22.9K Followers

Home » Reistips » Verre reis plannen? Zorg dan voor een goede reisverzekering

Verre reis plannen? Zorg dan voor een goede reisverzekering

Een verre reis of wereldreis maken is voor velen een droom en voor anderen gelukkig ook een droom die ooit uitkomt. De mooiste plekken ontdekken, mensen uit alle delen van de wereld ontmoeten én veel mooie feestjes bijwonen. Maar een wereldreis maken is meer dan dat. Soms krijg je te maken met tegenslagen. Een gemiste vlucht, een bestemming is totaal niet wat je ervan verwacht had of je krijgt te maken met een ongeluk. Een goede reisverzekering kan in die gevallen ervoor zorgen dat je in ieder geval een stuk minder stress ervaart.

Goede voorbereiding is belangrijk

Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Wie veel reist komt geregeld medereizigers tegen die al wel een ongelukje hebben gehad onderweg. Denk aan bijvoorbeeld een kwallenbeet, een val met de scooter of ziek worden, zoals malaria krijgen. Dit zijn zaken waar je echt niet over na wilt denken wanneer je een wereldreis aan het plannen bent, of al onderweg bent. Het is echter nóg vervelender als je er onderweg mee te maken krijgt en er niet goed op voorbereid bent. Je wilt in tijden van crisis geholpen worden, en niet eerst uit moeten zoeken of je wel recht hebt op hulp. Een goede reisverzekering afsluiten vóórdat je vertrekt, is daarom ook een belangrijk onderdeel van het plannen van je wereldreis.

Welke reisverzekeringen zijn er?

Maar dan komt het lastige deel: welke reisverzekering moet ik dan afsluiten voor een verre reis of wereldreis? Om dit iets makkelijker te maken, lees je hier welke soorten reisverzekeringen er zijn en waarom een goede reisverzekering belangrijk is, met name voor verre reizen en wereldreizen.

Bij het kiezen van een reisverzekering zijn er veel dingen waar je op moet letten zodat je een verzekering kiest die goed op je plannen aansluit. Om te beginnen is het goed om te weten hoe lang je op reis gaat, hoe vaak, waar je naartoe gaat en of je wilt werken. Weet je wat je ongeveer zoekt in een reisverzekering? Dan kun je reisverzekeringen online verschillende reisverzekeringen vergelijken om te kijken welke reisverzekering het beste bij je past. Check natuurlijk voordat je een verzekering afsluit ook de kleine letters, de polisvoorwaarden.

Waar moet je op letten?

Ga je op wereldreis, dan zijn er verschillende speciale wereld- en reisverzekeringen beschikbaar. Die zijn goed afgestemd op de activiteiten die je tijdens een wereldreis onderneemt. Bij het afsluiten van een reisverzekering voor je wereldreis is het in elk geval belangrijk dat je op de volgende punten let:

  • Hoe lang geldt de verzekering?
  • Worden incidenten bij gevaarlijk sporten, waaronder bijvoorbeeld duiken, vergoed?
  • Ben je wereldwijd verzekerd of alleen in Europa?
  • Past de verzekering bij je reis en je bagage? Reis je bijvoorbeeld met dure fotografieapparatuur die je verzekerd wil hebben?
  • Ben je niet dubbel verzekerd? Medische kosten in het buitenland worden bijvoorbeeld al vaak vergoed door je zorgverzekering. Die kun je gewoon aanhouden als je binnen een jaar weer terug bent in Nederland. Kijk goed naar wat je precies moet afdekken.
  • Naar welke landen ga je? In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, zijn de zorgkosten erg hoog. Zorg dat je verzekering die kosten dekt, mocht er iets gebeuren.
  • Zit er een eigen risico op je verzekering en zo ja, hoe hoog is dat?
  • De prijs. Het is zonde om teveel te betalen en het is daarom goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Reisverzekering geregeld? Ga je wereldreis plannen!

Nu je een fatsoenlijke reisverzekering hebt geregeld, ga je natuurlijk verder met het voorbereiden en plannen van je wereldse reis. Het leukste deel van je wereldreis gaat namelijk nu al begonnen, de voorpret! Denk bijvoorbeeld alvast na over de leukste backpack landen om te bezoeken, of hoe je snel veel geld kunt sparen voor je wereldreis.

Heb je nog twijfels? Lees dan ook de blog met 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je toekomst en carrière. Zoals met alles in het leven zal je voor een wereldse reis hard moeten werken. Je zal tijd moeten vrijmaken, belangrijke zaken moeten voorbereiden. Als je daar eenmaal aan begonnen bent, is er geen houden meer aan. Maak die wereldse reis!

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Copy link