Wereldreizigers.nl
Emirates-Airbus-A380-premium-economy-stoel
Home » Reisnieuws » Wauw! Nieuw interieur in Emirates premium economy-cabine Airbus A380

Wauw! Nieuw interieur in Emirates premium economy-cabine Airbus A380

REISNIEUWS – 30 december 2020 – Altijd al willen weten hoe het interieur van de luxe vloot van Emirates Airbus A380 vliegtuigen er van binnen uitziet? Dan is dit je kans! Emirates, de luxe vliegmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de corona periode aangegrepen om de nieuwe vloot van giga vliegtuigen te voorzien van een verfrist interieur. Natuurlijk waren deze vliegtuigen al zeer luxe te noemen, maar de laatste update heeft nu extra veel comfort voor met name de Premium Economy reizigers, wat het luxe gevoel nu voor het eerst naar een economy stoel brengt.

Lees ook: easyJet gaat (hand)bagage in ‘overhead bins’ ook in rekening brengen

Nieuw interieur Emirates Airbus A380

Emirates tilt zijn kenmerkende A380-ervaring naar een hoger niveau met de onthulling van een gloednieuw Premium Economy-cabine, samen met verbeteringen en een opgefrist uiterlijk in alle cabines aan boord van het nieuwste A380-vliegtuig.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline zei: “De Emirates A380 is nu al een van de meest gewilde reiservaringen in de lucht, en nu hebben we hem nog beter gemaakt. Terwijl anderen bezuinigen, werkt Emirates er hard aan om de producten en services die we hebben moeten opschorten of aanpassen te herstellen vanwege pandemische voorzorgsmaatregelen, en om nieuwe aanbiedingen en verbeteringen te introduceren. Trouw aan onze belofte om beter te vliegen, blijft Emirates investeren om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden.”

De luchtvaartmaatschappij ontving vorige week haar nieuwste A380-vliegtuig van de Airbus-faciliteit in Hamburg. De resterende bestelling van 5 A380’s zal ook worden geleverd met premium economy-cabines in 2021 en 2022. De premium economy-stoelen van Emirates zullen ook worden geïnstalleerd op een aantal van haar Boeing 777X vliegtuigen die pas in 2023 bij de vloot zullen komen. Emirates overweegt plannen om de bestaande A380-vloot ook te vernieuwen en te voorzien het het nieuwe interieur.

emirates airbus a380 onboard lounge en bar
Emirates airbus a380 onboard lounge en bar

Sir Tim zei over de het interieur in de premium economy-cabines van Emirates: “Ons Premium Economy-product is zorgvuldig ontwikkeld in overeenstemming met de merkpositionering van Emirates als een full-service luchtvaartmaatschappij van de hoogste kwaliteit. Onze First-, Business- en Economy-ervaringen hebben de industrienormen veranderd toen ze werden geïntroduceerd, en we zijn ervan overtuigd dat onze Premium Economy ook zijn stempel zal drukken als een apart premiumaanbod. Totdat we een haalbaar aantal stoelen in onze voorraad hebben om op de markt te brengen, zijn we van plan om de Emirates Premium Economy-ervaring als gratis upgrade aan te bieden aan gewaardeerde klanten. We zullen ook onze nieuwste A380-vliegtuigen op verschillende routes inzetten, zodat onze klanten ons nieuwste aanbod in alle klassen kunnen ervaren.”

Lees ook: Vijf expert tips om lekker te slapen in het vliegtuig

Premium Economy = Meer comfort en ruimte

Emirates heeft vandaag de details onthuld van zijn langverwachte premium economy-cabine, die 56 stoelen in een 2-4-2-cabine-indeling biedt.

Emirates Airbus A380 premium economy stoelen
De nieuwe Emirates Airbus A380 premium economy stoelen

Met een royale pitch van maximaal 40 inch is de premium economy-stoel van Emirates 48 cm breed en kan hij 20 cm achterover leunen in een comfortabele wiegpositie met voldoende ruimte om uit te rekken.

Elke stoel is bekleed met crèmekleurig anti-vlekleer met stiksels en een houten paneelafwerking vergelijkbaar met Business Class, elke stoel is ontworpen om optimaal comfort en ondersteuning te bieden met 6-voudig verstelbare hoofdsteunen, kuitsteunen en voetsteunen.

