WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reistips » Voorbereid op vliegreis | 5 tips

Voorbereid op vliegreis | 5 tips

Stap jij binnenkort het vliegtuig in voor een mooie reis? Zorg dan dat je goed voorbereid bent voordat je vertrekt. Denk aan je reisdocumenten, reisverzekering, bagage, het parkeren van je auto en eventuele inreisbeperkingen. De volgende tips bereiden je voor op jouw avontuur in het buitenland.

1. Reisdocumenten

Ga goed voorbereid op reis en neem de onderstaande documenten mee:

  • Paspoort
  • (Internationaal) rijbewijs
  • Gele boekje (voor vaccinaties en inentingen)
  • Bankpas en/of creditcard
  • Zorgpas
  • Visum (bijvoorbeeld een ESTA voor Amerika)
  • Vliegticket

Het meenemen van je documenten is één ding, maar check daarnaast ook ruim van tevoren of de documenten nog geldig zijn. Is dit niet het geval, dan kun je ze nog op tijd bij je gemeente verlengen. Zo vloog ik een keer met een groep naar Jordanië, waarbij iemand van ons reisgezelschap blijkbaar een verlopen paspoort op zak droeg. Op een of andere manier ging dit goed op Schiphol, maar bij de overstap in Duitsland werd zijn paspoort geweigerd. Hij kon niet meer mee naar Jordanië, autch. Bereid je dus voor en check thuis je documenten, zodat je dit kan voorkomen!

Tip: Maak een kopie van bovenstaande documenten en bewaar deze in een aparte tas. Mochten je reisdocumenten / pasjes gestolen worden dan heb je altijd nog een back-up van de informatie.

voorbereid op reis
Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

2. Voorbereiden: Reisverzekering

Het is altijd handig om een reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Op deze manier dek je jezelf tegen kosten bij onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis. Het afsluiten van een reisverzekering is echter niet verplicht, de keuze is helemaal aan jou. Omdat ik zelf gek ben op extreme sporten, zoals kitesurfen, zorg ik in ieder geval dat ik goed voorbereid ben door een reisverzekering af te sluiten!

3. Auto parkeren bij de luchthaven

Het parkeren van je auto is misschien niet een van de eerste dingen waar je aan denkt wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, maar zonder goede voorbereiding ben je hier wel veel geld aan kwijt. Voorkom dit en zorg dat je op tijd de verschillende opties onderzoekt. Voordat ik hierop verder ga, wil ik eerst even een stapje terug doen: het kopen van je vliegticket. We willen natuurlijk allemaal de goedkoopste deal naar onze bestemming. Een handige tip is om flexibel te zijn in de luchthaven van vertrek in en rondom Nederland. Zelf vlieg ik regelmatig vanuit Keulen (Duitsland) omdat dit goedkoper is. Wil jij meer tips over goedkope vliegtickets?

Lees dan even deze blog: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

Terug naar het parkeren van je auto bij het vliegveld, niet echt het leukste onderdeel van de reisvoorbereiding, maar wel nodig. Gelukkig bestaat er een hele fijne pagina waarbij je diverse parkeermogelijkheden kunt vergelijken. Of je nu een gewone parking bij Schiphol zoekt of dat je gaat voor lang parkeren bij airport Keulen, met Parkcare vind je het voordeligste tarief. Wil jij ook gebruik maken van ParkCare? Dan kun je jouw parkeerplaats meteen reserveren en ben je verzekerd van een veilig plekje voor je auto.

4. Voorbereiden op de beperkingen

Sinds de komst van corona is reizen naar het buitenland een stuk ingewikkelder geworden, dat betekent echter niet dat het onmogelijk is! Zolang je het reisadvies van je bestemming maar goed in de gaten houdt. Dit kan bijvoorbeeld via Nederland Wereldwijd.

Naast dat je op deze website de kleurcode van het land ziet, lees je ook over de laatste inreisbeperkingen en de algemene maatregelen die het land treft tegen het virus. Reis je terug naar Nederland, dan zijn er ook bepaalde voorwaarde waaraan je moet voldoen. Check deze goed ter voorbereiding van je reis.  

Bagage voorbereiding
Bagage onderweg naar het vliegtuig

5. Bagage veiligheid

Wanneer je met het vliegtuig op reis gaat, moet je bagage goed tegen een stootje kunnen. Tijdens het vervoeren van je bagage van – en naar het vliegtuig wordt er namelijk nog wel eens flink mee gegooid. Om de veiligheid van je spullen te garanderen wil je dus een koffer of backpack van goede kwaliteit. 

Tip: Reis je met een koffer? Koop dan een veiligheidsband of gesp en wikkel deze om je koffer heen tijdens de vliegreis. Op deze manier voorkom je dat je koffer openspringt. Geef jij de voorkeur aan een backpack? Dan raad ik het aan om de regenhoes (die er meestal standaard bij zit) om je backpack heen te wikkelen. Dit helpt zowel tegen schade als diefstal. 

Wees daarnaast ook voorbereid op de regels omtrent bagage tijdens het vliegen. Overschrijdt de afmetingen en het gewicht niet, anders moet je extra betalen. Houd bij voorkeur zelfs nog een beetje gewicht ‘over’ op de heenreis want de kans is groot dat je een leuke souvenir wilt terugbrengen naar Nederland.

Lees ook: Deze 7 tips zullen je volgende vlucht comfortabeler maken

Avatar foto

Lieke Thijssen

?️ Latin-America lover
??‍? Travel & hospitality copywriter
? Next: West Coast Mexico

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link