WERELDREIZIGERS.NL
reisverzekering met corona dekking
Home » Reistips » Op reis? Deze reisverzekering heeft corona (Covid-19) dekking!

Op reis? Deze reisverzekering heeft corona (Covid-19) dekking!

Het is een terugkerende vraag die we bijna dagelijks binnen krijgen via onze socials... “Is er een reisverzekering met corona dekking? Een reisverzekering welke corona-gerelateerde problemen zoals lockdowns en verplichte quarantaine dekt?” Tot voor kort was het antwoord simpelweg een ‘nee’. Gelukkig zijn er sinds kort wél enkele verzekeraars die corona dekking bieden. Je kunt nu eindelijk zorgeloos op reis wetende dat onvoorziene corona gerelateerde problemen onderweg gedekt zijn. Allianz Global heeft bijvoorbeeld een aantal unieke Covid-19 dekkingen toegevoegd bij de Kortlopende en Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. In dit artikel lees je er alles over.

Extra corona dekking op je reisverzekering

Allianz heeft de dekking op de reisverzekering uitgebreid met o.a. een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen, geel en zelfs oranje reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering!

Hiervoor hoef je géén extra premie te betalen. De extra dekking is namelijk toegevoegd aan de standaard voorwaarden. Wil je direct de reisverzekering afsluiten of de voorwaarden zelf terug lezen? Gebruik dan de knoppen hieronder…

Over de quarantaine dekking

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven omdat je ziek wordt, of wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet ben je gedekt, met uitzondering van cruiseschepen. 

Voorwaarden / dekking reisverzekering Covid-19 dekking

Hieronder een basic overzicht van de extra corona-dekking die je kunt verwachten van deze reisverzekering.

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reis- en annuleringsverzekering biedt:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Direct de reisverzekering afsluiten of de voorwaarden lezen? Gebruik dan de knoppen hieronder…

Ga zorgeloos op reis met extra corona dekking op je reisverzekering
Ga zorgeloos op reis met extra corona dekking op je standaard reisverzekering

Conclusie van Wereldreizigers.nl

Eindelijk kun je nu met een gerust hart op reis. Allianz geeft het goede voorbeeld! We hopen dan ook dat er meer verzekeraars snel zullen volgen. Welke verzekeraar durft het aan om soortgelijke extra corona dekking te gaan aanbieden?

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

1 comment

Translate »
Copy link