40.7K Followers

Home » Reisnieuws » Thailand verplicht Thailandplus Track & Trace app voor toeristen

Thailand verplicht Thailandplus Track & Trace app voor toeristen

REISNIEUWS – 23 februari 2021: Alle buitenlandse toeristen die naar Thailand willen reizen, moeten een nieuwe applicatie downloaden genaamd “ThailandPlus”, voordat ze het land in mogen. De applicatie is een nieuw Track & Trace systeem die verplicht gaat zijn voor alle toeristen die het land willen bezoeken. Bekijk de officiële video hierboven voor meer informatie vanuit de Thaise overheid.

Lees ook: Thailand wanhopig: vaccinatie en vakantie pakket in de aanbieding

Special Tourist Visa

De Thaise regering heeft deze nieuwe applicatie geïntroduceerd, aangezien Thailand zich voorbereidt om zijn grenzen voor de wereld open te stellen en het Special Tourist Visa (STV) -programma voor lang verblijf voor niet-Thaise burgers te promoten.

Lees ook: Reisroute Thailand in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Thailandplus

ThailandPlus is gezamenlijk ontwikkeld door het Ministerie van Digitale Economie en Samenleving en het kabinet van de premier, via de Digital Government Development Agency (Public Organization). Het zal onder buitenlandse toeristen vertrouwen wekken over hun gezondheid en veiligheid en de verspreiding van COVID-19-infectie helpen beperken.

thailandplus app
De ThailandPlus Track & Trace app

“Met deze applicatie kan de Thaise overheid sneller en efficiënter contact leggen met buitenlandse bezoekers in het geval van een plaatselijke COVID-19 uitbraak” zegt een woordvoerder van de Thaise regering. Thaise ambassades en consulaten gaan de buitenlandse bezoekers uitleggen hoe de applicatie te gebruiken. Alle buitenlandse bezoekers hebben sowieso voor aanvang van de reis een “certificate of entry” nodig dat bij de ambassades verstrekt wordt. De uitleg kan dan gegeven worden.

Opsporen en traceren COVID-19 uitbraken

De ThailandPlus app lijkt op de Mor Chana app, een applicatie die in Thailand wordt gebruikt voor het opsporen en traceren van eventuele COVID-19 uitbraken. Het zal linken naar informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het toegangscertificaat van de aankomende buitenlandse toeristen voor screening en tracering.

Het is vergelijkbaar met een gps-systeem, omdat ambtenaren de verblijfplaats van de toeristen tijdens hun verblijf in Thailand weten. Als een van hen COVID-19 blijkt te hebben opgelopen, kan onmiddellijk actie worden ondernomen om overdracht van de ziekte te voorkomen.

De Thaise overheid zegt dat de app geen inbreuk op de privacy van de buitenlandse bezoekers maakt, maar alleen bedoelt is om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Lees ook: Thailand heropent de grenzen voor internationale reizigers

Bron: thailand.prd.go.th
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

1 comment

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link