23.3K Followers

Home » Reistips » Gadgets » De Samsung Galaxy S22 is uit met bereik in onbereikbare gebieden

De Samsung Galaxy S22 is uit met bereik in onbereikbare gebieden

De Samsung’s Galaxy S22 is uit! En het is daarmee de eerste Samsung telefoon met een Qualcomm Snapdragon X65-modem. Je zal misschien denken, waarom is dit voor mij interessant? In dit artikel zal ik je uitleggen waarom dit nieuwe modem in de Samsung S22 een big deal is voor reizigers. Het is namelijk een zeer welkome update voor mensen die veel onderweg en/of op reis zijn omdat het bereik in afgelegen gebieden volgens de fabrikant, aanzienlijk beter gaat zijn.

Lees ook: Reizigers fotografie gadget combo: Samsung Galaxy S21 + DJI Mini 2

Veel verbeteringen

De Samsung Galaxy S22 Ultra biedt nog betere en meerdere specs dan de Samsung S22. Ook het design is net iets anders. Bekijk hier de eerste impressie van de Samsung S22 Ultra:

Vanzelfsprekend kun je van deze nieuwe Samsung S22 verwachten dat de processor vernieuwd en versneld is en dat de camera’s op de telefoon weer als vanouds zijn verbeterd. Vooral nachtfotografie is sterk verbeterd en je kunt nu filmen in 4K HDR wat de kleuren in je video echt laat poppen.

Natuurlijk kun je met dit vlaggenschip zeer mooie foto’s in uiteenlopende omstandigheden maken. Toch ga ik het nu niet hebben over alle standaard verbeterde specs van de Samsung S22, daarover is namelijk al veel informatie te vinden op het internet. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de update van het modem!

Lees ook: Foto backups maken tijdens je reis

Qualcomm Snapdragon X65-modem

Laten we even kort hebben over het technische deel van het nieuwe modem. Qualcomm zette signaalontvangst op de voorgrond met dit nieuwe X65-modem. De X65-modem kan namelijk meer kanalen van het 5G-spectrum combineren dan de X60. Nu zal je denken, waarom is dit voor mij interessant? Daar heb ik een eenvoudig antwoord op: beter bereik op onbereikbare plekken!

Beter ontvangst, minder verbruik

Iedereen wil toch een beter ontvangst? Verbeterde telefoonontvangst is nuttig voor meer dan alleen het voorkomen van verbroken oproepen. Het verbetert bijvoorbeeld de levensduur van je batterij, omdat je telefoon niet zo veel moeite hoeft te doen om door de torens “gehoord” te worden. Het maakt niet uit op welke provider je zit of waar je woont, een beter signaalontvangst verbetert de mobiele ervaring zelfs al al je thuis bent.

Afgelegen gebieden

Erg fijn, minder accuverbruik door een beter bereik. Maar voor wie veel reist, is het signaal in afgelegen gebieden natuurlijk ook enorm belangrijk. En dat is waar het nieuwe modem van de Samsung Galaxy S22 in uitblinkt. Een nieuw signaalversterkend algoritme verandert het radiovermogen namelijk op basis van hoe je de telefoon vasthoudt, waardoor de levensduur van de batterij wordt verbeterd en de ontvangst wordt geoptimaliseerd.

Met het nieuwe modem heb je beter bereik. In een boom klimmen in afgelegen gebieden, hoeft niet meer.

Wereldreizigers.nl

Het nieuwe modem is volgens Qualcomm 30% energiezuiniger dan concurrenten en kan door het combineren van frequenties in het 4g en 5g spectrum de upload snelheid aanzienlijk verbeteren in afgelegen gebieden.

Dit alles klinkt toch wel heel erg interessant voor mij. Ik ben absoluut geen vreemde voor verlaten gebieden, ik ga er zelfs naar op zoek! En ik vertrek over enkele weken een jaar naar Amerika en Canada om daar te gaan rondreizen met onze eigen 4×4 camper. Ik ga daarbij veel off-road rijden, diep de natuurparken en afgelegen gebieden in. Een beter telefoonbereik is dus zeker welkom.

Foto's: Samsung.com

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Translate »
Copy link