WERELDREIZIGERS.NL

21.6K Followers

ryanair
Home » Reisnieuws » Ryanair lanceert als eerste in Europa de Covid-19 Travel Wallet

Ryanair lanceert als eerste in Europa de Covid-19 Travel Wallet

REISNIEUWS – 12 maart 2021: Ryanair heeft verrassend snel een nieuwe Covid-19 Travel Wallet gelanceerd die alleen beschikbaar is in zijn app. Klanten kunnen nu hun negatieve PCR-tests, hun Covid-19-vaccinatiecertificaten en andere documenten uploaden die mogelijk nodig zijn voor reizen in de EU deze zomer.

Lees ook: Het is officieel: EU krijgt vaccinatie paspoort genaamd Digital Green Pass

Terugkeer vakantiereizen in de EU

De succesvolle uitrol van Covid-19-vaccins zal de terugkeer van vakantiereizen in de EU in de zomer van 2021 zien, zei de luchtvaartmaatschappij, en de Ryanair Covid Certificate Wallet zal het EU-vliegreizen zo naadloos mogelijk maken.

Dara Brady, marketingdirecteur van Ryanair, zei: “We zijn erg verheugd deze Ryanair Covid-19 Travel Wallet te lanceren terwijl we ons voorbereiden op de terugkeer van gezinsvakanties in de zomer van 2021.

“Veel Ryanair-klanten gaan voor het eerst in meer dan een jaar op vakantie en houden zich aan nieuwe reisrichtlijnen. Met deze Covid-19 Travel Wallet kunnen klanten al hun Covid-19-documenten opslaan. PCR-testresultaten, passagiersformulieren en vaccinatie certificaten kunnen allemaal worden opgeslagen in de app, op één locatie zonder gedoe of papierwerk.”

Hij voegde eraan toe: “Onze zomerschema’s zijn al in de uitverkoop – onderhevig aan veranderende reisbeperkingen van de overheid – en we zijn van mening dat zodra de risicovolle / bejaarde bevolking van Europa tegen eind mei of juni is ingeënt, de reisbeperkingen zullen worden versoepeld, en vliegreizen zullen terugkomen van de opgekropte vraag van klanten, waardoor Europese gezinnen weer zullen reizen.”

Lees ook: China lanceert als eerste ter wereld ‘groene virus passpoort’ via WeChat

Travel Pass en Digital Green Pass

IATA is momenteel ook bezig met het ontwikkelen van een branche brede Travel Pass die een vergelijkbare functie zal vervullen als de heropening van reizen. De EU heeft eerder deze week ook al laten weten te werken aan een EU standaard, genaamd de Digital green Pass.

Of de Ryanair Travel Wallet voldoet of gaat voldoen aan de eisen van de EU die op 17 maart bekend zullen worden, is nog niet bekend.

Bron: Ryanair corporate
ryanair

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

Copy link