WERELDREIZIGERS.NL
european union
Home » Reisnieuws » Het is officieel: EU krijgt vaccinatie paspoort genaamd Digital Green Pass

Het is officieel: EU krijgt vaccinatie paspoort genaamd Digital Green Pass

REISNIEUWS – 6 maart 2021: De Europese Commissie zal deze maand een wetgevingsvoorstel indienen over een digitaal vaccinatie paspoort die bewijst dat een reiziger is ingeënt tegen het coronavirus, zei president Ursula von der Leyen maandag op Twitter. Het digitale vaccinatie paspoort zal verder gaan onder de naam ‘Digital Green Pass” (bron).

In voorgaande nieuwsartikelen (klik) eerder dit jaar werd al duidelijk dat verschillende landen binnen de EU hiermee bezig waren, gevoed en ondersteund door IATA, de grootste luchtvaart handelsorganisatie ter wereld. Het was alleen nog wachten op een officiële bevestiging vanuit de EU, die er nu is gekomen.

Lees: IATA dringt aan op ondersteuning Europees digitaal vaccinatie certificaat om meer te weten te komen over het voorstel.

Wereldreizigers.nl

Veilig verplaatsen binnen de EU

“Het doel is om hen geleidelijk in staat te stellen zich veilig te verplaatsen in de Europese Unie of in het buitenland – voor werk of toerisme”, kondigde Ursula von der Leyen aan op Twitter.

Maar om discriminatie te voorkomen, zou de pas ook andere informatie moeten bevatten, zoals resultaten van recente COVID-19-tests of bewijzen van immuniteit.

Lees ook: Weigeren vaccinatie: angst voor beperkt reizen en openbare toegang

Voor de zomer van 2021 gereed

Een pakket maatregelen gericht op reizen wordt al verwacht op 17 maart, voorafgaand aan een bijeenkomst van EU-leiders op 25 maart, zei vicevoorzitter van de Commissie Margaritis Schinas. “Het doel zou zijn om een ​​gemeenschappelijke richting uit te zetten voor de veilige opening van Europa

“Dit is natuurlijk een wetgevingsvoorstel … dus dit is niet iets dat optioneel zou kunnen zijn”.

Vicevoorzitter van de Commissie – Margaritis Schinas

De EU-leiders kwamen in januari al overeen hoe een vaccincertificaat eruit zou moeten zien, hoewel dat alleen voor medische doeleinden bedoeld was. Het binnengekomen wetsvoorstel zal daar iets aan toevoegen.

Het certificaat zou binnen drie maanden gereed moeten zijn “als alles volgens plan verloopt”, zei een woordvoerder van de Commissie – iets wat von der Leyen vorige week opmerkte (bron).

Verschillende EU-leiders, waaronder de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, lobbyden tijdens de bijeenkomst van vorige week voor een groene pas om de vrijheid van reizen weer op gang te brengen.

Meer medische gegevens in het digitale paspoort

De certificaten zullen waarschijnlijk een bredere medische geschiedenis rond het coronavirus bevatten, inclusief informatie over herstel en recente testresultaten. Immuniteit kan indien bewezen (door positief getest te zijn, ziek zijn, en later negatief getest te zijn) ook worden opgenomen in de applicatie. Reizen in 2021 valt of staat dus niet bij uitsluitend een vaccinatie.

De applicatie kan ook van toepassing zijn op landen die geen lid zijn van de Europese Unie. De Europese Commissie zei gisteren dat ze zou samenwerken met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de regeling uit te breiden naar andere landen. De officiële woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson voegde eraan toe dat het VK de samenwerking met de EU aan zijn nieuwe plannen voor ‘vaccinpaspoort’ zou bespreken.

Eindelijk goed reisnieuws

De volledige details van het schema zullen later deze maand worden vrijgegeven en het doel is dat de ‘paspoorten’ op zijn vroegst in juni worden gelanceerd. Het feit dat een buitenlandse reis later dit jaar misschien weer mogelijk is, is – eindelijk!!! – het positieve reisnieuws waar we zo lang op hebben gewacht.

UPDATE 8 maart 2021: Niet geheel onverwacht kwam Arjen Lubach gisteravond met een erg interessant stuk over dit onderwerp. Zowel de voor- en nadelen worden in deze aflevering goed naast elkaar gezet, dus wat ons betreft de moeite waard om te kijken. Je kunt de aflevering hieronder terugkijken.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

109 comments

 • Hallo Evelyn, al ben ik veel later met mijn reactie dan jij met de jouwe, want het is nu 8 febr. 2022, er is inmiddels wel meer duidelijk wat er speelt. Met name de vaccines doen niet wat ze verwacht worden te doen en de bijwerkingen zijn veelal heftig en komen veel meer voor dan algemeen in het nieuws wordt gemeld. De zgn angstmodus die je noemt is een tactisch middel om wereldburgers richting onderwerping te doen bewegen, wanneer die burgers zelf niet (meer) nadenken en ook wanneer ze van God opdracht krijgen, in hun beleving, dat de overheid in zijn naam ons land regeert.
  Als je eens op zoek gaat naar het document “Silent weapons for quiet wars” wat gratis als PDF te downloaden is, dan kan je gaan begrijpen hoe psychologische oorlogsvoering methodes heeft ontwikkeld die voor de meesten onmerkbaar binnensluipen in de maatschappij. Daar is het klimaatrapport ook een voorbeeld van. Angst kweken in de wereldburger voor het uitademen van CO2 terwijl ons leven opgebouwd is vanuit die substantie, door alle plantaardig leven dat voor onze zuurstof zorgt. Probeer een weg in te slaan waarin jij bepaalt of je angst laat regeren over je onderscheidingsvermogen en helderheid van geest. We leven momenteel in een leugen die verwant is aan wat het sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer ons vertelt. Iedereen doet alsof de keizer prachtig gekleed is, terwijl hij in zijn blote billen in de parade meeloopt. Iedereen die dat niet gelooft en dat hardop zegt wordt in elkaar geslagen door een hersenloze menigte.
  De orders van de kleermakers zijn, dat ieder die de nieuwe kleren van de keizer niet kan zien, dom en onbekwaam is in leven en werk. Alle raadgevers van de keizer likken zijn hielen, want anders kunnen ze gaan.
  Wie de hielenlikkers van deze tijd zijn laat ik aan jou over om uit te zoeken. Ze lopen mee in de parade die pandemie heet. En daar is een jongetje in het publiek die op een dag roept: ………………. reken er maar op.

