WERELDREIZIGERS.NL
thailand vliegveld grenzen heropent
Home » Reisnieuws » Thailand heropent de grenzen voor internationale reizigers

Thailand heropent de grenzen voor internationale reizigers

NIEUWSBERICHT – 17 december 2020: Terwijl de Nederlandse regering er vandaag alles aan doet om het aantal vluchten te verminderen door vakantie vluchten te schrappen, heeft de regering van Thailand de (her)opening van haar grenzen aangekondigd voor toeristen van over de hele wereld. De Thaise grenzen worden per direct heropent voor internationale reizigers onder voorbehoud van een streng protocol.

Lees ook: Thailand | 10 Must Sees om te ontdekken tijdens je rondreis

Thailand heropent grenzen met streng visumbeleid

Er zal een zeer strengvisumbeleid zijn om de veiligheidsmaatregelen te waarborgen. Thailand staat bezoekers nu toe om een toeristenvisum (TRV) of een speciaal toeristenvisum (STV) aan te vragen – beide komen met een verplichte 14-daagse quarantaine bij een door de overheid goedgekeurde faciliteit.

Volgens de nieuwe protocollen moeten reizigers die Thailand willen binnenkomen ook in het bezit zijn van een van de bovengenoemde visa en een Certificate of Entrance (COE), oftewel een certificaat van binnenkomst.

Toeristen kunnen kiezen voor de visa volgens de aard van hun verblijf. De TRV is bedoeld voor toeristen die Thailand bezoeken voor een kort verblijf, terwijl de STV voor lange reizen is.

COE-certificaat vereist

Een COE-certificaat, een ziektekostenverzekering die Covid-19 dekt en een quarantaine van 14 dagen zijn verplicht voor zowel het toeristenvisum (TRV) als het Speciale toeristenvisum (STV). Men moet vervolgens de COE-certificering aanvragen na ontvangst van het visum. Het zijn nogal wat eisen maar het is beter dan niets, aldus de directeur van toerisme in Thailand.

Lees ook: Internationale reizen kunnen veilig opnieuw geboekt worden, aldus WTTC

Cholada Siddhivarn, directeur toerisme autoriteit van Thailand, zei: “We plannen nu onze inspanningen om het toerisme langzaam weer op te bouwen.

“De nieuwe visumregel en -procedures zullen als katalysator werken om ervoor te zorgen dat de grootst mogelijke veiligheid wordt gehandhaafd terwijl we het land openstellen voor internationale toeristen.”

Voorlopig niet reizen naar Thailand

Ondanks dat Thailand haar grenzen weer heropent zullen Nederlandse reizigers die naar Thailand willen reizen zullen nog even geduld moeten hebben. De huidige reisbeperkingen en het dringende advies om tot 15 maart 2021 niet internationaal te reizen valt zwaar onder Thaise Nederlanders en reizigers die het land graag voor uiteenlopende redenen graag willen bezoeken.

Lees ook: Vliegtijd Bangkok | Hoe lang is het vliegen naar Bangkok?

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link