WERELDREIZIGERS.NL
corona vakantie reistips
Home » Reistips » Op vakantie dit jaar? Dit zijn de 5 belangrijkste corona reistips

Op vakantie dit jaar? Dit zijn de 5 belangrijkste corona reistips

Het kriebelt, je bent er al een tijdje niet uit geweest. De zon schijnt, de zomervakantie staat voor de deur en nog veel belangrijker: het reisadvies voor veel landen is inmiddels alweer geel of zelfs groen. Tijd om te boeken dus! Maar dit jaar is wel anders dan andere jaren, en daarom geven we in dit artikel 5 belangrijke corona vakantie reistips mee met zaken waarop je moet letten of wat je van tevoren moet doen of regelen als je dit jaar op vakantie gaat. Wel zo fijn!

1. Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane

Download de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse zaken
Download de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse zaken | Sceenshot via e-businesstravel.nl

We beginnen met de meest voor de hand liggen corona reistip: Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heb je altijd betrouwbare reisinformatie bij de hand en ontvang je een bericht wanneer een reisadvies verandert. Dat scheelt je een hoop stress omdat je weet dat je indien er echt gekke dingen gebeuren in een land, je een push-bericht zult ontvangen.

Een kleine kanttekening is wel dat meestal al enkele dagen eerder bekend wordt dat reisadviezen gaan veranderen. Met het volgen van actueel reisnieuws weet je het meestal al eerder dan via deze app. Toch kan het geen kwaad om het even te downloaden! Gebruik de downloadknoppen hieronder om direct naar de juiste, officiële download pagina’s van de Reisapp te gaan.

2. Testen voor vertrek of bij terugkomst

Corona test
Corona test

Om landen zoals Griekenland, Italië en Kroatië binnen te komen moet je een negatief PCR-test of sneltest (Rapid Antigen Test) resultaat kunnen overhandigen. Dit negatieve resultaat mag niet ouder zijn dan 48 of 72 uur, afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Een goede planning is dus heel belangrijk maar geen zorgen als je dit leest en al binnenkort vertrekt, je kunt vaak nog dezelfde dag nog terecht. Klik op één van de knoppen hieronder om direct een afspraak te maken bij spoedteststraat.nl

3. Volg websites die actueel reisnieuws plaatsen

De Reisnieuws pagina van Wereldreizigers.nl
De Reisnieuws pagina van Wereldreizigers.nl

En dan vooral volgen op social media! Want laten we eerlijk zijn: op vakantie scroll je ook gewoon dagelijks je Facebook en Instagram tijdlijn door op het strand. De kans dat je actueel reisnieuws dan al vroeg meekrijgt in plaats van een paar uren of dagen later wordt dan een stuk kleiner. Vanzelfsprekend kunnen we onze eigen reisnieuws pagina en socials aanraden aangezien we één van de (in Nederland zeldzame) reisblogs zijn die ook actueel reisnieuws plaatst. Je kunt er ook voor kiezen om enkele Facebook pagina’s te volgen van NU.nl of een andere krant. Gebruik de knoppen hieronder om direct naar onze social media kanalen te gaan.

4. Een corona-proof reisverzekering afsluiten

Een belangrijke corona reistip! Want je zal vast denken: bestaat er een reisverzekering die corona dekt? Jazeker! Sinds kort zijn er enkele verzekeraars die corona-gerelateerde problemen onderweg dekken. Allianz Global Assistance heeft bijvoorbeeld een aantal unieke Covid-19 dekkingen toegevoegd bij de Kortlopende en Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Hieronder een overzicht van de extra corona-dekking die je kunt verwachten.

Met extra corona-dekking weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken of als je al op reis bent en te maken krijgt met Covid-19 of quarantaine. Direct deze corona-reisverzekering afsluiten doe je via de knoppen hieronder.

5. Zorg dat je geen corona krijgt

Het lijkt zo makkelijk en voor de hand liggend maar het is echt lastiger dan je denkt. Dit is één van de belangrijkste corona reistips! En dat het moeilijk is om goed op te blijven letten op vakantie, dat is zeker. Ik spreek dan ook uit eigen ervaring. Ik was vorige week in Mallorca en het vakantie gevoel doet iets met je. Je gaat weer lekker naar het terras, drinkt een biertje of wijntje en ja hoor: de kroegen zijn ook gewoon weer open. Alle remmen los!

Terras op Mallorca
Terras op Mallorca

Wanneer de alcohol vloeit en je zo lang jezelf beperkingen hebt opgelegd, ben je al snel geneigd om alle regels en maatregelen overboord te gooien. Want, zeg je tegen jezelf, je hebt vakantie.

Maar probeer ondanks het heerlijke vakantie gevoel en de alcohol toch goed op te letten wat je doet. Houd afstand, was je handen VAAK, ga geen vreemden knuffelen in de kroeg en kies voor een terras in de openlucht in plaats van gesloten ruimtes. Het voorkomen dat je ziek wordt tijdens je vakantie bespaart je een hoop hoofdpijn. Letterlijk en figuurlijk!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link