 • Fervent reiziger was ik altijd. Maar als ik straks dit soort onzin nodig heb om ergens in het buitenland een overnachting te boeken, dan kap ik ermee. Ik hoop dat meer Nederlanders de rug recht kunnen houden.

 • Dit is verschrikkelijk eng, we zijn in een totalitair systeem terecht gekomen dat zijn weerga niet kent. Dat alles voor een virus, vergelijkbaar met een zware griep. Het is eng, het is gevaarlijk en er is geen weg terug. Mensen wordt eindelijk wakker. Onze grondrechten worden stelselmatig aangetast en afgeschaft.

 • Bij het lezen van verslag, een goed verslag, schieten de gedachten heen en weer.

  In het verleden kwamen over de mensheid, ziekte en pestilentiën. De sterken overleefden en zwakken gingen dood. Een natuurlijk proces. De “overlevers” kregen geen paspoort.

  De natuur had alles in de hand. Tegenwoordig DE MENS.

  DE MENS meent overal een oplossing voor te hebben.
  Op heel korte termijn een “verlossend medicijn”.

  De hoofdrolspeler van de mens is het GELD, de MAMMON.

  Wat voor rol speelt de God van Abraham, Izaak en Jacob hier nog in ?
  Is Hij geheel terzijde geschoven ? Of bestaat Hij niet meer ?
  Wie heeft het laatste WOORD.

 • Iedereen hier vergeet precies dat de Europese Commissie geen beslissingen mag nemen! Zij mogen enkel voorstellen indienen en die moeten dan goedgekeurd worden door de Europese Raad… Deze laatste heeft op 27/1 nog verklaard dat vaccinatie niet mag verplicht worden en niet-gevaccineerden niet mogen benadeeld worden t.o.v. gevaccineerden. Wat hieruit uiteindelijk gaat voortkomen, is niet voorspelbaar, maar wat wel vaststaat is dat dit nog voor vuurwerk gaat zorgen

 • Dus omdat ik al jaren mijn best doe om gezond te leven en daarom geen chemische troep in mijn lichaam wil spuiten heb ik nu minder rechten dan een lui persoon die die spuit gewoon maar neemt zonder erbij na te denken. Logisch.

 • wauw lubach, dit was nog linkser dan links. ooit vond ik je leuk, nu kots ik van je!

 • Klopt! In 2018 lagen de patiënten in de gangen van ziekenhuizen.

  Dat iedereen dat blijkbaar al vergeten is, is wel veelzeggend…

 • Wereldwijd bewijzen diverse landen en staten dat de boel open gooien de beste oplossing is, maar jullie scharen je gewoon klakkeloos achter een ongrondwettelijke en discriminerende maatregel!

  En hier laten jullie je vrijheid gewoon verder inperken. Onvoorstelbaar!!!

 • Zien jullie echt het probleem niet? Het is toch al te bizar dat je je verplicht moet laten testen wanneer je geen klachten hebt?? Dan geeft de PCR vele vals positieven…de PCR om corona te testen is sowieso heel dubieus tot stand gekomen en test alleen stukjes van allerlei virussen, niet of iemand besmettelijk is of ziek of het virus bij zich draagt in voldoende hoeveelheid om geïnfecteerd te worden. Die hele test moet zsm van tafel, daar is het hele wanbeleid op gestoeld. En al die mensen die er aan meegewerkt hebben voor een tribunaal laten komen, zoals Drosten, Koopmans, v Dissel, Merkel, Rutte, de Jonge, Kaag, Grapperhaus, Tedros, Osterhaus en nog vele meer die er tot hun nek in zitten. Ze helpen met hun lust naar geld en WEF doelen de hele menselijke maat naar de klote en de hele wereldbevolking angst aangejaagd voor een virus dat niet eens echt gevaarlijk is. Dat lijkt alleen maar zo door de PCR test en dan is het cirkeltje weer rond want die zijn zo onbetrouwbaar als wat. Waar vroeger mensen aan longontsteking of ouderdom overleden, is het nu ineens allemaal covid door het testbeleid.

 • Maar als je dat niet wil net zo als alle mensen die de prik niet willen wat gebeurt daar mee ?
  Zouden dat dan de laatste mensen op de wereld worden . Net als mijn oom die overleden is aan de tweede vactinatie .
  Vertel waarom dat verplicht moet worden en voor welke corona mutaties?
  Er zijn twee jaar geleden meer mensen dood gegaan aan de griep dan nu aan de corona

 • Ik hoop dat Nederland er dan ook echt aan mee gaat doen! Hier wordt alles gezien als discriminatie voor mensen die zich niet willen laten vaccineren. Dat worden wekenlange discussies! Wij (70+ erg) houden het maar weer op fietstochtjes in Nederland omdat we ook nog niet gevaccineerd zijn! We vinden het vooral jammer dat de gezinnen met kinderen, die vorig jaar ook al niet op vakantie konden weer nergens naartoe kunnen. Het vaccineren gaat veel te traag!

 • Ik vind dit zo erg! Echt waar, waarom hebben we ons zo bang laten maken? Inmiddels is toch wel duidelijk dat dit geen Ebola is, zoals ze dachten vorig jaar, maar vergelijkbaar met een heel zwaar griepseizoen? In oude kranten kun je lezen hoeveel moeite artsen in voorgaande jaren moesten doen om 1 patient te kunnen plaatsen. Een arts vertelde dat hij maar liefst 18 ziekenhuizen moest bellen daarvoor. En dat operaties werden afgezegd. Waren er toen lock downs? Mondkapjes? Avondklok? Verplichte vaccinaties? Nee. Dit klopt niet meer. En denk maar niet dat het bij 1 vaccin blijft, daarvoor gaan ze dit hele circus niet opzetten, er komen er nog veel meer bij. We leven in een nare wereld en het gros trapt erin, draagt mondkapjes die niet werken en gelooft dat een vaccin het enige redmiddel is. Hoe kan het toch dat jullie dat allemaal pikken en geloven?

