Wereldreizigers.nl
Home » Reistips » 3x mooie motor routes in Europa + praktische tips

3x mooie motor routes in Europa + praktische tips

Voor een onvergetelijke vakantie hoef je echt niet de aardbol over te gaan vliegen. Je stapt gewoon op je ijzeren ros en ontdekt wat er voor moois in Europa te ontdekken is. Voor wat inspiratie geven we je drie prachtige motor routes in Europa. Ode aan onze prachtige planeet en leve de vrijheid!

Lees ook: Rondreis Scandinavië | Een onvergetelijke reis van fjord tot smørrebrød

3x mooie motor routes in Europa

1. De Trollstigen route in Noorwegen

De Trollstigen route in Noorwegen

Altijd al een keer de Scandinavische landen willen verkennen? In iets meer dan een halve dag rijden ben je in Oslo, Noorwegen. Het land staat bekend om de fjorden en de schitterende natuur. Dwars door die natuur loopt de trollenroute, ofwel de Trollstigen. Het is een spectaculaire, pittige bergweg met 11 scherpe haarspeldbochten die best wat van je rijvaardigheid eisen.  De weg leidt je langs groene bergen, fjorden, watervallen en uitzichtpunten waar je kunt stoppen om van het adembenemend mooie vergezicht te genieten, zoals bij Stigerøra. De Trollstigen route staat, heel terecht, op de werelderfgoedlijst van UNESCO

2. De Transfagarasan in Roemenië

De Transfagarasan in Roemenië

Hou je van hoogte en verken je graag nieuwe oorden? Dan is de Transfagarasan in Roemenië de route die je moet rijden! Ook dit is een spectaculaire weg, dwars door het Fagarasgebergte, Transsylvanië en Walachije. De weg leidt je over slingerwegen, haarspeldbochten en langs angstaanjagende kliffen en fantastische vergezichten. Vanuit vertrekpunt Sibiu, één van de mooiste steden in Transsylvanië , ga je als een meanderende rivier door het verbluffend mooie landschap. Stop bij het gletsjermeer van Bâlea met de schitterende waterval, hoge bergtoppen en uitzicht op de omgeving. Andere stoppunten zijn de imposante, 165 meter hoge, Vidraru-dam, het Kasteel van Poenari, ooit in het bezit van Vlad de Spietser, ofwel Dracula en het prachtige Klooster van Argeş.

3. De Amalfikust in Italië

De Amalfikust in Italië

Ook de route langs de Amalfikust in Italië is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze weg brengt je op pittoreske plekjes en laten je genieten van de prachtige kust met het azuurblauwe water, het heerlijke weer en Italiaanse dorpjes, steden, cultuur, historie én natuurlijk die heerlijke keuken! Veel motorrijders kiezen ervoor om te starten bij Sorento, ten zuiden van Napels. Het landschap is gevarieerd met glooiende, groene heuvels en indrukwekkende kliffen en rotspartijen. Sommige delen van de route zijn gemakkelijk te rijden en andere delen eisen meer van je rijvaardigheden. Kortom, een uitdagende, gevarieerde route waar je volop van zal genieten!

Lees ook: Must do in Italië: de Cinque Terre hike | 2 daagse wandeling

Tips voor een goede voorbereiding van een onvergetelijk roadtrip!

  • Zorg dat je motor in topconditie is. Doe een check-up en repareer eventuele gebreken.
  • Investeer in een goede motorhelm, dit scheelt je enorm veel comfort en is veel veiliger. Betaalbare, kwalitatief hoogwaardige helmen zijn bijvoorbeeld van de merken Schuberth, Shark, Arai, Caberg en Scorpion
  • Investeer in een goed slot. De merken AXA, Vinz en Abus bieden betaalbare sloten mét ART-keurmerk. 
  • Investeer ook in handige accessoires, zoals een goed vizier, een topkoffer en Bluetooth communicatieapparatuur.
  • Stippel je route uit met dagelijks ruim voldoende tijd voor elke afstand en neem niet teveel en niet te weinig bagage mee.
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link