WERELDREIZIGERS.NL
spanje
Home » Reisnieuws » Spanje wil toeristen toelaten zonder PCR-test of vaccinatiebewijs

Spanje wil toeristen toelaten zonder PCR-test of vaccinatiebewijs

REISNIEUWS – 17 mei 2021: Spanje wil per 20 mei 2021 al toeristen uit het Verenigd Koninkrijk toelaten zónder PCR-test of vaccinatiebewijs. Ook is de Spaanse overheid van plan om andere landen met een lage besmettingsgraad snel weer toe te laten tot Spanje zonder PCR-test of vaccinatiebewijs.

UPDATE – 23 mei 2021 19:31u: Spanje opent 7 juni voor gevaccineerde toeristen uit 34 landen. Je leest er alles over in dit nieuwsartikel.

UPDATE – 23 mei 2021 19:53u: Spanje heeft bevestigd dat vanaf maandag 24 mei reizigers uit de volgende landen land binnen te laten, zelfs als ze niet zijn ingeënt en zonder dat ze bij aankomst gezondheidscontroles hoeven te ondergaan. Het gaat om de landen Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Israël, Zuid-Korea, Thailand, Rwanda, China en Japan. Nederland en België zitten er vooralsnog niet bij, al is de verwachting dat er een aantal Europese landen waaronder Nederland en België, spoedig zullen worden toegevoegd aan de lijst.

Vanaf 20 mei

Vanaf 20 mei wil de regering toeristen uit landen buiten en binnen de Europese Unie met een goede status toelaten zonder dat een negatieve PCR vereist is, zelfs als ze niet zijn gevaccineerd. Dit heeft de staatssecretaris van Toerisme, Fernando Valdés, meegedeeld in verklaringen aan Vozpópuli na een seminar over de sector van het Europees Parlement in Madrid.

Momenteel verbiedt de Europese Unie op enkele uitzonderingen na niet-essentiële reizen door passagiers uit landen die niet onder de EU vlag vallen, waaronder het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. Bovendien moeten toeristen uit risicolanden in de EU momenteel in Spanje nog steeds een negatieve PCR-test overleggen. Op 20 mei zal deze regel echter worden herzien.

Onderhandeling met EU landen

De regering onderhandelt met de rest van de EU landen om de huidige regelgeving flexibeler te maken en de grenzen open te stellen voor reizigers uit landen met een lage besmettingsgraad en/of hoge vaccinatiegraad.

“Op basis van wetenschappelijk bewijs vormen reizigers uit landen met een relatief lage incidentie geen risico. Die mensen zullen niet om een PCR-test worden gevraagd, het is een manier om de doorreis te vergemakkelijken”, aldus Valdés.

Valdés onderstreepte dat dit niet alleen beperkt blijft tot het Verenigd Koninkrijk, maar tot elk land met goede epidemiologische gegevens, zoals Duitsland, Nederland en Zwitserland.

De grenzen van Spanje moeten weer open

Zoals verklaard door de staatssecretaris voor Toerisme, pleit de regering voor het beëindigen van de sluiting van de grenzen. In plaats van de grenzen te sluiten, zullen andere maatregelen zoals het covid-paspoort of wederzijdse erkenning zo snel mogelijk moeten worden ingevoerd.

Geen beperkingen meer voor de Britten

Er zijn nog steeds beperkingen voor belangrijke landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Het VK is historisch gezien het belangrijkste land voor Spanje, jaarlijks reizen ruim 18 miljoen Britten naar het land.

Britse toeristen kunnen daarom vanaf 20 mei zonder PCR-test naar Spanje komen en omdat de cijfers in het VK onder het bereik ligt dat als gevaarlijk wordt gezien, (ongeveer 50 gevallen per 100.000 mensen), zei de minister in een andere persconferentie dit week.

Spanje bereid om risico’s te nemen

“Volgens epidemiologen wordt een veilig persoon gedefinieerd als hij een negatieve PCR heeft, als hij de ziekte heeft doorstaan ​​of als blijkt dat hij is ingeënt”, verdedigde Valdés, verwijzend naar de noodzaak om aan slechts één van de voorwaarden te voldoen. 

“In dit leven moet je risico’s nemen en met een bevolking waarvan al ruim 30% gevaccineerd is, durven we deze risico’s te nemen”, voegde Valdés eraan toe.

De regering wil toerisme herstellen

Het ministerie van Toerisme in Spanje is ook per direct een reclamecampagne gestart, waarvoor het 8 miljoen euro heeft uitgetrokken om internationale toeristen en vooral Britse toeristen, de belangrijkste markt voor Spanje, aan te trekken. 

Waarschijnlijk zal op of na 20 mei meer duidelijk worden over versoepelingen voor andere landen binnen de EU. Het is dus nog even afwachten of Nederland tot het rijtje landen behoort wat op korte termijn in Spanje toegelaten zal worden zónder PCR test.

Bron: vozpopuli.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link