WERELDREIZIGERS.NL
drone foto - bled - slovenie
Home » Reistips » Gadgets » Top 5 reisbestemmingen met een drone

Top 5 reisbestemmingen met een drone

In dit artikel verzamelen we de aller mooiste plekken ter wereld waar je je drone kunt meenemen op vakantie, plekken waar je de meest prachtige beelden kan maken! Een drone meenemen op vakantie staat voor velen al op hun wishlist. Of je nu al fotograaf bent of een complete nieuwkomer achter de camera, de mogelijkheden zodra je de lucht in gaat zijn eindeloos.

Beste compacte drone om mee te nemen op reis

Met drones van DJI kun je beelden van professionele kwaliteit vastleggen met één druk op de knop. Je hebt vast al wat drone beelden gezien op Wereldreizigers.nl, bijvoorbeeld de dronebeelden van onze Scootersafari in Oeganda en de prachtige vulkanische landschappen van de Azoren.

Wij vliegen zelf met de DJI Mavic 2 drone omdat deze super compact is (dus ideaal voor op reis) maar toch voorzien is van een 4k camera. Ten tijde van schrijven kost deze drone met alle benodigdheden (Fly more pack) ongeveer 900 euro. Het is nog steeds veel geld maar langzaamaan worden ze toch wel een stuk betaalbaarder. Dus nu je een drone in je bezit hebt, naar welke bestemmingen kan je dan je volgende reis plannen?

Drones & wet en regelgeving per land

Eén ding om op te merken voordat we aan de slag gaan met de allermooiste bestemmingen voor een drone: zorg er altijd voor dat je de lokale drone wetten onderzoekt in welk land je ook gaat. Je hebt in Europa tegenwoordig een drone bewijs nodig en vaak hebben nationale parken en andere beroemde locaties vliegbeperkingen. Mogelijk heb je zelf een vergunning of speciale toestemming nodig om te vliegen.

Kom er altijd achter voordat je vertrekt want in sommige landen zijn de wetten streng en loop je zelfs kans om in de gevangenis te belanden als je de regels aan je laars lapt! De ellende kan daarentegen al beginnen op het vliegveld bij de Douane, dus zorg ervoor dat je weet wat je doet als je de drone mee neemt op vakantie.

Must have voor drone-piloten
EU Dronebewijs | Drone Class
5.0
€ 99,00

Vanaf 31 december 2020 is het voor particulieren en bedrijven verplicht om een EU Dronebewijs te halen. Via de online opleidingen met examens van Drone Class realiseer je dit snel en gemakkelijk. Hierdoor ben je in staat om op een verantwoorde manier te vliegen.

Ook buiten de EU wordt het 'EU drone rijbewijs' in de meeste gevallen geaccepteerd, daarom is het raadzaam om deze ten aller tijde bij je te hebben wanneer je met je drone de lucht ingaat, waar ook ter wereld.

Pluspunten:
  • 100% slagingskans
  • voordelige prijs
  • online opleiding
Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Top 5 vakantie bestemmingen met een drone

Nu we alle belangrijke zaken besproken hebben, gaan we door met de mooie plekken om te vliegen met je drone! Want daar doe je het natuurlijk allemaal voor. Dit zijn de 5 meest fantastische plekken ter wereld om te vliegen met je drone.

5. IJsland

De eerste is in Europa, namelijk IJsland, ieders favoriete land van ijs en vuur. Als je nog geen virale drone-beelden uit het land hebt gezien, zul je de watervallen, gletsjers en vulkanische woestijnen van het eiland bijna zeker hebben gezien in een heleboel Hollywood-films en tv-shows.

Wie een drone naar IJsland meeneemt krijgt een unieke kans om majestueuze landschappen vast te leggen – terwijl je tegelijkertijd je vaardigheden achter de besturing oefent. IJsland’s uitdagende elementen, ongelooflijke lichtomstandigheden en wijd open ruimtes maken het een perfecte creatieve drone school.

4. Nieuw-Zeeland

Als IJsland het voorgerecht is, is Nieuw-Zeeland het hoofdgerecht. Het land bestaat uit twee eilanden. Beide bieden vrijwel elk soort natuurlijk spektakel dat je maar kunt bedenken: bergen, fjorden, gletsjers en kilometerslange landschappen. Wat wil je nog meer vanuit het perspectief van luchtfotografie?

Net als IJsland kunnen de bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland schaars en moeilijk te bereiken zijn. Het is het beste om een ​​auto te nemen, voldoende vrije tijd te reserveren en op epische drone-roadtrip te gaan. Vanuit de lucht is namelijk alles beter, zo bewijst ook de volgende video maar weer eens.

3. De Faeröer eilanden

Zowel IJsland als Nieuw-Zeeland vereisen een aanzienlijke tijdsinvestering als je alle bezienswaardigheden wilt zien en het meeste uit je vlucht wilt halen. Met de meer compacte Faeröer eilanden is dat aanzienlijk makkelijker en toegankelijker.

Maar laat je niet misleiden door de kleine omvang, de Faeröer heeft een schijnbaar eindeloos aanbod van uitzichten, bergachtige kustlijn en dramatische zeegezichten. De video hieronder vat de pracht van haar natuur namelijk goed samen.

2. Alaska

Alaska is de grote wildernis van Amerika, een plaats met nationale parken groter dan veel landen en meer potentieel voor luchtfotografie dan je ooit echt kunt begrijpen. Een drone reis hier omvat alles wat je zoekt: bergen, steile kustlijnen, bossen, afgelegen meren & dieren in het wild. Ze noemen het niet voor niets het einde van de wereld.

Rustig, verlaten, adembenemend en simpelweg episch. Volg de FAA-regels tot op de letter en je zult een drone-vakantie van je leven hebben.

1. Noorwegen

Geen bucketlist met luchtfotografie zou compleet zijn zonder Noorwegen. Ondanks dat het een van Europa‘s duurste bestemmingen is, krijg je zeker waar je voor betaalt qua landschap. Charmante dorpen, meren, bergen, enkele van de meest verbluffende fjorden ter wereld wachten allemaal om van bovenaf te worden vastgelegd.

Net als IJsland is Noorwegen ver naar het noorden genoeg om lichtomstandigheden te hebben die zwaar worden beïnvloed door de seizoenen. De zomerdagen zijn lang en helder – perfect voor de hele dag (en de hele nacht) drone-fotoshoots.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link