Wereldreizigers.nl
thailand
Home » Reisnieuws » Thailand wanhopig: vaccinatie en vakantie pakket in de aanbieding

Thailand wanhopig: vaccinatie en vakantie pakket in de aanbieding

REISNIEUWS – 25 januari 2021: Touroperators in Thailand hebben het idee geopperd om inkomende reizigers te lokken met reispakketten voor zowel vaccinatie als vakantie. Kosten: ruim 4000 euro ?

Lees ook: Reisroute Thailand in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Thailand heropent grenzen met streng visumbeleid

Er zal een zeer strengvisumbeleid zijn om de veiligheidsmaatregelen te waarborgen. Thailand staat bezoekers nu toe om een toeristenvisum (TRV) of een speciaal toeristenvisum (STV) aan te vragen – beide komen met een verplichte 14-daagse quarantaine bij een door de overheid goedgekeurde faciliteit.

Lees ook: Thailand heropent de grenzen voor internationale reizigers

Volgens de nieuwe protocollen moeten reizigers die Thailand willen binnenkomen ook in het bezit zijn van een van de bovengenoemde visa en een Certificate of Entrance (COE), oftewel een certificaat van binnenkomst.

Toeristen kunnen kiezen voor de visa volgens de aard van hun verblijf. De TRV is bedoeld voor toeristen die Thailand bezoeken voor een kort verblijf, terwijl de STV voor lange reizen is.

Vakantie en vaccinatie in Thailand

Het Tourism Council of Thailand (TCT), waarin de Thaise toerisme-industrie zich verenigd heeft, komt daarnaast met een nieuw plan. Namelijk: Vakantie en vaccinatie. Met als doel het aantal buitenlandse bezoekers op te krikken. Een speciaal pakket van een maand met 14 dagen quarantaine en een hotel gecombineerd met een COVID-19 vaccinatie. De verwachtte prijs is 150.000 Baht per persoon, zo’n 4000 Euro. Niet inbegrepen is een vliegticket naar Thailand.

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

“Nadat de vaccins beschikbaar zijn, hebben we tegen het tweede kwartaal van dit jaar een toeristisch plan nodig om meer vraag te creëren”, aldus Chamnan Srisawat, voorzitter van de TCT. Het plan is bedoeld om de toeristen-industrie te ondersteunen op belangrijke bestemmingen zoals Phuket, Pattaya en Koh Samui, die sterk afhankelijk zijn van de internationale markt.

Vaccinatie-vakanties zijn booming-business

Er lijkt een groeiende internationale markt te zijn voor welgestelde gezonde reizigers die proberen snel gevaccineerd te worden. In de VS reizen tienduizenden mensen buiten hun woongebied op zoek naar de vaccinaties, vooral naar Miami, waar Disneyland niet langer de belangrijkste attractie is. 

Lees ook: Sri Lanka opent 21 januari de grenzen voor toeristen | Dit zijn de regels

Ook in het Groot Brittannië is de combinatie vaccinatie en vakantie een booming business. De Britten gaan onder andere naar Dubai om daar gevaccineerd te worden tegen COVID-19. De kosten bedragen tussen de 25.000 en 40.000 pond. Inbegrepen in dat bedrag zijn eerste klas vliegtickets, verblijf in vijfsterrenhotels en zelfs een uitstapje naar de Malediven.

Vakantie vaccinatie-plan

De Thaise autoriteiten hebben de afgelopen maanden verschillende suggesties gedaan om het internationaal toerisme weer op gang te brengen. Zo werden onder andere ‘Travel Bubbles’ en een speciaal toeristenvisum (STV) voorgesteld. De ideeën zijn echter door het kabinet afgewezen, doodgeboren of minder succesvol dan gehoopt. Het STV heeft in drie maanden tijd slechts enkele honderden in plaats van duizenden bezoekers getrokken. 

Lees ook: Vaccinaties voor een Wereldreis | Alles wat je moet weten

Thaise reisagenten lopen nog niet warm voor het vakantie-vaccinatie-plan. Ze wijzen erop dat Thailand internationaal niet wordt beschouwd als een Covid-vaccincentrum. Daarbij bestaat er momenteel onzekerheid over welke vaccins beschikbaar zijn en of particuliere ziekenhuizen voldoende voorraad hebben.

Chotechuang Soorangura, van NS Travel en Tours, gelooft echter dat de meeste mensen zich liever in hun eigen land laten vaccineren. ‘Thailand kan zich beter adverteren als een wellness-bestemming, voor zowel toeristen die gericht zijn op gezondheid en welzijn als medische toeristen die op zoek zijn naar professionele behandeling.’

Bron: trefpuntazie.com en thephuketnews.com
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link