Wereldreizigers.nl
verzekering auto
Home » Reistips » Met de auto op vakantie? Ga goed verzekerd op reis!

Met de auto op vakantie? Ga goed verzekerd op reis!

Het is vakantie! Gezellig met vrienden of familie op weg naar het zonnige weer. Ondanks dat Nederlanders de laatste jaren steeds meer met het vliegtuig op vakantie gingen, blijft de auto het meest populaire vervoersmiddel onder vakantiegangers. Met een auto kun je namelijk staan en gaan waar je wil zonder rekening te houden vertrektijden of beschikbare plaatsen. Of je nu in Europa blijft of naar Azië, Afrika, of Amerika reist, met een auto kom je overal. Je moet echter wel op je auto kunnen vertrouwen. Als je in een vreemd land bent, is niks zo vervelend als met autopech langs de weg komen te staan. Je spreekt de taal niet, weet niet wie je kan bellen voor hulp, en je hebt geen vrienden of familie in de buurt die je kunnen helpen. Het is daarom belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op eventuele autopech in het buitenland.  

Kies een goede autoverzekering

Een eerste stap is opzoek gaan naar een goede autoverzekering. Veel mensen hebben tegenwoordig een autoverzekering. Zoek maar eens op verzekering auto en je vindt allerlei informatie over verzekeringen voor je auto. Hoe mooi is het dat je je geen zorgen hoeft te maken als je op vakantie schade aan je auto krijgt. Het is namelijk vakantie en zorgen horen daar niet thuis. 

Een autoverzekering helpt bij verschillende soorten schade. Ten eerste vergoed een autoverzekering schade bij bijvoorbeeld brand, diefstal of storm. Ook schade die wordt aangebracht door anderen mensen wordt door een autoverzekering vergoed. Een van de fijnste voordelen is toch wel de hulp die een verzekering biedt bij schade. Bijvoorbeeld als je op vakantie langs de weg stil komt te staan. Nooit meer langs te weg met autopech staan. Met een autoverzekering heb je gegarandeerd snel hulp.

Ben voorbereid op alles

Een autoverzekering kan je met van alles helpen, maar het is altijd verstandig om zelf ook goed voorbereid te zijn. Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat er allemaal onder jouw autoverzekering valt en hoe je jouw verzekering moet bereiken. Zorg daarnaast dat je weet welke telefoonnummers je in het buitenland kan bellen, mocht je autopech hebben. Ook is het handig om een paar kleine zinnetjes in de taal van jouw vakantieland te leren. Zo weet je zeker dat mensen in het buitenland jouw het beste kunnen helpen. Niet alle landen kunnen zo goed Engels spreken zoals wij Nederlanders. Korte zinnen zoals “ik heb autopech” kunnen al een veel helpen.

Heb alle benodigdheden in je auto

Hopelijk heb je de juiste personen kunnen bereiken en is hulp onderweg. Toch kunnen deze niet altijd gelijk aanwezig zijn. Er zijn heel veel mensen die namelijk hulp nodig hebben bij autopech. Het is dus niet raar als ze pas over een half uurtje of een uur bij jou kunnen zijn. Heb daarom altijd een veiligheid set in de auto liggen. Eventueel een eerste EHBO doos voor in de auto kan ook nooit kwaad. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je moet doen als je wacht op hulp. Ga op een snelweg bijvoorbeeld altijd achter de vangrails staan en doe veiligheidsvesten aan. Zo weet je zeker dat je veilig staat totdat de hulp er is. 

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link