WERELDREIZIGERS.NL
singapore airlines travel pass
Home » Reisnieuws » IATA’s Covid-19 Travel Pass-app | Zo werkt het en dit moet je doen

IATA’s Covid-19 Travel Pass-app | Zo werkt het en dit moet je doen

REISNIEUWS – 9 maart 2021: Singapore Airlines wordt de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de mobiele applicatie Travel Pass van de International Air Transport Association (IATA) test voor digitale gezondheidscontrole, te beginnen met passagiers die van Singapore naar Londen reizen van 15 tot 28 maart 2021. Dit geeft ons nu al een blik in de keuken, omdat bekend is geworden hoe de processen op de achtergrond precies in elkaar zitten en wat er van reizigers wordt verwacht.

Lees ook: IATA onthult mobiele Travel Pass met vaccin-informatie | ePassport
Lees ook: IATA bereidt digitale Covid-19 Travel Pass voor op lancering

Mobiele Travel Pass App voor iOS

De app gebaseerd op het IATA Travel Pass-framework en in de aanstaande pilot zal het alleen beschikbaar zijn voor iOS. Passagiers met mobiele telefoons die op het iOS-besturingssysteem van Apple draaien, worden uitgenodigd om de IATA Travel Pass-app te downloaden en een digitale ID aan te maken met hun profielfoto en paspoortinformatie. Ze kunnen ook hun vluchtinformatie in de app invoeren.

ETIHAD Travel Pass | Die Travel Pass van Singapore Airlines zal er ongeveer hetzelfde uit gaan zien
ETIHAD Travel Pass | Die Travel Pass van Singapore Airlines zal er ongeveer hetzelfde uit gaan zien

Covid-19-test vóór vertrek boeken

Vervolgens kunnen reizigers hun Covid-19-test vóór vertrek boeken bij een van de zeven deelnemende klinieken in Singapore via een speciaal online portaal. Ze kunnen zich vervolgens aanmelden bij de kliniek met behulp van de digitale ID en vluchtinformatie in de app. Reizigers kunnen hun testresultaten en de bevestigingsstatus om te vliegen rechtstreeks in de app bekijken. Het Timatic-register van IATA biedt de back-end informatie over de Covid-19-test- en toelatingseisen.

Testresultaten laten zien aan incheckpersoneel

Deelnemers moeten hun bevestigde status vervolgens in de app laten zien aan het incheckpersoneel op Changi Airport voordat de vlucht vertrekt. In overeenstemming met de huidige wettelijke vereisten, moeten ze (tijdelijk) ook nog een fysieke kopie van hun gezondheidscertificaat meenemen die is afgegeven door de kliniek waar ze hun Covid-19-test hebben afgelegd.

Door de verificatie van gezondheidsreferenties samen te voegen in één app, kunnen deelnemers een sneller en meer naadloos incheckproces verwachten. Deelnemers hebben volledige controle over hoe hun persoonlijke informatie wordt gedeeld, aangezien de gegevens lokaal op de mobiele telefoon worden opgeslagen en niet in een centrale database. Dit is van cruciaal belang gezien de zeer gevoelige aard van gezondheidsgegevens.

Vanaf media 2021 voor iedereen

Als dit lukt, zal deze test de weg banen voor de integratie van het volledige digitale gezondheidsverificatieproces in de mobiele Singapore-Air-app vanaf medio 2021, opnieuw met behulp van het Travel Pass-framework van IATA.

Singapore Airlines zal nauw blijven samenwerken met haar partners in Singapore en de rest van de wereld bij het faciliteren van deze proeven en het uiteindelijk herstellen van een naadloze reiservaring voor haar klanten.

Ook in EU een ‘Digital Green Pass”

Deze pilot van Singapore Airlines is interessant om te volgen omdat we in de EU een soortgelijk systeem kunnen verwachten. De EU top heeft onlangs aangekondigd zelf ook in samenwerking met IATA te werken aan een mobiel applicatie die onder de noemer ‘Digital Green Pass‘ zal worden gepresenteerd. Het wetsvoorstel zal op 17 maart 2021 worden gedeeld en oplevering en ingebruikname Digital Green Pass applicatie wordt al verwacht in juni 2021.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link