Wereldreizigers.nl
WD My Passport Go
Home » Reistips » Foto backups maken tijdens je reis

Foto backups maken tijdens je reis

Maak jij (net zoals ons) honderden tot duizenden foto’s en video’s tijdens je reis? Logisch! Aan het eind van je reis zijn je herinneringen je dierbaarste bezit. Dankzij alle foto’s en video’s herbeleef je deze momenten keer op keer weer. En opa en oma zijn natuurlijk ook heel erg blij als ze achteraf kunnen meegenieten van de prachtige plaatjes. Wat nou als je al je foto’s en video’s kwijt zou raken tijdens je reis?! Een regelrechte ramp. Zorg er dus voor dat deze veilig opgeborgen zijn.

Waarom foto backups maken?

De grootste angsten van een reiziger: ziek worden tijdens je reis, dat belangrijke items gestolen worden óf al je dierbare foto’s en video’s kwijt raken. Dat laatste is misschien wel het ergste. Met het oplopen van een ziekte kun je in veel gevallen geholpen worden, je gestolen items kun je vervangen, maar herinneringen zoals foto’s en video’s zijn gewoon simpelweg onvervangbaar. En al helemaal als je voor een lange tijd op wereldreis gaat. Het is dus slim om vóór de start van je reis na te denken over hoe je dit gaat voorkomen.

De mooie momenten leg je vaak vast met een foto

Backup maken op een SSD

Neem je een laptop mee tijdens je reis? Dan is de meest simpele en veilige optie om foto’s te back-uppen op een geschikte SSD. Wij zijn helemaal lyrisch over de WD My Passport Go. Kan ook niet anders aangezien deze SSD speciaal ontworpen is voor mensen die veel reizen. Hij kan tegen een stootje (heel belangrijk) én is voorzien van een rubberen bumper waardoor hij zelfs een val van 2 meter kan overleven.

Een ander voordeel is dat de kabel geïntegreerd is, deze klik je heel simpel vast. Het grootste voordeel is het gewicht. Met maar 101 gram (bij het 1 TB geheugen) overtreft deze alle andere SSD’s die wij tot nu toe geprobeerd hebben. En natuurlijk is deze geschikt voor zowel Mac als Windows, snel én compact. Een SSD van 1 TB is aan te raden wanneer je professionele foto’s/video’s maakt, anders kun je ook wel uit de voeten met de kleinste variant van de WD My Passport Go: 500 GB.

Tip: in veel gevallen reis je met een backpack + handbagage. Zorg ervoor dat je laptop en SSD gescheiden zijn. Mocht 1 van de 2 kwijt raken, dan heb je nog altijd jouw back-up.

Waarom foto's back-uppen?
Nooit meer je kabel kwijtraken met deze geïntegreerde kabel
Waarom foto's back-uppen?
Mega pluspunten: Súper licht én hij kan tegen een stootje

Backup maken in de Cloud

Een andere manier van foto’s back-uppen (met je laptop of telefoon) is alles opslaan in een Cloud omgeving. Tijdens mijn wereldreis ben ik hiermee begonnen, maar al snel merkte ik dat héél blij was dat ik mijn SSD had meegenomen. De plaatsen die ik heb bezocht hadden alles behalve een normale Wi-Fi verbinding, waardoor het onmogelijk was om mijn vele foto’s te back-uppen in de Cloud. Ik heb dus alleen gebruik gemaakt van mijn laptop + SSD zoals hierboven omschreven.

Lees ook: Bankzaken, bankrekeningen en creditcards voor je wereldreis

Backup maken op geheugenkaarten

Schiet je jouw foto’s en video’s met een camera? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om alles te bewaren op de geheugenkaarten. Is het kaartje vol? Dan stop je er weer een nieuwe in. Hoeveel geheugenkaarten je nodig hebt is afhankelijk van de lengte van je reis, hoeveel foto’s je neemt en hoe groot deze bestanden zijn. Gelukkig nemen deze piepkleine geheugenkaartjes geen ruimte in beslag en kun je dus het zekere voor het onzekere nemen. Neem er maar een paar extra mee!

Wees extra voorzichtig door voldoende geheugenkaarten mee te nemen.

Meer tips lezen?

Je weet dus nu wat je vooral wél moet meenemen tijdens je reis. Ook benieuwd naar welke items je zeker weten thuis moet laten? Lees dan het blog ‘10x nutteloze bagage in je backpack | Laat deze items thuis!

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link