 • Dit wil toch niemand en zeker niet nodig voor een virus waar 98% niks van merkt , dit hele corona drama word aardig overdreven met geen wetenschappelijk onderbouwde maatregelen . Ooit zullen er mensen voor de rechter komen voor het schenden van de mensenrechten.

 • @Ton We VERPLICHTEN het niet!!! Maar Ton zo begint en sluipenderwijs zitten we straks in Nazi-Duitsland en Nazi-Nederland 2.0 !
  SNappez vous?!!

 • Ho Ho dat heb ik niet gezegd moderator verdraaid mijn woorden.
  Vaccinatie is DODELIJK etc. heb ik gezegd

  IS DIT CENSUUR !!!!!!?????????????????????????????????????

 • De Spaanse griep was geen griep, maar een wereldwijde vaccinatie waarmee ze aan het eind van de 1e wereldoorlog in de VS Nota Bene mee zijn begonnen. De miljoenen overtollige spuitjes(vaccins) gingen naar de soldaten en burgers in Europa.!!!
  ziw pdf “VIRUSMANIA”

  Ken Uw geschiedenis!!!

 • De pandemie is verschrikkelijk, hoop dat er snel verbetering komt in de cijfers.

 • Vaccinatie tegen corona (Pfizer, Moderna, etc.) is gewoon verstandig. Help je medemens, de ondernemers, zodat alles weer zo snel mogelijk terug kan naar normaal.

 • De whiskey flessen en champagne flessen kunnen open bij de farmaceuten. Omzet gegarandeerd vanaf nu. Er is geen enkel andere industrie die zo wordt gesteund en gesponsord als de farmaceutische.

 • Het vaccin is in een testfase, vrijheid krijgen door een prik waarvan de gevolgen niet duidelijk zijn is geen vrijheid!

 • alleen vrijheid als je je laat volspuiten ,zonder de gevolgen op lange termijn te kennen.

 • Hans, ga je nu heel Kroatie, Duitsland en Oostenrijk en slovenie besmetten?
  Een vaccin zorgt er alleen voor dat je waarschijnlijk zelf niet zal sterven.
  Het zorgt er niet voor dat je de ziekte niet meer kan krijgen. Je kan ook nog steeds anderen besmetten zelfs al ben je gevaccineerd.

  Wim

 • Lubachje weet er een mooie draai aan te geven. Het wegzetten van een groepering door een paar “idioten” in beeld te brengen doet onrecht aan vele verstandige mensen die met heel goede redenen zorgen hebben over deze ontwikkeling en de spuit. Dus beste meneer Lubach. Ik gun jou het “vaccin”. Ik moet m niet. Doeg allemaal.

 • Heel blij met elke vorm van bewegingsvrijheid. Wij zijn gevaccineerd ( AstraZenica ), maar gaan eind mei al richting Kroatie. We reizen met eigen caravan. Ik vraag me af of wij er verstandig aan doen om een geel vaccinatiepaspoort aan te schaffen met daarin de vermelding dat we gevaccineerd zijn. Maar ik vraag me af of we door Duitsland, Oostenrijk en Slovenie kunnen rijden.

 • Oals je gevaccineerd bent kam je dus geen corona meer krijgen ..maar ik dacht dat je het virus dan tich nog wel kon overbrengen..dus hoop ik tich dat er nog testen gedaan moeten worden vooraleer te reizen.

 • Dan maar geen reizen meer. Maar nooit of te nimmer een test of vaccin voor mij!

 • Alsof een “Covid-19 paspoort” ook maar iets met VEILIG reizen te maken heeft.
  Vooralsnog is nog helemaal niet bekend of vaccinatie besmetting tegen houdt (hoogstwaarschijnlijk niet want daar is het niet voor bedoeld) en dus zegt het ook NIETS over besmettelijk zijn en anderen besmetten. Zelfs niet over wel of niet ziek worden (en daar eventueel aan overlijden).
  Dit is gewoon de zoveelste poging om de wereldbevolking te knechten.

 • Gert als je de 1e prik hebt gekregen krijg je een kaartje met de datum en naam van het vaccin, ook de datum van de volgende prik staat er op.
  Dit wordt ook erkend als bewijs dat je bent gevaccineerd.n

 • een aantal keren per jaar. en niet alleen tegen Covid-19, maar ook tengen covid 21, en alle volgende “dodelijke” virussen. Lekker!

 • Denk eens na! Het is de ondergraving van je grondrechten! Het is een indirecte vaccinatieplicht.

 • Ben je het er echt mee eens dat je de democratie en het beschikkingsrecht over je eigen lichaam wilt afschaffen? Dat is wel een grondrecht!

 • Ik hoop toch wel dat deze onzin in 2022 niet meer geldt. Dat we niet eeuwig allemaal in die angstmodus hoeven te leven.

 • Schandalig dat je verplicht wordt om een experimenteel vaccin te nemen of je lichamelijke integriteit moet laten schenden met een onbetrouwbare pcr-test om te kunnen reizen. En dat allemaal voor een virus wat niet meer veroorzaakt dan een zware griep! Kennelijk is discriminatie in Europa geen vies woord meer!

 • Gelukkig hou ik niet van reizen. Dus zo’n paspoort zal mij niet direct raken. Maar het is natuurlijk belachelijk dat ze überhaupt met zo’n idee komen. En voor wat? Een onschuldig virus met een belachelijk laag mortaliteitscijfer. Trap er alsjeblieft niet in.

 • Gewoon veilig? Ben je ervan op de hoogte dat de vaccinatie een auto-immuun-ziekte kan veroorzaken, dat de nieuwe techniek nog niet is onderzocht op lange-termijn-effecten en je tot dec. 2023 onderdeel bent van een proef? Ik hoop dat je je goed zult inlezen en informeert (niet via het gewone nieuws!) voordat je beslissingen maakt..

 • Gert.. ik zie dat je onder de jongeren valt. Deze maatregelen zullen ook jou vast behoorlijk raken.. Ben je ervan op de hoogte dat de vaccinatie een auto-immuun-ziekte kan veroorzaken, dat de nieuwe techniek nog niet is onderzocht op lange-termijn-effecten en je tot dec. 2023 onderdeel bent van een proef? Ik hoop dat je je goed zult inlezen en informeert (niet via het gewone nieuws!) voordat je beslissingen maakt.. liefs.

