WERELDREIZIGERS.NL
sri lanka pcr test grenzen
Home » Reisnieuws » Sri Lanka opent 21 januari de grenzen voor toeristen | Dit zijn de regels

Sri Lanka opent 21 januari de grenzen voor toeristen | Dit zijn de regels

REISNIEUWS – 19 januari 2021: Sri Lanka zal donderdag na een onderbreking van tien maanden zijn grenzen heropenen voor buitenlandse toeristen, zegt Kimarli Fernando, voorzitter van sltda.gov – de Sri Lanka Tourism Development Authority.

Lees ook: Thailand heropent de grenzen voor internationale reizigers

Strenge Covid-19 protocollen

Reizigers zullen echter worden onderworpen aan strenge Covid-19-protocollen die op alle grenzen in en om Sri Lanka zullen worden toegepast en gecontroleerd. Volgens de plannen mogen toeristen in 55 aangewezen hotels verblijven. De hotels zijn verboden voor de lokale bevolking, behalve voor personeel, in het hele land.

Bezoekers moeten ook een negatieve PCR-test laten zien, die tot vier dagen voor aankomst wordt afgenomen. Ze moeten nog twee tests ondergaan voor een bezoek van maximaal zeven dagen, en drie tests als ze langer dan een week blijven.

sri lanka opent grenzen toeristen

“Het is met veel plezier en enthousiasme dat we aankondigen dat Sri Lanka vanaf donderdag haar grenzen zal openen voor toerisme”, aldus Kimarli Fernando, voorzitter van de Sri Lanka Tourism Development Authority.

Veiligheid staat voorop

“Terwijl we opnieuw onze deuren naar de wereld openen, hebben we alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de ontsnapping op het eiland voor de bezoekers zo veilig en sereen mogelijk te maken.”

Verzekering verplicht

Toeristen zullen een verzekering moeten aanschaffen die 12 dollar kost en die tot 50.000 dollar aan Covid-19-gerelateerde medische kosten dekt.

Passagiers die tot twee weken in Groot-Brittannië hebben doorgebracht voordat ze aankwamen, mogen het land echter niet binnenkomen en vluchten vanuit het VK blijven verboden. Dit is een poging om een meer besmettelijke Covid-19-variant buiten de deur te houden.

Het openen van de grenzen in Sri Lanka, ook al in beperkte mate, maakt het weer mogelijk om door het prachtige land te reizen, al dan niet met enkele beperkingen en protocollen. Voor wie echt niet kan wachten, is er nu een mogelijkheid. Het is alleen nog wachten op de Nederlandse regering, die momenteel nog een negatief reisadvies afgeeft voor de gehele wereld.

Lees ook: Reisroute Sri Lanka in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link