Emirates Airbus A380 premium economy stoel close up
Emirates Airbus A380 premium economy stoel close up

Elke stoel heeft een 13,3-inch scherm, een van de grootste in zijn klasse, om te genieten van de ongeëvenaarde reeks muziek, films, tv, nieuws en andere inhoud op het bekroonde ijs van Emirates.

Emirates Airbus A380 premium economy cabine - achteraanzicht
Emirates Airbus A380 premium economy cabine – achteraanzicht

Klanten zullen ook doordachte details vinden, waaronder gemakkelijk toegankelijke oplaadpunten op de stoel, een brede eettafel en een cocktailtafel aan de zijkant.

Emirates premium economy tafel
Emirates premium economy cocktail tafel

Emirates Premium Economy bevindt zich aan de voorkant van het hoofddek, met 3 toiletten voor klanten.

Bekijk de video bovenin deze pagina om meer te zien van het nieuwe Emirates A380 interieur en de Premium Economy-stoelen.

First Class: nog meer privacy en luxe

Op deze nieuwste Emirates A380 zijn de 14 First Class-privésuites van de luchtvaartmaatschappij verbeterd ten opzichte van de oorspronkelijke suites, omdat ze iets breder zijn met hogere deuren, voor nog meer privacy en comfort.

Emirates airbus a380 douche en spa
Emirates airbus a380 douche en spa

Het interieur en de afwerkingen zijn ook opgefrist met nieuwe motieven en kleuren, van de ingrijpende trap die van het hoofddek naar het bovendek leidt, tot vernieuwde designafwerkingen en moderne voorzieningen in de Shower Spa.

Business Class: nieuwe luxe afwerkingen

Emirates heeft zijn populaire A380 Business Class-stoelen behouden die directe toegang tot het gangpad bieden voor elke passagier, achterover leunen tot een volledig vlakke positie en persoonlijke minibars, voldoende persoonlijke opslagruimte en een hoge mate van privacy bieden.

Emirates airbus a380 business class
Emirates airbus a380 business class

Alle 76 stoelen zijn vernieuwd met champagnekleurige lederen hoezen en houtafwerking, geïnspireerd op executive jets, vergelijkbaar met de Business Class op de Boeing 777 Gamechanger-vliegtuigen van Emirates.

Hetzelfde klassieke kleurenschema is ook toegepast op de Onboard Lounge aan de achterkant van het bovendek, exclusief voor First en Business Class passagiers.

Economy: Nieuwe ergonomische stoelen

Emirates heeft alle 338 Economy-stoelen aan boord van de nieuwste A380 vervangen door ergonomisch ontworpen stoelen met volledig lederen hoofdsteunen en flexibele zijpanelen die verticaal kunnen worden versteld voor optimale ondersteuning.

Nieuwe stoelen economy class - achteraanzicht
Nieuwe stoelen economy class – achteraanzicht
Emirates airbus a380 nieuwe stoelen economy class

Dit nieuwste stoelmodel is een stapje hoger dan de versie die momenteel is geïnstalleerd op het Boeing 777 Gamechanger-vliegtuig van Emirates. Het is lichter, zonder in te leveren op comfort of functie. Elke stoel heeft een stijlvolle houtnerfafwerking op de tafels met dienbladen, evenals een persoonlijk scherm van 13,3 inch om te genieten van het bekroonde ijs van Emirates.

Vernieuwde cabine-interieurs

In het interieur van de Emirates A380 zullen klanten nieuwe afwerkingen en designaccenten zien met het Ghaf (prosopis cineraria) boommotief, evenals het schone en luchtige champagnekleurenschema met houten lambrisering en bronzen accenten van Emirates ‘nieuwste Boeing 777 Gamechanger-interieurs.

De Ghaf, een inheemse groenblijvende plant, wordt beschouwd als de nationale boom van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft een diepe culturele en ecologische betekenis.

Alle cabineklassen zijn uitgerust met de nieuwste generatie van Emirates bekroonde entertainmentsysteem aan boord, dat verbeterde en superieure beeldkwaliteit biedt. Elk scherm op de stoel heeft een ultrabrede kijkhoek, een capacitief touchscreen, led-achtergrondverlichting en een full HD-scherm.

Lees ook: Deze 6 tips zullen je volgende vlucht comfortabeler maken

Bron en foto's via: Emirates.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link