WERELDREIZIGERS.NL
klm
Home » Reisnieuws » Nederlandse regering schrapt alle vakantie vluchten | Code oranje

Nederlandse regering schrapt alle vakantie vluchten | Code oranje

NIEUWSBERICHT – 17 december 2020: Vanwege het coronavirus en de verscherpte maatregelen zijn veel vakantievluchten per direct gestaakt. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur komt met aanvullende maatregelen.

Lees ook: KLM en Delta lanceren Covid-geteste vluchten | Atlanta – Amsterdam

De afgelopen dagen stonden er lange rijen in de vertrekhallen op Schiphol. Het was er erg druk, dat was minister Van Nieuwenhuizen een doorn in het oog. Zij zei dat ze er “teleurgesteld en boos” over was.

Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ook plekken zoals de Canarische eilanden, Aruba en Bonaire op code oranje gezet. Enkele dagen eerder berichtte we nog over de wijzigingen reisadvies in Aruba, Bonaire en Curaçao, dat er meer TUI vluchten met code geel werden ingepland. Deze wijziging was echter van korte duur nu de Nederlandse regering alle recreatieve vluchten alsnog een halt toeroept.

Bij code geel is het nog toegestaan er op vakantie te gaan, maar bij code oranje worden alle niet-noodzakelijke reizen sterk afgeraden. In de meeste gevallen ben je ook niet meer verzekerd door je reisverzekeraar mocht je alsnog op vakantie gaan naar code oranje gebieden.

TUI

TUI vliegt niet meer naar zowel zon- als sneeuwbestemmingen. De reisorganisatie ziet zich gedwongen alle vakantiereizen deze winter te annuleren. Wie al op zijn bestemming is, kan zijn vakantie afmaken, laat TUI weten. Vakantiegangers worden gewoon opgehaald.

Lees ook: Vakantiegigant TUI krijgt financieel noodpakket van € 1,8 miljard euro

Corendon

Ook Corendon stopt met vliegvakanties. “We gaan in winterslaap”, zegt CEO Steven van der Heijden. “We halen de vakantiegangers uiteraard nog wel op, maar niet vervroegd. Zij kunnen hun vakantie gewoon afmaken.” Corendon heeft momenteel zo’n vijftienhonderd reizigers zitten op Curaçao, Bonaire en de Canarische Eilanden.

Sunweb

Sunweb heeft inmiddels al laten weten contact op te nemen met de reizigers die nog op bestemmingen zoals de Canarische eilanden zitten, om te vragen of zij eerder terug willen.

“We gaan ervan uit dat dit betekent dat er geen reizen geboekt kunnen worden met een vertrek voor half maart”, zegt de ANVR.

KLM

Luchtvaartmaatschappijen KLM liet woensdag weten nog niet direct het vluchtschema te wijzigen naar aanleiding van het oranje reisadvies. KLM gaf aan dat een lagere vraag er wel toe zou kunnen leiden dat er minder vluchten worden aangeboden.

Reizigersverklaring vereist

Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat het advies om tot half maart geen vakantiereizen te boeken. Minister van Nieuwenhuizen zegt: “Ik onderzoek in ieder geval of het mogelijk is om een verklaring in te voeren waarin reizigers aangeven of het een noodzakelijke reis betreft”. Naar verwachting zal dit vereiste begin volgend jaar worden ingevoerd.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link