Wereldreizigers.nl
Home » Reistips » Op vakantie met kinderen? Dit zijn de trends voor deze zomer

Op vakantie met kinderen? Dit zijn de trends voor deze zomer

Met de lente alweer in aantocht zijn ouders alweer druk op zoek naar mogelijke vakantie adressen voor de zomer. Corona is nog steeds iets wat enige onzekerheid met zich meebrengt, dus de zoektrends op vakantiegebied zijn dit jaar anders dan anders. In Google Trends is namelijk duidelijk zichtbaar dat gezinnen met kinderen vooral op zoek zijn naar drie specifieke type vakanties: kindvriendelijke hotels, camper vakanties en pretpark vakanties. En dan het liefst (redelijk) dichtbij huis, of in ieder geval op het vasteland van Europa.

Kindvriendelijke hotels

De ene reiziger zoekt naar hotels zónder kinderen omdat ze graag de rust opzoeken, de ander zoekt juist weer naar hotels met extra faciliteiten voor kinderen zodat ook de ouders van hun welverdiende vakantie kunnen genieten. Dit jaar is het extra belangrijk voor de ouders om ook te kunnen genieten. Veel ouders hebben maandenlang thuis gewerkt en door het sluiten van de scholen ook tegelijkertijd de kinderen moeten verzorgen en thuislessen moeten begeleiden.

Kindvriendelijke hotels | Vakantie met kinderen | Trends
Kindvriendelijke hotels | Vakantie met kinderen | Trends

Ook papa en mama zijn dus toe aan vakantie, dus de zoektocht naar kindvriendelijke hotels bereikt inmiddels al recordhoogtes. Ben je ook op zoek naar kinderhotels en/of kindvriendelijke hotels? Bespaar jezelf dan de moeite, je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken. Lekkerwegtips.nl plaatste onlangs nog een hele lijst met kindvriendelijke hotels die het overwegen waard zijn.

Camper vakanties

Een camper betekent vrijheid. Een camper maakt vakanties in je eigen bubbel mogelijk, zelfs tijdens corona. Er is daarom eind vorig jaar een bizarre run op campers ontstaan, een trend die zich in 2021 lijkt voort te zetten.

Lees ook: How to: Camperbus kopen of ombouwen

Camper | Vakantie met kinderen | Trends
Camper | Vakantie met kinderen | Trends

Helaas is het dit moment wel erg lastig om nog een camper te bemachtigen voor deze zomer, zo bleek uit een recent nieuwsbericht op NU.nl.

”In Nederland zijn de afgelopen twee maanden 13 procent meer nieuwe kampeerauto’s geregistreerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook werden er door de vakhandel meer gebruikte campers verkocht. Dat maken BOVAG en dataprovider RDC dinsdag bekend.”

“Met het vooruitzicht dat kamperen ook dit jaar voor velen een aantrekkelijk en vooral coronaproof vakantiealternatief gaat zijn en met de heropening van showrooms – op afspraak – vanaf woensdag 3 maart, is de verwachting dat de interesse in campers en caravans de komende tijd groot zal zijn”, zo stelt de brancheorganisatie.

Camper | Vakantie met kinderen | Trends
Camper | Vakantie met kinderen | Trends

Helaas zijn de prijzen voor campers door de hoge vraag al enorm gestegen de afgelopen maanden. Een goede camper vinden voor een schappelijke prijs, zal dus een uitdaging worden. Wie toch met een camper op vakantie wilt dit jaar en een beetje handig is, kan er misschien beter voor kiezen om er zelf één te bouwen. Mocht je daar inspiratie voor hebben en op zoek zijn naar informatie, lees dan ons artikel: How to: Camperbus kopen of ombouwen.

Pretpark vakanties

Tot slot zijn er nog de pretpark vakanties. Ook deze zijn razend populair geworden wat we terug zien in de zoektrends van Google. In veel opzichten is het vergelijkbaar met een kindvriendelijke hotelvakantie, maar dan met een leuke extra: een geweldig pretpark.

Pretpark vakanties | Vakantie met kinderen | Trends
Pretpark vakanties | Vakantie met kinderen | Trends

Veel Nederlanders zoeken op dit moment naar pretpark vakanties bij onze oosterburen. Duitsland heeft thema- en pretparken die meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekken: Europa Park, Phantasialand, Movie Park Germany, Heidepark, Legoland, Hansa-Park en Holiday Park. Al deze pretparken zijn uiterst geschikt voor een vakantie met kinderen.

Wil je meer weten over deze pretparken? Lees dan ons uitgebreide artikel over de grootste en leukste thema pretparken in Duitsland.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link