WERELDREIZIGERS.NL
fotoboek maken
Home » Reistips » Fotoboek maken | Help jezelf de winter door met mooie herinneringen!

Fotoboek maken | Help jezelf de winter door met mooie herinneringen!

Verlengde lockdowns, aanhoudende reisbeperkingen en voorlopig niet echt een uitzicht op het maken van nieuwe herinneringen. Dus wat moeten we dan? Een fotoboek maken natuurlijk! Ik ben de afgelopen weken door duizenden foto’s gespit van de reizen die ik de afgelopen jaren gemaakt heb, maar waar ik voorheen nooit echt een toe kwam om het uit te zoeken. Ik zag dit als het juiste moment om het te gaan doen, want tja, toch tijd genoeg nu we zoveel thuis zitten!

Lees ook: Help jezelf de winter door ? | Geniet van foto’s en schrijf over reizen ❤️

Oude herinneringen beleven

Kennen jullie dat gevoel, dat je 1000+ foto’s en video’s van een reis hebt die je nog uit moeten zoeken maar daar geen zin in hebt? Ook voor mij is dat herkenbaar, maar ik heb onlangs ondervonden dat je er gewoon eens aan moet beginnen. En dat kun je eventueel ook doen samen met je (reis) partner!

Wij gingen er onlangs samen voor zitten, de computer op de grote TV aangesloten en lekker door oude foto’s heen scrollen. Glas wijn erbij en genieten maar. Ondertussen kopiëren we de leukste en mooiste foto’s in een apart mapje, omdat we daar fotoboeken van willen maken.

Het voelde eigenlijk als een soort date-night. Nu we al zo lang niet gereisd hadden en het reizen zo ver weg leek, was het heerlijk om samen de oude foto’s te bekijken en de momenten weer even terug te beleven. Hoe we ons voelden, hoe we er 10 kilo lichter uitzagen (want tja, coronakilo’s he ?), en wat we allemaal meemaakte.

Foto’s uitzoeken doe je zo

Dus zie je er net als wij ook tegenop om die map met duizenden foto’s door te spitten en uit te zoeken? Maak er dan net als wij gewoon een ‘avondje uit’ van. Ga gewoon even op vakantie, gewoon bij je thuis!

  • Plan (eventueel samen) een avondje vrij.
  • Haal een lekker wijntje (of biertje) in huis.
  • Zorg voor wat te knabbelen natuurlijk.
  • Zorg voor een groot scherm, zoals een TV.
  • Ga lekker met je muis en toetsenbord op de bank zitten.
  • Selecteer een vakantie waarvan je de foto’s nog uit moet zoeken.
  • Geniet van alle leuke foto’s en video’s.
  • Praat over de leukste momenten van je reis.
  • En zet de leukste foto’s ondertussen apart!

Je zal zien dat het op deze manier echt geen straf is om foto’s uit te zoeken. Sterker nog, wij doen dit samen eens in de zoveel tijd en genieten er juist echt van. Vooral nu we zo weinig kunnen reizen, is het extra leuk om je foto’s terug te kijken. De foto’s die je vervolgens apart hebt gezet, kun je verwerken in mooie fotoboeken.

Kies het juiste fotoboek

Nu je alle mooiste foto’s hebt verzameld, kun je op een andere dag een fotoboek gaan maken. Geen zorgen, tegenwoordig is ook dat echt geen straf meer. De software die je op je computer kunt downloaden om fotoboeken te maken is tegenwoordig zó goed, dat het meeste werk al voor je wordt gedaan. Selecteer de hele map die je in het fotoboeken wilt uploaden, kies een formaat en design en hoppakeej, je boek wordt binnen enkele minuten voor je in elkaar gezet.

Natuurlijk wil je daarna vast nog wat foto’s verplaatsen, verwijderen of vergroten en verkleinen. Of misschien wel een leuke tekst erbij zetten met een datum of herinneringen. Ook dit is tegenwoordig erg eenvoudig, de software helpt je echt door het proces heen.

Ga voor kwaliteit

En als we tot slot dan nog een laatste tip mogen geven: ga voor de grootse en mooiste fotoboeken die beschikbaar zijn. Ja, het kost wat meer maar het is het echt waard. Dik fotopapier, hoogglans fotopapier, harde kaft en grote boekformaten. Die staan niet alleen goed in je kast, je zal er ondanks de wat hogere prijs echt geen spijt van krijgen. Wij pakken nog regelmatig oude fotoboeken uit de kast, sommige zijn al bijna 15 jaar oud maar zien er nog steeds prachtig uit. We zijn dan erg blij dat we destijds voor de grootste versies zijn gegaan in de beste kwaliteit. De kleinere en goedkopere boeken (die hebben we ook), vallen dan echt in het niet tegenover de boeken waarop we niet hebben bespaard. Overweeg je keuze daarom goed. Enne, heel veel plezier met uitzoeken!

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link