WERELDREIZIGERS.NL
reizen of seksen
Home » Reisnieuws » Zou jij seks opgeven om te mogen reizen? | 20% Amerikanen zegt van wel

Zou jij seks opgeven om te mogen reizen? | 20% Amerikanen zegt van wel

REISNIEUWS – 18 januari 2021: Volgens nieuw onderzoek van Exodus Travel zei 76 procent van de Amerikanen dat het in 2020 moeilijker was om positief te blijven dan in voorgaande jaren. Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk was – en uit het onderzoek onder 2.000 internationaal reizende respondenten bleek dat 79% vond dat het omarmen van nieuwe hobby’s de sleutel is tot het omgaan met de pandemie. 20% van de respondenten mist het reizen zelf zó erg, dat ze bereid zijn om seks volledig op te geven om weer te mogen reizen. Wij zijn vanzelfsprekend ook heel erg benieuwd hoe wij nuchtere Nederlanders erin staan! ?

Lees ook: Wereldreizigers enquête: Laat jij je vaccineren om weer te mogen reizen?

Optimisme onder Amerikanen

Het onderzoek ging in op de andere factoren die bijdragen aan deze voorzichtige benadering van optimisme – met “de hoop dat de pandemie in 2021 zal eindigen” bovenaan de lijst (52%). “

Dat werd op de voet gevolgd tegen eind 2020 (51%), met het idee om in 2021 meer te reizen (45%) om de top drie af te ronden. Ook hoog op de lijst van waarom respondenten hoopvoller zijn, was het oefenen van een positieve mindset (28%) en ervoor kiezen te geloven dat de toekomst vol mogelijkheden is (19%).

En hoewel 75% zei dat ze het nieuws in 2020 nauwer volgden dan ooit tevoren, zei 76% dat een algemene beperking van de schermtijd aan dit positieve gevoel bijdraagt.

Lees ook: Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

Positief blijven tijdens Corona

In opdracht van Exodus Travels en uitgevoerd door OnePoll, ging de enquête in op de mindset van respondenten en hoe ze positief blijven in deze uitdagende tijd.

Lees ook: Kalm en positief blijven tijdens je Wereldreis | 6 Tips

niets-doen-wereldreis

Maar voor degenen die dat wel zijn, is het geheim misschien simpel: 82% zei dat ze zich in 2020 bewust hebben ingespannen om dingen te doen die hen gelukkig maken. 64% procent heeft hobby’s, en ze hadden ongeveer twee keer zoveel kans om te identificeren als “erg gelukkig” dan degenen zonder hobby’s (40% versus 18%).

Van de mensen met hobby’s zei 77% dat ze tijdens de COVID-19-pandemie met nieuwe hobby’s begonnen waren – gemiddeld ongeveer vier. Deze hobby’s zijn ook niet alleen een manier om tijd te doden, aangezien uit de resultaten bleek dat 70% toegaf hobby’s op te pakken die hun toekomstige reisplannen ten goede zullen komen.

Lessen voor toekomstige reiservaringen

“Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat 2020 een echte opleiding was”, zegt Robin Brooks, Marketing & PR Director van Exodus Travels. “We hebben waardevolle lessen geleerd over menselijke connecties, het belang van wetenschap – en het waarderen van de kleine dingen in het leven. Hoewel het waar is dat de dingen nog steeds onzeker zijn in de richting van 2021, hebben we het afgelopen jaar ook veel geleerd, en dat hebben we aan onze kant.

Lees ook: De reisbranche in 2021 | Een jaar vol uitdagingen (en kansen)

“Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen hun passie voor wereldwijde verkenning naar binnen richten – nieuwe hobby’s aannemen, zich abonneren op nieuwe manieren van zelfontdekking – een derde (34%) van de ondervraagden begon zelfs een nieuwe taal te leren. Ze nemen deze tijd om nieuwe vaardigheden en interesses te leren die hun toekomstige reiservaringen kunnen vormen, en daar is gewoon iets ongelooflijk hoopvols aan. “

Resultaten gevonden dat hobby’s kunnen bijdragen aan geluk, maar het lijkt erop dat reizen dat ook doet: uit de enquête bleek dat 78% van de respondenten het gelukkigst is als ze kunnen reizen.

