WERELDREIZIGERS.NL

21.6K Followers

reisverzekering met corona dekking
Home » Reistips » Op reis? Deze reisverzekering heeft corona (Covid-19) dekking!

Op reis? Deze reisverzekering heeft corona (Covid-19) dekking!

Het is een terugkerende vraag die we bijna dagelijks binnen krijgen via onze socials... “Is er een reisverzekering met corona dekking? Een reisverzekering welke corona-gerelateerde problemen zoals lockdowns en verplichte quarantaine dekt?” Tot voor kort was het antwoord simpelweg een ‘nee’. Gelukkig zijn er sinds kort wél enkele verzekeraars die corona dekking bieden. Je kunt nu eindelijk zorgeloos op reis wetende dat onvoorziene corona gerelateerde problemen onderweg gedekt zijn. Allianz Global heeft bijvoorbeeld een aantal unieke Covid-19 dekkingen toegevoegd bij de Kortlopende en Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. In dit artikel lees je er alles over.

Extra corona dekking op je reisverzekering

Allianz heeft de dekking op de reisverzekering uitgebreid met o.a. een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering.

Hiervoor hoef je géén extra premie te betalen! De extra dekking is namelijk toegevoegd aan de standaard voorwaarden. Wil je direct de reisverzekering afsluiten of de voorwaarden zelf terug lezen? Gebruik dan de knoppen hieronder…

Over de quarantaine dekking

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet ben je gedekt, met uitzondering van cruiseschepen. 

Voorwaarden reisverzekering Covid-19 dekking

Hieronder een basic overzicht van de extra corona-dekking die je kunt verwachten van deze reisverzekering.

allianz-extra-corona-dekking

Direct de reisverzekering afsluiten of de voorwaarden lezen? Gebruik dan de knoppen hieronder…

Ga zorgeloos op reis met extra corona dekking op je reisverzekering
Ga zorgeloos op reis met extra corona dekking op je standaard reisverzekering

Wat is extra verzekerd?

Extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op de reisbestemming moet blijven, omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming jou een verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Dit geldt ook als je in quarantaine moet vanwege verblijf in een specifiek door de (lokale) overheid genoemde accommodatie. Cruiseschepen zijn hierop uitgezonderd.

Belangrijk:

  • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 15 april tot en met 31 december 2021;
  • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een door het ministerie van Buitenlandse Zaken gegeven reisadvies ‘groen/geel’ voor jouw reisbestemming;

Eindelijk kun je nu met een gerust hart op reis. Allianz geeft het goede voorbeeld! We hopen dan ook dat er meer verzekeraars snel zullen volgen. Welke verzekeraar durft het aan om soortgelijke extra corona dekking te gaan aanbieden?

reisverzekering met corona dekking

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

3 Shares
Copy link