WERELDREIZIGERS.NL
vaccinatie boekje of digitaal certificaat
Home » Reisnieuws » IATA dringt aan op ondersteuning Europees digitaal vaccinatie certificaat

IATA dringt aan op ondersteuning Europees digitaal vaccinatie certificaat

REISNIEUWS – 21 januari 2021: De International Air Transport Association (IATA) dringt er bij alle vestigingen van de Europese Unie op aan om een ​​initiatief van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis te steunen om overeenstemming te bereiken over een gemeenschappelijk digitaal Europees COVID-19 vaccinatie-certificaat waarmee gevaccineerde personen vrij kunnen reizen binnen Europa zonder COVID -19 testen.

Lees ook: IATA onthult mobiele Travel Pass met vaccin-informatie | ePassport

Combinatie van vaccinatie- en testmogelijkheden

Aangezien het virus uiteindelijk onder controle komt, de testcapaciteiten verbeteren en de gevaccineerde populatie groeit, benadrukte De Juniac dat regeringen zich moeten voorbereiden op het herstel van de bewegingsvrijheid met goed gecoördineerde planning. Bij die planning moet gebruik worden gemaakt van de meest effectieve combinatie van vaccinatie- en testmogelijkheden.

Covid-19 test
Covid-19 test

In een open brief aan Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, en gekopieerd naar belangrijke beleidsmakers in de hele EU, riep IATA-directeur-generaal en CEO Alexandre de Juniac de EU-staten op om een ​​beleid te coördineren dat ervoor zou zorgen dat Europa veilig economische en sociale voordelen van hernieuwde bewegingsvrijheid, te beginnen met degenen die zijn gevaccineerd.

Europees erkend vaccinatie-certificaat

Het initiatief van premier Mitsotakis moet dringend worden goedgekeurd door de Commissie en alle lidstaten. Vaccinatie is een fundamentele sleutel voor het veilig heropenen van grenzen en het stimuleren van economisch herstel. Een pan-Europees wederzijds erkend vaccinatiecertificaat zou een belangrijke stap zijn om regeringen het vertrouwen te geven om hun grenzen veilig te openen en passagiers het vertrouwen te geven om te vliegen zonder de barrière van quarantaine”, aldus de Juniac.

Het vaccinatieboekje zal vervangen worden door een digitaal vaccinatie certificaat
Het vaccinatieboekje zal vervangen worden door een digitaal vaccinatie certificaat

Het Griekse voorstel betreft een geharmoniseerd vaccinatiecertificaat dat zou kunnen bijdragen “tot het herstel van de mobiliteit op wereldschaal, wat de basis vormt voor het herstel van de economische activiteit tot het niveau van vóór de crisis”. De vereiste voor een geharmoniseerde veilige herstart van de luchtvaart is urgenter dan ooit, nu we hernieuwde lockdowns en reisbeperkingen over de hele wereld ervaren.

Red banen en de economie

“We bevinden ons in zeer donkere dagen van deze pandemie. Maar de harde maatregelen die zijn genomen in combinatie met het versnellen van vaccinatieprogramma’s moeten ons hoop geven dat we de bewegingsvrijheid veilig kunnen herstellen. Dat zal banen redden, mentale angst verlichten, gezinnen opnieuw verbinden en de economie nieuw leven inblazen. Om dit veilig en efficiënt te doen, is planning essentieel. Het voorstel van premier Mitsotakis voor vaccincertificaten zal een belangrijke factor zijn. Met testprotocollen kan vooruitgang worden geboekt bij het elimineren of verminderen van quarantaines. Maar wat we nu nodig hebben, is dat regeringen veel effectiever gaan samenwerken. Eenzijdige regeringsmaatregelen konden de wereldwijde connectiviteit snel ontmantelen. Heropbouw vereist coördinatie”, zei de Juniac.

Op donderdag 21 januari komen de staatshoofden van de EU bijeen en het voorstel van premier Mitsotakis zal op de agenda staan. Het is te hopen dat ze de Commissie zullen opdragen actie te ondernemen en een gemeenschappelijke certificering te ontwikkelen.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link