WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reisnieuws » Nieuws uit Peru | Cusco, walvis-spotten en toerisme

Nieuws uit Peru | Cusco, walvis-spotten en toerisme

REISNIEUWS – 02 augustus 2022: Het toonaangevende internationale tijdschrift Travel+Leisure heeft Cusco in Peru gekozen als de ‘Beste Stad’ in Midden- en Zuid-Amerika voor toeristische, culturele en gastronomische reismogelijkheden. De ‘World’s Best Awards’ worden elk jaar in augustus uitgereikt op basis van de resultaten van een groot lezersonderzoek en worden beschouwd als de ‘gouden standaard’ in de Amerikaanse reisindustrie. Travel+Leisure bestaat al sinds 1937 en is gevestigd in New York.

Plan hier je vakantie naar Peru

Cusco uitgeroepen tot beste stad

Cusco, dat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ontving de onderscheiding ook in 2018, 2019 en 2020 en met zijn grote verscheidenheid aan culturele attracties heeft de stad een enorme aantrekkingskracht. De Verenigde Staten is het belangrijkste herkomstland voor internationale bezoekers aan Peru.

Lees ook: Reisroute door Peru in 2, 3, of 4 weken | Uitgebreide gids

Toerisme in Peru trekt aan

Het internationale toerisme naar Peru trekt aan. In de eerste zes maanden van 2022 heeft het land meer dan 750.000 bezoekers ontvangen, heeft minister van Buitenlandse Handel en Toerisme Roberto Sánchez Palomino bekend gemaakt. Dit resultaat geeft hoop voor de verdere ontwikkeling van het jaar en voor 2023.

Ciudadela de Machu Picchu
Ciudadela de Machu Picchu

Een van de belangrijkste attracties van het land is Machupicchu, dat deze maand 15 jaar geleden werd gekozen als een van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. Goed nieuws voor iedereen die binnenkort naar Peru reist, het dagelijkse aantal beschikbare toegangskaarten zal worden verhoogd van 3.000 naar ruim 4.000 per dag. De tickets zijn online te boeken per tijdslot.

Lees ook: Inca Trail | De mystieke tocht naar Machu Picchu

Walvissen spotten in Piura – juli tot oktober

Van half juli tot eind oktober staat de kust van Piura, 1.000 km ten noorden van Lima, in het teken van walvissen spotten. Dit is het seizoen om te genieten van het indrukwekkende schouwspel van de prachtige zeezoogdieren.

Avistamiento de ballenas en Los Órganos
Avistamiento de ballenas en Los Órganos

Voor de pandemie kwamen jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers naar Piura om de bultrugwalvis te bewonderen. Naar schatting komen tussen de 5.000 en 7.000 individuen uit de zuidelijke voedselgebieden in de Golf van Corcovado naar het noorden van Peru en leggen ze meer dan 6.000-8.000 km af. Ze volgen de koude, voedselrijke Humboldt Stream van Antarctica naar het noorden, voor de kust van Peru verandert de naam in PeruStroom.

Awana Kancha en levend museum

Alpaca’s of lama’s, twee voorbeelden van kameelachtigen die niet uit Peru zijn weg te denken en die een belangrijke rol spelen in de rijke tradities en folklore van de lokale volkeren. Het museum Awana Kancha in de Cusco regio is een levend expositiecentrum voor dit kenmerkende aspect van de Peruaanse cultuur, en is in 2014 als project gestart.

Centro de Exhibición de Textiles y Camélidos Sudamericanos, Awana Kancha.
Centro de Exhibición de Textiles y Camélidos Sudamericanos, Awana Kancha.

Inmiddels is het verder gecompleteerd, en vind je er vier soorten kameelachtigen, te weten vicuña’s, guanaco’s, alpaca’s en lama’s. Bezoekers leren over allerlei aspecten die met de dieren te maken hebben. Hoe ze leven, hun rol in de lokale cultuur en tradities, over de wol die ze geven, maar ook over de weeftechnieken en bijzondere patronen. In de museumshop vind je de fijnste stoffen en kleding gemaakt van baby-alpaca vezels in de mooiste, kleurrijke patronen. Awana Kancha ligt in de Heilige Vallei, in de regio Cusco.

Lees ook: 20 Must Sees in Zuid-Amerika | Voer voor je Bucketlist ✔️

Plan hier je vakantie naar Peru

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link