22.9K Followers

Home » Reistips » Een goede powerbank | Een onmisbare reisgadget voor wereldreizigers

Een goede powerbank | Een onmisbare reisgadget voor wereldreizigers

Wie reist, heeft stroom nodig. Anno 2021 doen we tijdens onze backpack of wereldreizen eigenlijk álles met de smartphone. Die smartphone zal gevoed moeten worden met stroom. Klinkt simpel, maar onderweg is dat vaak helemaal niet zo eenvoudig. Navigeren, hotels of hostels boeken, tours zoeken en vergelijken, vertalen via Google translate, Facebook, Polarsteps, Instagram. Alles doen we op telefoon. En als dit geweldige apparaatje ineens leeg is, voel je je als een vis op het droge. Gelukkig is er een oplossing! En in dit artikel vertellen we je er alles over.

Lees ook: Wereldreis plannen in 10 stappen | Volledige handleiding & stappenplan

Excursies zonder stroomvoorziening

Naast reguliere, langdurige vlieg, bus en bootreizen zijn er nog de excursies met zeer beperkte of zelfs zonder stroomvoorziening. Van die geweldige off-the-grid tours waarbij je 3 tot 5 dagen op een boot of diep in de jungle langdurig geen stroom zal hebben. Op een droomplek aankomen en niet meer in staat zijn dat op beeld vast te leggen door een gebrek aan accu capaciteit, aarg! Dat is voor velen een ware hel.

Lees ook: Tips voor een plasticvrije reis | 9x duurzame must-have bagage items

Ook volledig ‘off the grid’ moet je het een aantal dagen vol kunnen houden zonder stroom. Het is niet zo dat je de hele dag op je mobieltje moet zitten tijdens je reis, integendeel. Maar wie echt een dode batterij heeft onderweg, is toch zeer gelimiteerd en zal in geval van nood niets kunnen doen.

Een geschikte powerbank

Wie op reis gaat, gaat tegenwoordig hoogst waarschijnlijk eerst op zoek naar een geschikte powerbank. Bedenkt voordat je er één aanschaft, wat je er eventueel allemaal mee op moet kunnen laden. Is alleen een beperkte backup-accu voor je telefoon genoeg? Of wil je bijvoorbeeld ook je laptop ermee op kunnen laden? In dat geval zou je een grotere powerbank (met meer mAh) kunnen overwegen. Het aantal mAh is de accucapaciteit. Een nieuwe Smartphone heeft tegenwoordig ongeveer 4000 mAh nodig voor een volle lading. Powerbanks zijn te krijgen vanaf 1000 tot wel 20.000 mAh, dus in theorie zou je met de meest prachtige powerbank je telefoon 5x moeten kunnen opladen.

Geschikt voor backpackers en reizigers

Dan is er natuurlijk nog de mobiliteit, bouwkwaliteit en gewicht. Het liefst kan je powerbank tegen een stootje en is hij niet te zwaar. In je backpack of daypack is elke gram er één teveel, dus hoe lichter en compacter het apparaatje, des te fijner het is om mee te reizen. Sommige powerbanks hebben ook een IP67 of IP68 waterdicht klassificatie, net zoals de moderne smartphones. Allemaal zaken om op te letten als je een powerbank gaat aanschaffen voor op reis.

Het inpakken van alle reis gadgets

Nu je ook nog ene powerbank gaat toevoegen aan alle andere reisgadgets die je al mee sleept, komt wel de volgende uitdaging: hoe gaan je dit allemaal meenemen op reis? Inmiddels is onze eigen verzameling reis gadgets uitgegroeid van een simpele camera en tablet naar een hele waslijst aan gadgets. Voor jullie zal dit vast niet anders zijn. Onze digitale gadget inpaklijst is als volgt:

  • 2x Huawei P30 Telefoons + 2 opladers
  • Fuji X-T20 systeem camera + 3 accu’s + oplader + tripod
  • GoPro Hero 8 + 4 accu’s + oplader + stick
  • DJI Mavic Air 2 drone + 3 accu’s + afstandsbediening + oplader
  • RAVPower Powerstation Xtreme Series
  • Circa 10 Micro-SD kaartjes
  • 4 wereldstekkers voor alle continenten
  • En heel veel kabeltjes om alles te verbinden

LowePro Slingshot camera tas

Om dit alles veilig en zo compact mogelijk op te bergen, hebben we een speciale cameratas met dikke wanden aangeschaft. Waar we voorheen alles in onze ‘daypacks’ stopten merkten we dat het tijd werd voor een echte camera reistas die net even dat beetje extra te bieden heeft. Speciale vakjes voor je camera, kabeltjes, SD kaartjes en ga zo maar door. Alle gadgets, powerbanks inclusief al het toebehoren kan ik in deze compacte tas kwijt en de extra dikke beschermende wanden, zorgen er ook voor dat je dure spullen tegen een stootje kunnen.

That’s it for now! Met een flinke powerbank en een beschermende tas, ben jij helemaal klaar voor het volgende avontuur. Heel veel reisplezier!

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Copy link