 • gewoon ziekelijk is dit duivels! stelletje gestoorde gekken die dit verzinnen! er is ook nog zoiets als de universele verklaring van de rechten van de mens (13Je mag je vrij verplaatsen in je eigen land. Je mag ieder land (ook je eigen) verlaten) wie dit verzint is gek dictatuurpraktijken! chantage! en alles voor een griepje moet heel de bevolking gevaccineerd worden een een klote green card op zak hebben nou ik vindt het verschrikkelijk want iedereen is vrij om overal te gaan waar hij wilt!

 • Dat is niet vreemd aangezien dit al lang vooraf voorbereid is. De paspoorten zijn in 2020 al gekocht! We worden gewoon gedwongen en dat is buitengewoon discriminerend! Gaan ze er ook nog medische gegevens opzetten terwijl ze nog geen GGD privacyproof kunnen inrichten. Ik heb hier totaal geen vertrouwen in! Allemaal Groenlinks stemmen dus om van deze onzin af te komen.

 • Eindelijk positief reisnieuws? Serieus? Niks positiefs aan. Maar ze hebben bereikt wat ze in 2018 al wilden. Een vaccinatiepaspoort. Eerst een jaar lang alles beperken en angst creëren, dan gaan ze vast wel akkoord. Waanzin. Ik doe er niet aan mee.

 • Zullen we het eens omdraaien.

  Iedereen die zich laat vaccineren komt er bij mij niet in, mag niet met mij samen in de auto reizen en moet altijd op minimaal 2 meter afstand van mij blijven. Gevaccineerden vormen namelijk een grote risicogroep want zij zijn ervan overtuigd dat hen niets kan overkomen omdat zij gevaccineerd zijn. Ze kunnen daarmee nog altijd drager van een virus zijn vooral omdat zij menen immuun te zijn maar daarmee een gevaar voor anderen zijn. Gele vaccinatie ster of niet

 • Awel Luc ik geef je gelijk hoor. Ik zie dus 2 jaar mijn kinderen niet want vóór deze vakantie zal niet iedereen een vaccinatie gehad hebben !!!! Een gebelgde Belg in Spanje xx

 • Indirect dwingen is ook dwingen, als je het vaccin niet neemt dan wordt je als het aan de overheid ligt maar gewoon een sociale paria!!
  Walgelijk,schandalig, mensonterend zelfs.

 • Te triest voor woorden dat dit als goed nieuws wordt gebracht… Deze vaccinaties waarvan op lange termijn totaal niet duidelijk is wat ze gaan veroorzaken word men dus nu nog meer door de strot heen gedrukt. Middels deze onbegrijpelijke beslissing/wetsvoorstellen worden Europese burgers simpelweg onder druk gezet om zich te laten vaccineren. Wederom een aanslag op onze democratie en vrije wereld. Geen Digital Green Pass? Geen vakantie! Kortom manipulatie tot de max.

  Leuk dat ze er bij vermelden dat er ook gekeken word naar immuniteit. Maar dat is natuurlijk de grootst mogelijke onzin die er bestaat. Immuniteit is niet aantoonbaar te bewijzen. Wie COVID heeft gehad kan het namelijk gewoon weer opnieuw krijgen. Bij diverse mensen zijn er geen antistoffen terug gevonden na ziek geweest te zijn. Daarnaast is het zo dat als ik dit jaar griep heb gehad het niet betekent dat ik de griep niet weer krijg. Volgend seizoen/jaar is er weer een nieuwe “ mutatie “ of “ variant “ en word ik gewoon weer ziek. Voor COVID is dit niet anders. Jammer om te lezen hoe naïef een hoop mensen zijn en al hun hoop vestigen op dit vaccin. Succes met het lamleggen van het natuurlijke immuunsysteem. En a.u.b. niet piepen over vijf a tien jaar when the shit really hits the fan.

 • We verplichten het niet was er gezegd, maar zo wordt je wel gedwongen om te spuiten.
  Dit is iets dat ik al vanaf het begin zeg wat er zou gebeuren en dan zeggen ze dat je gek bent ,maar als je hier in meegaat is het eind zoek.

 • Klopt toch niet .wie niet gevaccineerd is moet gewoon zoals nu een negatieve test voorleggen das al

 • Het is zo en zo voor jong en oud dat je gediscrimineerd wordt als je besluit helemaal geen vaccinatie te nemen want dan mag je dus niks meer. Waar gaat het heen in deze wereld

 • Als dit waar is dan kan mij die hele reisbranche in het stront zakken. Ik weiger mijn te vaccineren. Die het wel willen doen ga je gang als je je daar beter door voelt. Slapjanussen. De meesten willen het niet maar worden gechanteerd. Ik zou zeggen boycot die luchtvaart en reis een paar jaar niet. Tenzij je je familie of dierbaren wilt bezoeken. Dan zou ik gaan maar voor de rest voor die 3 weken vakantie? De pot op, gaan we zien of wij niet machtiger zijn dan die lobbyisten en de WHO die on in hun greep denken te hebben. Groetjes

 • Dit paspoort is een vrijheidsbeperkende maatregel en heeft niets van doen met ziekte!!!!

  Onze vrijheid word van ons weggehaald…

 • Tuurlijk. Prachtig nieuws.. Apartheid is ook iets fantastisch. Dit is ronduit schokkend te noemen en jullie gaan zitten juichen.

 • Wat een gemekker allemaal over dat paspoort. Of je nu wel of niet ingeënt bent of niet,
  je kan gewoon reizen. Met een negatieve pcr test mag je ook reizen.

 • Hey Mirella,

  Dat is ons nu ook nog niet helemaal duidelijk. Maar 17 maart komt het wetsvoorstel er met meer detail dus ik ga mijn best doen om die zo snel mogelijk in zijn geheel op te sporen, samen te vatten en weer te delen op onze website zodat jullie weten wat er wel of niet kan deze zomer.

 • Wat een goed commentaar Albert, helemaal met U eens! Mag, kan ik het kopiëren om te delen met uw naam erbij?

