WERELDREIZIGERS.NL
Camping-aan-het-meer-van-Annecy-Frankrijk
Home » Gesponsord » Kamperen op een camping steeds populairder onder gezinnen

Kamperen op een camping steeds populairder onder gezinnen

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om te gaan kamperen op een camping, zowel in de zomervakantie als daarbuiten en zowel binnen Nederland als daarbuiten. Waarom kiezen jonge gezinnen steeds vaker voor kamperen op een camping boven het verblijven in hotels? En wat maakt een camping geschikt voor gezinnen? In dit artikel geven we antwoord op de belangrijkste vragen.

Kamperen wordt steeds populairder

Kamperen wordt steeds populairder, met name onder jonge gezinnen. Steeds vaker en met name het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis, kiezen jonge gezinnen er steeds vaker voor om er zelfstandig op uit te gaan, bijvoorbeeld met een camper. Het afgelopen jaar is een ware run ontstaan op campers en camperbusjes en aan het begin van de zomer was het nog amper mogelijk om een camper of camperbusje te huren.

Jonge gezinnen op zoek naar campers

Gezinnen zijn daarom op zoek gegaan naar informatie over het kopen of ombouwen van een camperbus. Zelf een camperbus kopen of ombouwen geeft je namelijk veel vrijheid. Je kunt met een camperbus vrijwel overal in Europa op campings terecht en de reis ernaartoe of tussen de verschillende campings is een avontuur op zichzelf. Een avontuur waar je kinderen ook enorm van kunnen genieten trouwens, want die kijken hun ogen uit onderweg wanneer ze vanuit de auto of camper hoge bergen, zee en eilanden zien.

Onderweg naar de camping in Kroatië
Onderweg naar de camping in Kroatië

Digitale detox voor kinderen

Het reizen door de bergen en verblijven op campings is namelijk de ideale manier om kinderen iets ander te laten ervaren dan de digitale wereld op hun mobiele telefoons. Ouders zien hun kinderen steeds minder buiten spelen en meer tijd doorbrengen op digitale apparatuur, zoals computers, televisies en mobieltjes. Tegelijkertijd zien we de afgelopen jaren de interesse in campings in geheel Europa flink stijgen. Met name campings in de Kroatische regio Istrië zijn de laatste jaren erg populair.

Camping Zelena Laguna, Kroatië
Camping Zelena Laguna, Kroatië

Toeval? Wij denken van niet… Ouders van kinderen proberen vakanties aan te grijpen om te genieten met het hele gezien zonder al teveel digitale afleiding. Het is een mogelijkheid om kinderen een tijdelijke digitale detox te laten ondergaan, zonder dat ze het echt doorhebben. Het kunnen genieten van de bergen, de natuur, de zee, lekker zwemmen en spelen in zwembaden en het maken van nieuwe vriendjes op de campings.

Tips om geschikte campings te vinden

Dan rest natuurlijk alleen nog de vraag: welke campings zijn geschikt voor een gezin met kinderen? En waar ga je de verschillende campings vinden en vergelijken? Het liefst wil je een camping waar je kinderen veel recreatiemogelijkheden hebben, dus hoe meer activiteiten hoe beter! Om geschikte campings te vinden voor je gezin, kunnen we de website van Allcamps aanbevelen. Deze website is uitermate geschikt omdat je heel specifiek kunt zoeken en filteren op beschikbare activiteiten, animatie, zwembaden en ligging. Zo kun je gericht zoeken naar campings die geschikt voor jouw specifieke gezin en bijbehorende wensen. Hieronder nog enkele tips om rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar een geschikte camping voor je gezin.

1. Zwembaden

Vrijwel elk kind vind het heerlijk om te zwemmen! Dus een zwembad op de camping is een flinke plus, zeker als er geen zee of meer binnen handbereik is of wanneer de zee nog te gevaarlijk is, bijvoorbeeld bij jonge kinderen. Let wanneer je gaat zoeken naar campings op beschikbare zwembaden, of er een apart kinderbad is en of er bijvoorbeeld glijbanen beschikbaar zijn.

Zwembad op camping Bijela Uvala, Kroatië
Zwembad op camping Bijela Uvala, Kroatië

2. Sport en recreatie

Zijn er voldoende speeltuinen, grasvelden, voetbalvelden en tennisbanen op de camping aanwezig? Is er een (beach)volleybalveld of zijn er een aantal tafeltennistafels te vinden op de camping? Dit soort eenvoudige recreatiemogelijkheden zorgen ervoor dat kinderen zichzelf niet snel zullen vervelen – hoe meer hoe beter. Let hier goed op wanneer je een camping gaat kiezen.

Kinderen vinden het heerlijk om vrij rond te rennen en te spelen op de camping
Kinderen vinden het heerlijk om vrij rond te rennen en te spelen

3. Stacaravans of tenten te huur

Niet iedereen bezit een camper of camperbus, maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet op een camping terecht kunt! Vaak zijn er delen gereserveerd voor stacaravans of tenten die je kunt huren. Deze zijn uitermate geschikt voor gezinnen die iets meer luxe willen op een camping, of graag willen kamperen maar zelf niet beschikken over de juiste middelen.

4. Winkels, bars & restaurants

Vooral met jonge kinderen is het fijn als de camping beschikt over enkele winkels, bars en restaurants. Zo voorkom dat je elke keer je auto of camper moet inladen elke keer uit eten wilt gaan of boodschappen moet doen. En natuurlijk is lekker eten en drinken ook heel erg belangrijk voor papa en mama!

5. Animatie

Is er animatie beschikbaar op de camping? En in dit geval denk je niet alleen aan je kinderen. Het is natuurlijk heel prettig als je je kind kunt vermaken met leuke animatie teams, maar denk ook aan jezelf! Het is voor jezelf ook prettig om ’s avonds bij of buiten het restaurant geanimeerd te worden met bijvoorbeeld een leuke liveband, bingo of andere spellen voor het hele gezin. Zo houd je niet alleen je kinderen bezig, maar ook jezelf.

Extra tip: Huur een boot

Een bootje huren of een taxiritje boeken in een ‘speedboot taxi’ is een ervaring om nooit meer te vergeten. Je kinderen zullen glunderen van blijdschap wanneer ze van de boot afstappen. In Kroatië is dit een veel gebruikt vervoermiddel tussen campings & bezienswaardigheden en ik kan het iedereen aanbevelen, zeker doen!

That’s it! Je bent er nu helemaal klaar voor. Met deze handige tips zoek en boek de perfecte camping op maat voor jouw gezin. Heb je zelf nog leuke of handige tips voor het vinden van geschikte campings voor gezinnen? Laat het ons dan weten in de reacties.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link