Wereldreizigers.nl
Home » Reisnieuws » Reizigers reizen liever naar bestemming waar COVID-19 vaccin vereist is

Reizigers reizen liever naar bestemming waar COVID-19 vaccin vereist is

REISNIEUWS – 12 maart 2021: Volgens een nieuwe studie van The Points Guy (één van de grootste reisnieuws websites in de V.S.), zou 76% van de ondervraagde reizigers liever naar een bestemming reizen die een bewijs van het COVID-19 vaccin vereist (zoals een vaccinatie paspoort). Maar liefst 49% zou ook liever met een aanbieder reizen die vaccinatie eisen stelt voor vertrek. Daar staat tegenover dat 34% van de reizigers wordt afgeschrikt door vaccinatie paspoort vereisten, om verschillende redenen.

Lees ook: Het is officieel: EU krijgt vaccinatie paspoort genaamd Digital Green Pass

TPG werkte samen met YouGov om tussen 1 maart en 2 maart 2021 meer dan 2.400 Amerikaanse volwassenen te ondervragen, van wie 64% dit jaar graag op reis wilt.

Zorgen over vaccinatie veiligheid en privacy

Ook zijn er reizigers (34%) die minder geneigd zijn om bestemmingen of aanbieders te selecteren met vaccinatievereisten voor COVID-19, het onderstreept hun bezorgdheid omtrent vaccinaties.

Potentiële reizigers die worden afgeschrikt door vaccinatie paspoort vereisten, noemden eerder privacy problemen (64%) dan gezondheidsproblemen (46%) als redenen om bestemmingen of reisaanbieders te vermijden die een vaccinatiebewijs vereisen.

Sommige mensen beschreven de vaccinatie vereisten als ‘opdringerig’ en ‘ongemakkelijk’. Eén persoon zei: “De enige die beslissingen over mijn gezondheid moet nemen, ben ik – niet een land, luchtvaartmaatschappij of welk ander bedrijf dan ook.”

Digital Green Pass, het nieuwe normaal

De vraag naar digitale gezondheidspaspoorten die vaccinatiebewijzen, COVID-19 testresultaten en andere cruciale gezondheidsgegevens bijhouden, is al over de hele wereld verschenen. De EU kondigde onlangs de Digital Green Pass aan, Singapore Airlines draait op dit moment al een pilot onder haar reizigers en China lanceerde afgelopen maandag als eerste ter wereld het ‘groene virus passpoort’ via WeChat. IATA, de grootste luchtvaartorganisatie ter wereld, is ondertussen met talloze overheden in gesprek om hun mobiele applicatie genaamd ‘Travel Pass” uit te rollen.

Luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties, gezondheidsorganisaties, regeringen en anderen zijn allemaal tegelijkertijd bezig met het bedenken van manieren om de authenticiteit van vaccinatierecords en testresultaten te verifiëren en de reiservaring te stroomlijnen.

Vaccinaties de sleutel tot heropening

“Voor veel Amerikanen zijn COVID-19-vaccins de sleutel tot het hervatten van reizen”, zegt Melanie Lieberman, senior reisredacteur bij The Points Guy. “Bestemmingen die een vaccinatiebewijs vereisen en reisaanbieders die een vergelijkbare eis stellen, lijken potentiële reizigers een sterker gevoel van veiligheid te geven, waardoor veel mensen meer vertrouwen zullen krijgen bij het boeken van toekomstige reizen.”

Lieberman voegt eraan toe: “Zelfs als je bent gevaccineerd, is het nog steeds cruciaal om de quarantainevereisten van een bestemming te onderzoeken, de mandaten en vaccinatieregels te testen voordat je een reis boekt.”

Veilige plekken om te reizen

Ongeveer 74% van de Amerikanen die in 2021 willen reizen, krijgt waarschijnlijk het vaccin of is al gevaccineerd. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van het aantal Amerikanen dat het vaccin wil of heeft gekregen, maar dit jaar niet geïnteresseerd is in reizen.

Maar zelfs nadat ze het vaccin hebben gekregen, zullen reizigers waarschijnlijk de voorkeur blijven geven aan uitstapjes naar wijd open plekken zoals nationale parken, staatsparken en stranden.

Van degenen die in 2021 willen reizen en van plan zijn zich te laten vaccineren (of het vaccin al hebben gekregen), zei 70% dat ze tegen het einde van het jaar comfortabel zouden zijn om naar een staat of nationaal park te reizen. Bijna 60% zei dat ze zich op hun gemak zouden voelen bij het bezoeken van een openbaar strand.

Slechts 8% van de Amerikanen die willen reizen, zegt dat ze zich zelfs met het COVID-19-vaccin niet op hun gemak voelen bij een van de reizen die in de enquête worden beschreven.

Verlangen om te reizen in 2021

En, voor het eerst sinds lange tijd, kunnen Amerikanen zich voorstellen dat ze reizen boeken met mensen buitenshuis. Deze week kondigden de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) aan dat gevaccineerde mensen zonder masker binnen kunnen komen met anderen.

Voor veel mensen is het verlangen om weer naar buiten te gaan met vrienden en familie sterk.

Van degenen die in 2021 willen reizen en van plan zijn het vaccin te krijgen of al zijn gevaccineerd, zei 40% dat ze graag met een partner of partner willen reizen, gevolgd door directe familieleden (30%) en vrienden (13%).

Lees ook: Vaccinaties voor een Wereldreis | Alles wat je moet weten

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link