 • Hey Ton,

  Een stempel is erg makkelijk te vervalsen en lastig te controleren op echtheid. De risico’s zijn te groot en laten we eerlijk zijn: het werd ook wel tijd dat het een keer gedigitaliseerd zou worden.

 • Men beweerd dat het niet verplicht is om zich te laten vaccineren, maar men wil wel het paspoort erdoor duwen. Dat wil dus zeggen als je niet gevaccineerd bent, je niet meer kan reizen. Dit noem ik een verdoken verplichting. Een schande is het. Mensen zijn geen baas meer over hun eigen lichaam en over hun doen en laten. Een echte dictatuur is Europa. Met aan de macht zakkenvullers die niks inzitten met de mening van de bevolking.

 • Ben blij dat er nu eindelijk iets komt en dat landen het eens kunnen worden over de aanpak. Vaccinaties zijn voor wereldreizigers altijd al normaal geweest, eentje meer of minder maak ik me dan echt niet druk om. Het vaccin is gewoon veilig, dus zeur toch niet zo mensen.

 • Ik sta achter u, dit paspoort is een vrijheidsbeperkende maatregel en heeft niets van doen met ziekte!

 • Dat ben ik helemaal met u eens!
  Precies zoals u zegt!

 • Wat een slechte zaak een vaccinatiepas! Dat betekent voor veel mensen dat zij niet meer kunnen reizen! Het Coronavaccin is ook nog steeds niet veilig en/of werkzaam!

 • Triedt dat jullie hier positief over berichten! Alleen maar zodat er weer gereisd kan worden! Dit zou zonder zo’n paspoort ook moeten kunnen. Mensenrechten en vrijheid om eigen keuzes te maken om je te laten vaccineren met een experimentele spuit worden hier geschaad maar zijn blijkbaar niet belangrijk

 • Wat een klets zeg zo paspoort dus de gene die geënt zijn mogen reizen, maar de gene die later pas geënt worden niet.

 • Bedankt Albert, wat een verhelderende en waardevolle reactie. Ik denk / hoop dat jou reactie bij veel mensen de ogen (iets) zal openen. Wens je het allerbeste.

  Namaste uit Nederland en hopelijk spoedig vanuit Indonesië,
  Brigith

 • dat is schandalig en het zal weer geld kosten om dit te bekomen hetzelfde als de test die kost ook geld ze hebben deze al besteld in 2017 maar wordt nooit vermeld op tv discriminatie is dit dacht dat er geleefd werd in een vrij land maar blijkt ook niets meer van waar te zijn waarom een paspoort als er 70% al hun inspuiting zou gekregen hebben zou het zogezegd geen kwaad meer kunnen en er is geen verplichting maar toch verplichten ze dit als je wil reizen of ergens binnen wil pure geld klopperij

 • Dit is pure medische discriminatie, en leid maar medische apartheid.

 • Het gaat niet om het niet gunnen, het gaat om de gelijkheid van de mens en dat is er nu niet.
  Het was toch, ieder mens is gelijk!!!!! Dat is het dus niet!!! De mensheid wordt gediscrimineerd bij deze.
  Als het 2022 zou zijn, dan is de mensheid gelijk en heeft iedereen gelijke kansen gehad.
  Nu worden de mensen allemaal in hokjes geplaatst.
  Dat is mijn mening

 • Gewoon weg te krom voor woorden dit! Mensen onder dwang een paar spuitjes laten nemen, inruil voor te kunnen reizen!

 • Dank u voor deze gezonde reactie❣
  Het is ook nog een indirecte vaccinatieplicht.

 • denk dat velen al hebben gehoord over een zogenaamd ‘groen paspoort’. Het document dat uitgereikt moet worden aan iedereen die gevaccineerd is tegen corona.

  Het idee voor zo’n paspoort is in Israël al niet meer alleen een idee, maar het wordt zelfs al in de praktijk gebracht. Het klinkt soms ook best wel acceptabel, tenslotte ben je als gevaccineerde veilig voor het virus, dus lever je in principe geen gevaar op voor de volksgezondheid en dus mag je je ook vrij bewegen.

  Vandaag konden we bij de NOS lezen dat ook Europa het idee van zo’n paspoort gaat omarmen waardoor burgers die gevaccineerd zijn weer vrij door Europa kunnen reizen.

  Sympathiek, toch? Of…

  De keerzijde van die medaille is helemaal niet sympathiek. Sterker nog, die is gewoon heel duister. Het betekent namelijk nogal wat als je niet gevaccineerd bent.

  De niet-gevaccineerde kan allerlei redenen hebben om ervoor te kiezen dit vaccin niet te nemen.

  Dit kunnen geloofsredenen zijn. Vanuit het geloof in God de overtuiging hebben dat vaccineren niet de weg is om met het leven om te gaan.

  Een andere reden kan betrekking hebben op de manier waarop een vaccin ontwikkeld is, bijvoorbeeld doordat cellen van geaborteerde baby’s gebruikt zijn.

  Voor een behoorlijke groep mensen is het nog steeds een issue dat dit vaccin nog maar zo kort is getest. Er bestaat nauwelijks zicht op de gevolgen voor de langere termijn. Is onvruchtbaarheid een reële dreiging? Of misschien immuniteitsproblemen? Voor hen is er nog teveel onduidelijk.

  En er zijn ook mensen die de overtuiging hebben dat virus en/of vaccin een middel is in de handen van kwaadwillende overheden of personen. Met de bedoeling om controle te krijgen over de wereldbevolking.

  Al deze mensen, met hun eigen overtuigingen, zijn die ‘niet-gevaccineerden’.

  En om dan maar met de deur in huis te vallen: zij krijgen geen paspoort omdat ze volgens ideeën achter het groene paspoort, wèl een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Dat klinkt al anders. Het doet meteen denken aan de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Toen was er ook een groep die aangemerkt werd als gevaar voor de volksgezondheid. Precies, dat waren de Joden. Zij werden ook uitgemaakt voor ziekte-verspreiders.

  We hebben inmiddels geleerd om beter met woorden te spelen, om zogenaamd ‘beschaafd’ te zijn. We zeggen nu dat gevaccineerden géén gevaar zijn voor de volksgezondheid en we laten het aan de fantasie van de mensen over om te denken en soms uit te spreken dat die ander dus echt wel een ziekte-verspreider is.

