vanaf 25 mei

REISNIEUWS – 28 december 2021: Er komt een nieuwe Europese sleeper-nachttrein route vanaf 25 mei tussen onder andere Brussel, Amsterdam en Berlijn. De Europese nachttreinroute (met slaapplekken) verbindt Brussel, Amsterdam en Berlijn met nog een 10-tal tussenstops verspreid over België, Nederland en Duitsland. De nieuwe nachttrein gaat vanaf 25 mei 2023 rijden, in het beginsel drie keer per week.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het een langere route zou worden inclusief Dresden en Praag. Naar verwachting worden deze bestemmingen alsnog toegevoegd aan het eind van 2023 of in het begin van 2024, aldus European Sleeper op zijn website.

De nachttrein route

Vanaf het begin zal de trein in Nederland ook stoppen in Roosendaal, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort en Deventer. In België zal dit Antwerpen zijn en in Duitsland nogmaals in Bad Bentheim en Hannover voordat hij arriveert in Berlijn.

Route van de nachttrein Brussel - Amsterdam - Berlijn | Afbeelding via Europeansleeper.eu
Route van de nachttrein Brussel – Amsterdam – Berlijn | Afbeelding via Europeansleeper.eu

De volledige route van de nachttrein naar Berlijn (zoals nu bekend), is dan als volgt:

Brussel –> Antwerpen –> Roosendaal –> Den Haag –> Rotterdam –> Amsterdam –> Amersfoort –> Deventer –> Hannover –> Bad Bentheim –> Berlijn.

Hieronder een overzicht van de route inclusief de tijden van de website van European Sleeper.

Route en tijdsschema nachttrein Brussel - Amsterdam - Berlijn | Afbeelding via Europeansleeper.eu
Route en tijdsschema nachttrein Brussel – Amsterdam – Berlijn | Afbeelding via Europeansleeper.eu

Kaartverkoop en prijzen

De kaartverkoop start op 20 februari via NSinternational, Sunweb (de officiële partner van European Sleeper) en via de eigen website van het bedrijf. De Nederlands-Belgische startup-railoperator adverteert prijzen van 49 euro per zitplaats en 79 euro voor een couchette (slaapplek), inclusief ontbijt.

De nachttreinen tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn zullen in het begin drie keer per week rijden, aldus het bedrijf. Het bedrijf hoopt er een dagelijkse dienst van te maken.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link