En als ze niet kunnen reizen, kijken sommige respondenten toch naar avonturen. In een poging om zichzelf gelukkiger te maken, hebben respondenten gelezen over vakanties (49%), reisprogramma’s bekeken (45%) en zelfs gekeken naar hotelopties voor een bestemming (44%).


Netflix Tip: Dark Tourist | Reizen naar meest bizarre & gevaarlijkste plekken ter wereld


Seks opgeven om weer te reizen

Toch zijn er ook een hoop mensen die zich juist ongelukkiger voelden. Zeven op de tien zeiden dat een jaar zonder reizen hun geluk negatief beïnvloedde, tegelijkertijd is 57% is wel weer hoopvol over 2021.

Een derde van de respondenten (36%) zei zelfs dat als ze morgen hun perfecte reis zouden kunnen maken, ze bereid zouden zijn koffie of Netflix op te geven (34%) – terwijl bijna 20% zelfs seks op zou geven om weer te kunnen reizen. Wauw!

Seks of reizen? Als je zou moeten kiezen, wat kies je dan?
Seks of reizen? Als je zou moeten kiezen, wat kies je dan?

In 2021 geven de respondenten voorrang aan reizen naar Europa (37%), Midden-Amerika (36%) en Azië (34%), terwijl 14% zei dat ze “overal en altijd” willen gaan.

En ze willen het meest waarschijnlijk reizen met hun partner (56%), gevolgd door hun kind (51%) en hun vrienden (38%).

Voorpret: plannen van wereldse reizen

En er zijn voordelen aan het plannen en boeken van een toekomstige vakantie, wereldreis of avontuur. Volgens een eerdere OnePoll-enquête waren degenen die hun huidige geluk beoordeelden op een negen of tien (op een schaal van 10) het meest waarschijnlijk dat ze momenteel een reis aan het plannen waren – laten zien dat mensen het gelukkigst zijn als ze een aankomend avontuur hebben om naar uit te kijken.


goedkope wereldreis route

Lees tip: Goedkoop wereldreis route voorbeeld | Voor €1500,- de wereld rond


Voorzichtig met boeken nieuwe reizen

Maar terwijl 67% zei dat ze zo snel mogelijk zullen reizen, zijn de respondenten ook voorzichtig.

Uit het onderzoek bleek dat 77% meer aandacht besteedt aan de bedrijven waarmee ze reizen (hotels, reisgezelschappen, luchtvaartmaatschappijen, enz.) Om ervoor te zorgen dat ze de juiste voorzorgsmaatregelen nemen voor COVID-19.

“We willen allemaal reizen in 2021”, zei Brooks. “Maar de gezondheid van onze wereldwijde gemeenschap moet voorop staan. Als het weer veilig is om op avontuur te gaan in het buitenland, is het noodzakelijk dat iedereen de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om de verspreiding van COVID-19 te stoppen, waaronder het boeken van reizen via bedrijven en organisaties die kleine lokale bedrijven ondersteunen en de middelen hebben om hun reizigers en alle mensen te beschermen.

“Voorlopig is het het beste om de nieuwste veiligheidsmaatregelen te volgen, onthoud dat dit tijdelijk is, we doen dit allemaal samen – en blijf uitkijken naar en plannen van je volgende avontuur – zodat we, wanneer de mogelijkheid om te reizen terugkomt, je er klaar voor bent.”

Wij zijn heel erg benieuwd hoe wij nuchtere Nederlanders erin staan. Zou jij seks op kunnen geven om weer te mogen reizen? Laat het ons weten in de reacties!

Wereldreizigers.nl
Bron: exodustravels.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link