  Weet je wat het gevolg was van die houding tegenover de Joden? Langzaam maar zeker mochten zij niet meer deelnemen aan het openbare leven. Niet meer naar musea, naar theaters of sportevenementen.

  En laat dat nu hetgeen zijn dat vandaag gebeurt met de niet-gevaccineerden! In Israël is het al zover dat musea, theaters en sportevenementen alleen toegankelijk zijn voor de houders van een groen paspoort.

  Deze ontwikkelingen in Israël zijn ronduit zorgelijk. Er ontstaat een tweedeling in de maatschappij die extreem is. En laten we eerlijk zijn, dit blijft niet alleen in Israël. In een ander verband gebruikte de apostel Paulus al de uitdrukking: “Eerst de Jood en dan voor de Griek”.

  Zoals gezegd, de Europese Commissie is zijn voorstellen al aan het voorbereiden voor dit paspoort. Ook in Europa en de rest van de wereld zullen we die tweedeling gaan zien. En het wordt de ene groep tegenover de andere groep. Vriend tegenover vriend, broer tegenover broer, vaders tegenover zonen, dochters tegenover moeders. De liefde zal verkillen, de verwijten zullen alleen maar groter worden. En men zal elkaar meer en meer gaan haten.

  Is dit alleen maar een doemdenken? Als we het voorbeeld in gedachten houden van de Jodenvervolging dan is het niet alleen maar doemdenken, maar een levensgroot gevaar, anders gezegd: een dodelijk gevaar.

  De Joden werden destijds stap voor stap uit het openbare leven verdreven. Niet in één keer, maar stap voor stap. Ik ken mensen die zich heel oprecht afvragen waarom niet meer Joden destijds gezien hebben wat er gebeurde en waarom ze niet massaal hun biezen hebben gepakt.

  En weet je waarom dat zo was destijds. Omdat het zo ‘langzaam’ ging. Het begon zo ongeveer met dat bankje in het park. Joden mochten daar niet meer op zitten. Niet zo heel erg, lijkt dat. Dan maar niet op dat bankje. Dat is tenslotte maar een kleinigheid. En zo dachten heel veel Joden destijds. En ook heel veel niet-Joden, die wel op dat bankje mochten zitten. Maar daarna ging het verder.

  Joden mochten ook niet meer in het theater komen, maar ach, heel veel van hen gingen daar toch al nooit naar toe, dus die beperking was niet zo heel erg. En museumbezoek, dat was ook niet persé van levensbelang, dus een verbod op museumbezoek was ook wel te accepteren. En toen de parken helemaal gesloten werden voor Joden, dan gingen ze toch niet naar het park. Gewoon over straat lopen was toch ook prima.

  En in onze tijd betrappen we onszelf erop dat wij net zo zijn. Niet naar het theater omdat ik niet ingeënt ben? Ach, ik kwam er toch al nooit. En musea en sportevenementen…, ik kan er best zonder.

  Stapje voor stapje werd de vrijheid van de Joden afgenomen. De gele ster zorgde ervoor dat ze ook niet meer ‘gewoon’ over straat konden lopen. Als er Nazi’s aankwamen waren ze meer dan herkenbaar en liepen ze direct gevaar voor hun leven.

  Waar Hitler destijds jaren voor heeft genomen om zijn anti-Joodse maatregelen uit te voeren, zien we nu in onze tijd de veranderingen in sneltreinvaart over de wereld komen.

  Wat zal het groene paspoort teweegbrengen? Het begint nu al met uitsluiting uit het theater, maar kunnen we straks te pas en te onpas aangehouden worden om te checken of we tot de ziekte-verspreiders horen? En wat is dan de volgende stap? Eigenlijk is dat geen vraag meer. Het antwoord is overduidelijk: Uitsluiting!

  Als je niet gevaccineerd bent, dan worden bepaalde beroepen voor jou gesloten. Als ziekte-verspreider kun je toch zeker niet in de zorg werken? Of aan een balie of kassa. Het scenario is helder. We hebben nu nog niet een kenmerk aan de buitenkant van ons lijf waaraan te zien is of we gevaccineerd zijn, maar het kenmerk moeten we straks in ieder geval bij ons hebben.

  Het wordt tijd dat we wakker worden. Het gaat allang niet meer over wel of niet vaccineren. Dat is ieder zijn keus. Praat gerust met elkaar over je overtuiging, maar veroordeel elkaar niet als die ander een andere mening heeft en een andere keuze maakt dan jij.

  Het gaat niet om vaccineren, maar om het systeem dat hier opgebouwd wordt. Een systeem van controle, tweedeling, discriminatie, en dit kan uiteindelijk leiden tot…, ja, ik moet inderdaad denken aan de Nazi-dictatuur.

  Het is eigenlijk verbazend dat er geen massaal protest is tegen deze ideeën. In Israël is er wel protest, maar het is toch heel beperkt.

  En in Nederland en de rest van de wereld? Er wordt min of meer bewonderend naar Israël gekeken vanwege de voortvarendheid waarmee het vaccinatieprogramma is opgepakt. En men kijkt opnieuw naar Israël voor wat betreft het idee van het groene paspoort. En men denkt dit over te gaan nemen.

  In Nederland werd een tijd geleden gesproken over beperkingen voor niet-gevaccineerden en vanwege protesten werd heel snel gedaan alsof dit idee werd losgelaten. Maar… in werkelijkheid had men een andere manier van spreken bedacht. Het was niet het beperken van de niet-gevaccineerden, nee zei men, het ging erom om de gevaccineerden te belónen. En Nederland liet zich in slaap sussen. Inmiddels is het idee van een beloningssysteem voor de gevaccineerden bijna volledig geaccepteerd. En ja, ook onder christenen, in kerken, gemeenten en in de politiek.

  Ook hier is de vraag op zijn plaats: Waar blijft het massale protest tegen dit systeem? Waar zijn die volgelingen van Yeshua die in hun Bijbelkringen, gemeenten, families, hun omgeving oproepen om niet mee te doen in dit systeem. Als er al geprotesteerd wordt, dan zijn het de enkelingen. En we zouden juist massaal wakker geschud moeten worden met dit scenario voor ogen.

