Wereldreizigers.nl
Home » Reistips » De vijf tofste stedentrips

De vijf tofste stedentrips

Wie houdt er nou niet van een goede stedentrip? In een aantal dagen proeven (soms letterlijk) van al het goeds dat een land of stad te bieden heeft. In deze blog vertel ik je welke vijf plaatsen hier uiterst geschikt voor zijn en waarom!

1. Dubai

Hoewel de pracht en praal van Dubai me in eerste instantie niet aantrok, bleek het toch een geweldige stad. Je kan al je spaargeld er binnen een paar dagen doorheen jagen, maar dat hoeft zeker niet.

Dubai is een relatief nieuwe stad en ontzettend modern. Dat brengt nogal wat comfort en gemak met zich mee als je de stad bezoekt. Zo is het verblijven in de stad betaalbaar en zijn de meeste plekken met de auto goed bereikbaar.

Vanuit vrijwel elke plek in de stad zal je de Burj Khalifa zien liggen. Naast het immense gebouw zijn de bekende fonteinshows. Natuurlijk ook de grootste ter wereld. Je kunt je uren vermaken in deze omgeving. Ik genoot met name van het eten in de Dubai Mall en het bekijken van ál die verschillende mensen die er rond lopen!

Ben je de hectiek en de pracht en praal een beetje zat? Dan kan je uitwijken voor rust aan het strand of een adrenaline kick in de woestijn! Hoe gaaf is dat?

2. Berlijn

Berlijn is een echte wereldstad. Om er snel te komen vanuit Nederland kun je natuurlijk in de auto stappen en vol gas over de autobaan naar Berlijn rijden. Maar wie met de trein reist is met de benzineprijzen van tegenwoordig waarschijnlijk goedkoper uit en je komt heerlijk uitgerust aan!

Tip: vanaf Duisburg, vlakbij de grens van Nederland, rijdt er elk uur een ICE trein in 4 uur uur met 200 tot 250 kilometer per uur naar Berlijn met slechts enkele tussenstops. Deze trein is niet alleen heel erg snel maar ook super comfortabel en betaalbaar.

Dingen die je absoluut niet mag missen in Berlijn zijn…

Lees ook: 10x tips voor Berlijn | Diverse en multiculturele wereldstad

3. Madrid

Zo in het midden van Spanje en in de zomer kan het ‘muy caliente’ zijn in Madrid. Deze stedentrip is dan ook het fijnst om te doen in de lente of herfst, dan zijn de temperaturen hier aangenaam en heb je toch nog veel zonuren. Wij mochten er rond lopen met zo’n 40 graden op de temperatuurmeter! Maargoed dan zorg je toch voor een siësta in de middag bij het zwembad?

Madrid is echt een wereldstad waar veel te zien is. Boek een hop-on-hop-off bus als je in korte tijd alles wilt zien. Dan ben je in 24 of 48 uur verzekerd van vervoer en dan weet je ook zeker dat je alle belangrijke bezienswaardigheden hebt gezien.

Heb je iets meer tijd? Reis dan op je gemak met het openbare vervoer. Ga chillen in één van de prachtige parken en neem het dagelijkse leven van Madrid echt even in je op. Het is een grote stad, maar wel één waar stress en haast vooralsnog niet lijken te bestaan.

Ook is het Royale Paleis van Madrid een attractie die je niet kunt overslaan. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je dit gebouw bekijkt, vanuit elke hoek is het prachtig. Een deel van het gebouw is opengesteld voor het publiek. Je kunt ook een tour boeken om de binnenkant te bewonderen.

4. Las Vegas

Las Vegas, opnieuw een stad van pracht en praal. Maar wel met enige vergane glorie als je het mij vraagt. Wat ook zijn charme heeft. In of bij sommige hotels of casino’s waan je je in een (slechte) film.

hdr

Gokken is niet voor mij (en mijn portemonnee) weggelegd. Toch hoeft dat je er niet van te weerhouden om een toffe tijd te hebben in Vegas. Wij hebben een zogenaamde ‘pubcrawl’ geboekt om van het nachtleven te proeven. We werden met een groep mensen in een dikke limousine rondgereden naar de grootste nachtclubs van Las Vegas. Wat een feest was dat!

Als je iets nog tijd en energie over hebt, huur dan een auto en rijdt naar de gave natuurparken in de omgeving van de stad.

5. Porto

Porto is schilderachtig mooi! Ik vind het een ontzettend pluspunt als de stad aan de zee ligt. Zo kun je op momenten de hectiek van de stad achter je laten en genieten van de rust aan het strand. Het liefst natuurlijk met een glas wijn (of Port) en zon!

Er worden verschillende tours aangeboden waarbij je kan zien hoe Port gemaakt wordt. En niet geheel onbelangrijk; je mag ook proeven!

Als je een beetje sportief bent en van een uitdaging houdt, dan kan je met de fiets door de stad en langs het strand crossen. Als je van de stad weg fietst, kom je langs kleine vissersplaatsjes en kleine restaurantjes met de meeste verse vis voor je lunch of diner. Altijd fijn na een stuk fietsen!

Avatar foto

Malou Thomassen

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door verre reizen en andere culturen. Ik heb menig land gezien, maar ben zeker niet klaar! Op deze leeftijd (32) denk ik vaak na over hoe mijn leven verder in te richten. Als ik op reis ben, laat ik dat al snel los en kan ik optimaal genieten van het hier en nu!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link