WERELDREIZIGERS.NL
reisadvies 24 juni
Home » Reisnieuws » Meer reisadvies versoepelingen vanaf 24 juni: Dit zijn de 7 landen!

Meer reisadvies versoepelingen vanaf 24 juni: Dit zijn de 7 landen!

REISNIEUWS 23 juni 2021: Vanaf donderdag 24 juni krijgen weer meer landen en gebieden een geel reisadvies. Dat betekent dat vakantiereizen naar deze bestemmingen niet langer door de Rijksoverheid worden afgeraden. Maar let op, er kunnen nog wel reisbeperkingen of andere maatregelen gelden die gevolgen hebben voor uw reis. (bron).

Tip: Omdat de reisadviezen constant wijzigen raden we iedereen aan om voor het laatste reisnieuws onze Facebook pagina te volgen. Dan zie je ook onderweg altijd snel wanneer er belangrijke wijzigingen zich voordoen.

Aangekondigde versoepelingen (van ORANJE naar GEEL)

Het wijzigen het reisadvies per 24 juni gaat om 7 landen en gebieden. Binnen de Europese Unie gaat het om de volgende landen en gebieden: België (behalve het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Estland, Frankrijk, Griekenland (behalve Athene), de regio Sjeverna Hrvatska in Kroatië (inclusief Zagreb), Litouwen en Slovenië.

Reisadvies blogs om te lezen

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan en weet je niet zo goed wat je allemaal moet checken en/of regelen? Voor 6 populaire vakantielanden binnen Europa hebben we gedetailleerde blogs geschreven met het meest actuele reisadvies + zaken die je van tevoren moet regelen. Klik op één van de links hieronder om naar het reisadvies van het desbetreffende land te gaan.

Maar er is ook minder goed nieuws…

Vanwege de zorgwekkende deltavariant wordt het reisadvies voor de Portugese hoofdstad Lissabon donderdag 24 juni oranje: alleen noodzakelijke reizen. Reizigers uit Lissabon moeten vanaf dan een negatieve test laten zien als ze naar Nederland terugreizen en bij aankomst in Nederland gaan ze in quarantaine. De rest van Portugal en de Azoren en Madeira blijven geel.
 
Het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft oranje. Hoewel de coronacijfers in het vakantieland langzaam verbeteren, zijn ze helaas nog niet goed genoeg. Daarbij is niet alleen het aantal besmettingen van belang, maar ook het percentage van de tests dat positief is en het aantal reizigers dat corona uit Spanje meeneemt naar Nederland.

Gele landen buiten de EU

De reisadviezen buiten de EU baseert Nederland op de lijst met covid-veilige landen en gebieden van de Europese Unie. Op basis daarvan wijzigen de reisadviezen per 24 juni voor Albanië, Libanon, Hong Kong SAR, Macau SAR, Noord-Macedonië, Servië, Taiwan en de Verenigde Staten. Ook hier kunnen reisbeperkingen en andere maatregelen gelden. Zo gaat het reisadvies voor de Verenigde Staten naar geel, maar staat het land geen vakantiereizen toe.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link