  Stel je voor dat jij je wilt laten vaccineren, wil jij dan accepteren dat die ander, die niet-gevaccineerde, minder mogelijkheden krijgt dan jij? Wil jij dan met een groen paspoort gaan lopen zodat je alles kunt doen waar je zin in hebt, en tegelijk toezien dat anderen buitengesloten worden? Het idee alleen al, het zou je bij voorbaat al met schaamte moeten vervullen. Acceptatie van zo’n systeem is niet normaal.

  Als je niet een groen paspoort hebt, ben je gewoon de klos. En de oplossing is niet, ik herhaal, de oplossing is niet om je dan maar te laten vaccineren. Je bent vrij om te besluiten dat je je niet wilt laten vaccineren. Net zo vrij als dat je mag besluiten om die vaccinatie wèl te nemen.

  Nee, de oplossing hiervoor is dat jij je mond moet opendoen. Daar waar jij een stem hebt, moet je die laten klinken. Niet voor of tegen het vaccin, maar tegen de dreigende discriminatie en uitsluiting van een deel van de bevolking. Tegen het stempel dat mensen opgeplakt krijgen als ze niet dit vaccin in hun lijf willen hebben. Jouw vrienden, je familie, je collega’s of medestudenten, zij hebben er recht op om niet ingedeeld te worden in de groep ‘ziekte-verspreiders’ of de groep ‘gevaccineerden’.

  Je zult van mij niet een advies krijgen of je je wel of niet moet laten vaccineren. Die keuze laat ik helemaal aan jou over. Ik roep je wel op om het systeem van ‘belonen en uitsluiten’ niet zomaar te accepteren en normaal te vinden.

  Ten slotte, het beste advies dat ik in verband met dit alles kan geven is geschreven door Paulus toen hij een brief schreef aan één van de eerste gemeenten:

  Efeziërs 5:10-17 – Onderzoek wat de wil van de Heer is. Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist, want wat daar in het verborgene gebeurt, is te schandelijk voor woorden.

  Maar alles wat door het licht ontmaskerd wordt, wordt openbaar, en alles wat openbaar wordt, is zelf licht. Daarom staat er: ‘Ontwaak uit je slaap, sta op uit de dood, en de Messias zal over u stralen.’

  Let dus goed op welke weg je bewandelt, gedraag je niet als dwazen maar als verstandige mensen. Gebruik je dagen goed, want we leven in een slechte tijd.

  Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de wil van de Heer is!”

  Shalom vanuit Jeruzalem.

  Albert de Hoop, maart 2021

 • Omdat dit een ander soort paspoort is. Hiermee hebben ze al je gegevens. Echt zo’n fijn idee. NOT! Je zou er bijna van in complottheorieën gaan geloven. Ik laat me niet vaccineren enzal voorlopig niet kunnen reizen.

 • Ben het helemaal met je eens!
  Waar gaat dit allemaal heen….
  Ik hoef geen vaccinatie en ben ook geen voorstander van de testen.

  Mijn man is Portugees en we gaan normaal 1 keer per jaar naar Portugal met de kinderen zodat ze ook vanuit daar cultuur etc mee krijgen en zodat we gewoon even kunnen ‘bijtanken’ na een jaar hard werken. En mijn schoonouders komen hier in Mei vaak 3 weken. Helaas kwam ‘corona’ daar afgelopen jaar (2020) om de hoek..we dachten nog dat is jammer, maar goed 1 jaartje overslaan overleven we wel. Helaas ziet het er dus nu naar uit dat het alleen nog mogelijk is als we ons laten vaccineren (geen idee of onze 5 kids dan ook gevaccineerd moeten worden of dat het vanaf een bepaalde leeftijd is). Kortom als ik me niet laat vaccineren kom ik nooit meer buiten nederland ?‍♀️.
  BELACHELIJK…dat is gewoon pure discriminatie! (Ik hou helemaal niet van op dingen reageren maar dit maakt me toch wel erg verdrietig maar ook best wel boos)

 • Als je laat inenten met een vaccin en je weet niet wat de gevolgen zijn op de lange termijn. Dan maar geen vakantie.

 • Dit is onderdrukking en discriminatie. Je mag niet over je eigen leven en lichaam bewbepalenant dan wordt je uitgesloten van de maatschappij. Dit begint met reizen, maar wat nog meer straks……

 • Goed nieuws, dat is ook een manier om t te verkopen. Hopelijk zijn er niet al te veel die erin trappen en een hoop die wel hun poot stijf houden. Mist de luchtvaart vanzelf een hoop inkomen.

 • Rutte was niet voor niets zo tam toen er over een vaccinatiepaspoort gesproken werd. Hij wist allang dat dit op Europees niveau geregeld zou worden. Na de Spaanse griep met wereldwijd tweehonderdvijftig miljoen doden ging het leven gewoon weer verder. Nu met wereldwijd twee en een half miljoen doden moet ik mij laten inenten met een vaccin dat officieel nog in een test stadium zit, dacht het niet. Ontken ik Corona nee ik heb 8 dagen aan de beademing gelegen maar vind nog steeds dat de maatregelen, gezien het aantal besmettingen en overlijden, zwaar overtrokken zijn. Natuurlijk is elke dode één te veel maar helaas dat is het leven, soms zit het mee soms zit het tegen.

 • doen jullie niet zo kinderachtig en egoistish,de oudjes die europa hebben opgebouwd,vaak de oorlog hebben mee gemaakt.niet veel jaren meer op vakantie kunnen,moeten wachten tot jullie ingeent zijn?

 • We worden allemaal een oor aangenaaid door de Eu
  En wie zijn er voor : de landen die nu al bijna failliet zijn .
  Waar zijn ze mee bezig

 • Ik vind dit pure discriminatie want vaccineren is niet verplicht ik ben 55 en ben 1xziek geweest en ook.nog na de griepprik dus.ik laat me me ook niet met corona inspuiten . Dus das.paspoort is nooit rechtsgeldig

 • Dit dus.. ben het 100%.met jou eens. Mensen kijken blijkbaar niet verder wat zon pas impliceert voor de toekomst. “Als we maar een weekje op vakantie kunnen” dit is een regelrechte inbreuk op de privacy en overheden bepalen voort waar je wel of niet aan deel mag nemen in het openbare leven.. heel.zorgwekkend …

 • En dan trots zijn dat enkel de proefkonijnen toegang krijgen om te reizen tot de dag dat jullie gezondheidsproblemen ondervinden … De pot op

 • Wat heeft dit paspoort voor een zin?? Met vaccinatie wordt het virus nog steeds verspreid dus ik begrijp het echt niet. Wat ik wel helemaal begrijp is dat dit initiatief ook mede door WHO wordt gesponsord.

