Wereldreizigers.nl
Home » Reistips » Relaxed op vliegvakantie | 5 tips

Relaxed op vliegvakantie | 5 tips

Veel mensen hebben er last van, vakantiestress. Misschien wel de beste vorm van stress die je kan hebben. Zeker als je een lange reis gaat maken, is er veel om je op voor te bereiden. Het vliegen naar je bestemming is soms al een hele rompslomp. Hoe laat ga je naar het vliegveld? Hoe kom je daar? Wat mag je meenemen? Hoe laat ben je op je bestemming? Om te zorgen dat het relaxen al begint voordat je daadwerkelijk op je vliegreis vertrokken bent, krijg je van ons een aantal tips. In dit artikel lees je er alles over.

1. Boek een directe vlucht

Een overstap kan de nodige spanning opleveren; red je de overstap? Waar moet je naartoe op het vliegveld? Wordt mijn bagage in het andere vliegtuig gedaan? Als vliegen je de nodige stress oplevert, probeer er dan voor te zorgen dat je direct vliegt om die stress te voorkomen.

| 5 tips voor een relaxte vakantie

Heb je gekozen voor een bestemming waarbij het niet anders kan? Zorg dan dat je de vlucht boekt bij één maatschappij. Zij hebben dan namelijk de verantwoordelijkheid om jou op die volgende vlucht te krijgen en zijn op de hoogte van jouw overstap bij eventuele vertragingen. Dit kan een heleboel verwarring en stress voorkomen, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren waardoor de vlucht is vertraagd of je de vlucht mist.

2. Goed inpakken

Ik hoor je denken; logisch. Maar wist je dat de meeste mensen met hun gedachten blijven hangen bij het inpakken? Heb ik dit? Heb ik dat? Als jij zo iemand bent, dan kun je maar beter zorgen dat je al je spullen klaar hebt staan. Ook als je je spullen nog moet gebruiken net voor vertrek, stop het dan alsnog in je tas of koffer. Is het zo erg om een dag of twee al uit je tas te leven? Dan zul je in ieder geval merken dat wat je nodig hebt, ingepakt is.

Goed inpakken voorkomt stress | 5 tips voor een relaxte vakantie

Lees ook: Inpakken | 8 items voor in je backpack

Zorg dat je bagage voor je vlucht verdeeld is in handbagage, check-in bagage en belangrijke spullen die je bij de hand moet hebben, zoals je paspoort en vliegticket. Let op de regels voor bagage bij vliegen, zodat je niet op het vliegveld nog bezig bent met je bagage. Bijvoorbeeld; hoe zwaar mag je bagage zijn? Hoeveel vloeistof mag je in je handbagage meenemen en hoe moet dat verpakt zijn? Niets is zo vervelend om je hele tas of koffer uit te moeten pakken op het vliegveld, omdat je bijvoorbeeld nog grote flessen vloeistoffen in je handbagage hebt. Dit is gemakkelijk te voorkomen met een goede voorbereiding.

Tip: Iets wat mij altijd gerust stelt is een check. Heb ik mijn paspoort, portemonnee (met creditcard), telefoon, medicatie en sleutels bij me? Dan is het oké… Al het andere, wat ik misschien wel vergeet, is niet onoverkomelijk.

3. Parkeer je auto bij het vliegveld

Wist je dat dat erg gemakkelijk is en dat het niet veel hoeft te kosten? Zeker niet als je daarmee wat gemak voor jezelf koopt. Als je je auto parkeert bij het vliegveld ben je niet meer afhankelijk van een taxi die mogelijk te laat komt, anderen of het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer is in Nederland al een recept voor grote mogelijke stress wanneer je naar het vliegveld gaat. Treinen die uitvallen of flinke vertraging hebben, kan zomaar het missen van je vlucht betekenen.

Als je je auto op- of vlakbij het vliegveld parkeert, hoef je daar in ieder geval niet over na te denken. Geen stress! Vooral als je vertrekt of aankomt in de nacht en zelfs als je vertraging hebt, hoef je niet in te calculeren hoe je bij het vliegveld komt of weer thuis. Een fijne gedachte.

Parkeren bij het vliegveld
Parkeren bij het vliegveld | 5 tips voor een relaxte vakantie

Er zijn ontzettend veel aanbieders van parkeren bij het vliegveld, wat kiezen soms moeilijk maakt. Via Parkos kun je verschillende parkeer-aanbiedingen vergelijken, bijvoorbeeld een parkeerplaats bij Eindhoven Airport maar ook bij andere vliegvelden in Nederland, België en Duitsland, zodat je snel en eenvoudig kunt zien waar je het goedkoopste uit bent.

4. Boek een overnachting bij het vliegveld

Ruim op tijd in de buurt zijn van het vliegveld, kan ook enige stress voorkomen. Veel vliegvelden hebben hotels in de omgeving liggen. Vanuit deze hotels rijden vaak shuttle-bussen heen en weer tussen het hotel en het vliegveld. Het is niet alleen heel handig, maar het draagt ook bij aan een relaxed gevoel. Wie houdt er nou niet van een fijne hotelovernachting?

5. Regel het vervoer naar je eindbestemming

Natuurlijk worden je bij aankomst tig van opties geboden om naar je eindbestemming te komen, maar wil je op dat moment nog geconfronteerd worden met keuze-stress? Pak je de taxi of het openbaar vervoer en hoe werkt dat dan in dit land en wat kost het?

Om relaxed aan te komen op je bestemming, kan het helpend zijn om dit vervoer al geregeld te hebben. Mocht je in een hotel overnachten, dan kan het zijn dat het hotel (soms gratis) vervoer van- en naar het vliegveld organiseren. Neem hierover contact op met het hotel of je reisbureau.

Verder zijn er ook andere opties om dit te regelen. Soms wordt het al aangeboden bij het boeken van je vlucht. Soms kan je via de website van het vliegveld een taxi bestellen. Hoe dan ook, als dit geregeld is zit je relaxed in je vliegtuig stoel… Sit back and relax!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link