WERELDREIZIGERS.NL

19.7K Followers

reisverzekering met corona dekking
Home » Reistips » Eindelijk! Er is een reisverzekering met corona dekking

Eindelijk! Er is een reisverzekering met corona dekking

Het is een terugkerende vraag die we bijna dagelijks binnen krijgen via onze socials... Is er een reisverzekering met corona dekking? Een reisverzekering welke corona-gerelateerde problemen zoals lockdowns en verplichte quarantaine dekt? Tot voor kort was het antwoord simpelweg een ‘nee’. Gelukkig zijn er sinds kort wél enkele verzekeraars die corona dekking bieden en dus onvoorziene corona gerelateerde problemen onderweg wel dekken. Allianz Global Assistance heeft bijvoorbeeld een aantal unieke Covid-19 dekkingen toegevoegd bij de Kortlopende en Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. In dit artikel lees je er alles over.

Extra corona dekking op je reisverzekering

Allianz heeft de dekking op de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je géén extra premie te betalen!

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet ben je gedekt, met uitzondering van cruiseschepen. 

Hieronder een basic overzicht van de extra corona-dekking die je kunt verwachten van deze reisverzekering.

allianz-extra-corona-dekking

Meer weten? Klik op één van de knoppen hieronder voor meer informatie of om direct deze reisverzekering af te sluiten.

Ga zorgeloos op reis met extra corona dekking op je reisverzekering
Ga zorgeloos op reis met extra corona dekking op je standaard reisverzekering

Wat is extra verzekerd?

Extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op de reisbestemming moet blijven, omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming jou een verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Dit geldt ook als je in quarantaine moet vanwege verblijf in een specifiek door de (lokale) overheid genoemde accommodatie. Cruiseschepen zijn hierop uitgezonderd.

Wanneer ben je verzekerd?

Je bent alleen verzekerd als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:

  • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 15 april tot en met 31 december 2021;
  • Het gaat om een reis binnen de Europese Unie. Buiten de EU zijn alleen pakketreizen conform de Wet op de Reisovereenkomst verzekerd;
  • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een door het ministerie van Buitenlandse Zaken gegeven reisadvies ‘groen/geel’ voor jouw reisbestemming;
  • De (lokale) overheid van jouw reisbestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd specifiek voor jou persoonlijk of voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je op de geplande terugreisdatum niet kunt terugreizen naar Nederland;
  • Je hebt vooraf toestemming van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance gekregen voor het maken van deze kosten.

Wanneer ben je niet verzekerd?

Je bent niet verzekerd als:

  • Je verblijft op een cruiseschip;
  • De (lokale) overheid een deel van het gebied of plaats waarin je verblijft in quarantaine plaatst;
  • Je in aanmerking komt voor vergoeding van de door deze quarantaine gemaakte onvoorziene extra verblijfs- en/of reiskosten door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, jouw vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie;
  • Je niet van te voren toestemming van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance hebt gekregen voor het maken van de extra reis- en verblijfkosten.

Eindelijk kun je nu met een gerust hart op reis. Allianz geeft het goede voorbeeld! We hopen dan ook dat er meer verzekeraars snel zullen volgen. Welke verzekeraar durft het aan om soortgelijke extra corona dekking te gaan aanbieden?

reisverzekering met corona dekking

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

3 Shares
Copy link