 • Vaccinatie boekje van GG&D is het niet voldoende??ik reis altijd met dat boekje en overal geaccepteerd

 • Is en blijft discriminerend zolang niet iedere Inwoner van de EU in de mogelijkheid was zich te laten vaccineren en in strijd met hun wetten over vrij verkeer van personen binnen de Schengenlanden.

 • Precies.
  Het is vreemd dat op deze tijdelijke toelating van vaccins, nog fase 3 van onderzoek, er een ‘pasport’ in de maak is.
  Onbegrijpelijk dat zoveel mensen niet echt stil staan bij wat dit betekent.
  Normasl gesproken wanneer je deelneemt aan een fase 3 onderzoek staat daar een behoorlijk vergoeding tegenover en kies je zelf voor deelnemers.

 • Inderdaad!! Het paspoort moet er al helemaal niet komen!
  Schandalig en je krijgt weer verdelingen.
  Als je je niet laat vaccineren blijf je overal buiten!
  Dit is echt te gek voor woorden!
  Ik laat mij niet vaccineren, ik moet die troep niet in mijn lichaam, dat doe ik al niet met de griepprik!

 • ik ben 68 ik ga toch niet meer op reis dus laat me ook niet prikken veel te veel risico aan verbonden. ik wacht een paar jaar af . als ik nog leef in 2025 laat ik het doen

 • This is totally in direct opposition of the Habeas corpus principle + the vaccines are experimental, which as such is in complete disregard of the result of the Nurnberg processes after the Nazi regime, where it was stated that one should never experiment on humans. Moreover, this basis of legislation is in conflict with the European Treaty of Human Rights, as it will install a reason to discriminate and the non vaccinated would be regarded people with less rights than others. If the vaccin would, as is claimed but not scientifically proven, be supposedly something safe and effective, then the people who take the vaccine should not be worried about the non vaccinated, ergo a need for obligatory vaccination is useless and unnecessary.

 • Kan men hiermee reeds reizen na één keer vaccinatie? Of is de twee maal verplicht?

 • Het is pure discriminatie.
  Dus iemand die zich niet laat testen, geen vaccinatie wilt etc etc, wordt letterlijk verplicht binnen te blijven.
  Hopelijk zien meer mensen dit in en nemen we gepaste actie op deze onzin.
  Geen vrijheid is ook geen belasting etc meer betalen.
  Die idioten in de EU en daarbuiten vragen om iets wat op deze manier gaat gebeuren.

 • Het zal dan voornamelijk persoonlijk reizen worden, gidsen en chauffeurs (groepsreizen) zullen ook nog niet ingeënt zijn tegen die tijd. Je laten testen kost tegenwoordig al 100€

 • Ik begrijp dat je baalt dat je pas later gevaccineerd wordt. Maar ik vind het jammer dat je anderen de “voorsprong” (Zo lijk jij het te ervaren) niet gunt. Dus de jongeren kunnen niet op tijd gevaccineerd worden, dan moeten de andere groepen die wel al aan de beurt geweest zijn maar een jaar wachten… Erg kortzichtig en het getuigt alleen maar van egoïsme. Jammer.

 • Stel dat je nog niet aan de beurt bent met vaccineren. Kan je dan ook met een GGD negatieve test uitslag reizen of is dit dan nog steeds de test van €130,- pp? Hopelijk kan ik iedereen voor de zomervakantie worden gevaccineerd of volstaat een GGD test en dan is dit mooi nieuws!

 • Waarom niet gewoon een stempel in het gele vaccinatie boekje waar de andere vaccinatie s in staan,die je soms moet hebben om naar bepaalde landen te kunnen reizen?

 • Schandalig dat dit gebeurd! Er zijn middelen ter preventie en genezing! Het vaccin is nog niet eens volledig goedgekeurd, het is een voorlopige goedkeuring, onderzoeken lopen nog tot 2022/2023, werking en bijwerkingen op de lange duur zijn nog niet bekend, het is een nieuwe techniek die nog nooit eerder gebruikt is en niks van bekend is op de langere termijn, er zijn europese wetten op het gebied van genetische manipulatie aangepast om dit vaccin (voorlopig) goed te kunnen keuren. En dat willen ze (indirect) gaan verplichten? En dat alles voor een virus waar maar 2% van de bevolking last van heeft. Krijg ik een paspoort als ik gezond eet, voldoende sport, niet rook etc? Dat geeft meer aanwijzingen voor gezondheid dan een vaccin!

 • Helemaal met jou eens. Onze vakantie staat gepland voor 5 weken juni en eerste week juli. Maar uitzicht op vaccinatie hebben we nog niet. Inderdaad dan 2022 inaten gaan zodat een ieder gelijke kansen heeft.

 • Gert, ik begrijp volkomen wat je zegt en val zelf ook in een groep die waarschijnlijk nog langer moet wachten… (ben 36 jaar). Maar ik vind het al heel wat dat er nu in ieder geval op Europees niveau iets komt wat reizen mogelijk maakt tegen dezelfde regels en maatstaven. Ik zie ook al veel informatie voorbij komen dat delen van Azië (Singapore, China, Thailand, Maleisië) dezelfde technologie, regels en applicaties wilt gaan gebruiken om reizen weer mogelijk te maken. Het zal mij niet verbazen als het een wereldwijd iets gaat worden, dit jaar nog.

 • Wij als jongeren kunnen ons pas in Juli augustus inenten.. wat dus nu indirect verplicht word.. dus wij kunnen nog niet op vakantie. Dus discriminatie is het sowieso. Als je het nu in 2022 doet. Heeft iedereen gelijke kansen lijkt me

Translate »
Copy link