Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Reisadvies Verenigde Staten | Vanaf 26 januari 2021 PCR-test verplicht

Reisadvies Verenigde Staten | Vanaf 26 januari 2021 PCR-test verplicht

REISNIEUWS – 18 januari 2021: Het Nederlandse Ministerie van buitenlandse zaken heeft zojuist de reisadvies pagina voor de Verenigde Staten geüpdatet. Vanaf 26 januari moet iedereen vanaf 2 jaar die naar de VS wil reizen een negatieve PCR-test overleggen. Die mag niet ouder zijn dan 3 dagen voor vertrek.

Het advies blijft: blijf in Nederland en reis niet tot 31 maart.

Lees ook: KLM en Delta lanceren Covid-geteste vluchten | Atlanta – Amsterdam

reisadvies_verenigde-staten-van-amerika_12-03-2020
Bron: nederlandwereldwijd.nl

Terug naar Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Verenigde Staten? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in de Verenigde Staten gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Inreisverbod VS

De Amerikaanse overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verminderen. Vanaf 26 januari moet iedereen vanaf 2 jaar die naar de Verenigde Staten wil reizen een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder mag zijn dan 3 dagen voor vertrek. Dit komt bovenop het inreisverbod wat momenteel voor Europa nog steeds van kracht is.

Voor reizigers vanuit Nederland of elders uit Europa maakt het op dit moment dus nog weinig uit, aangezien Europese landen nog steeds onder het inreisverbod van de VS vallen. Wel is de verwachting dat het inreisverbod mogelijk wordt opgeheven en wordt vervangen door stengere controles bij aankomst of vertrek, zoals geldige PCR tests en mogelijk zelfs vaccinatie-vereisten.

Lees ook: IATA onthult mobiele Travel Pass met vaccin-informatie | ePassport

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link