WERELDREIZIGERS.NL

17.7K Followers

coronaperiode wereldreizigers
Home » Reistips » Waarom de coronaperiode positief kan zijn voor Wereldreizigers

Waarom de coronaperiode positief kan zijn voor Wereldreizigers

Oké, oké. Toegegeven, de gehele coronaperiode is ronduit verschrikkelijk. We kunnen niet reizen, mensen zijn ziek en er zijn lockdowns. En aan dit alles lijkt maar geen einde te komen. Maar toch probeer ik er maar het beste van te maken. Want geloof het of niet, de coronaperiode heeft voor wereldreizigers zoals jij en ik ook voordelen. In dit artikel zal ik in het kader van ‘het glas is halfvol’, je 5 redenen geven waarom deze vervelende coronaperiode ook positief voor je uit kan pakken.

Je hebt alle tijd om vakanties te plannen

Een groot deel van ons werkt nu veel meer thuis. Dit scheelt je zomaar 2 uur reistijd per dag. Dat is 10 uur per week, 40 uur per maand. Mooi meegenomen! Die 40 uur kan je uit verveling laten wegvloeien in Netflix en oneindig scrollen op Facebook. Maar je kunt ook reisprogramma’s terugkijken om je te inspireren, zoals 3 op reis van BNN.

Wat nog veel leuker is, is je volgende verre reis of wereldreis plannen. Ook al is het niet helemaal duidelijk wanneer je precies kunt gaan, je kunt al wel de leukste backpack landen gaan kiezen tijdens de coronaperiode. Ook kun je alvast reistips gaan lezen op onze website (of andere reisblogs) en daar de mooiste plekjes gaan uitzoeken, lijstjes maken, reisroutes uitstippelen, je reis-vaccinaties regelen en nog veel meer.

goedkope wereldreis route
Wereldreis route plannen

Belangrijkste pluspunt: Je hebt wat te doen tijdens deze vervelende corona-periode waar maar geen einde aan lijkt te komen.

Je hebt tijd om je abonnementen te bekijken

Je kunt nog meer doen met alle tijd die je overhoudt. Heb jij bijvoorbeeld een telefoon met abonnement waarbij je elke 2 jaar een nieuwe telefoon mag uitzoeken? Is je telefoon echt al aan vervanging toe of vind je het vooral leuk om weer een nieuw model uit te zoeken? Zeg het maar eerlijk: waarschijnlijk is het dat laatste. Onderzoek voor jezelf eens wat de mogelijkheden zijn van een Sim-Only abonnement. Even een jaar of 2 jaar geen nieuwe telefoon kan je onder de streep zomaar 500 tot 1000 euro besparen.

Sim Only - De makkelijkste manier om snel veel geld te (be)sparen
Sim Only – De makkelijkste manier om snel veel geld te (be)sparen

En stop niet bij alleen je telefoon. Kijk naar je verzekeringen, je energie-abonnementen, kranten en tijdschriften, eigenlijk alles waarvoor je maandelijks betaalt. Je zal zien dat het vaak veel goedkoper kan, of dat je het simpelweg niet meer nodig hebt. In deze periode verveel je je vaker, dus waarom niet iets nuttigs doen met je extra tijd?

Je geeft minder geld uit

De winkels zijn gesloten, dus shoppen is er niet meer bij. Tenminste, als je in staat bent om je koopgedrag online binnen de perken te houden. En omdat restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden ook gesloten zijn, bespaar je (als het goed is) een hoop geld. Dat is geld dat je kunt gebruiken om te sparen voor je volgende wereldreis. Dit en nog vele andere tips om te (be)sparen lees je in het volledige artikel: sparen voor een wereldreis.

Geld sparen voor een wereldreis
Geld sparen voor een wereldreis

Je sport- en eetpatroon aanpassen

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste punt, omdat we (ja ik heb een glazen bol) onszelf nu eerder vol vreten en op de bank hangen in plaats van iets nuttigs doen, sporten en goed eten. Maar vergis je niet: een verre reis maken vraagt veel van je, zowel mentaal als fysiek. tenzij je overal alleen maar aan de bar gaat hangen natuurlijk.

Want wie houdt er nou niet van een mooie hike maken in de bergen? Sporten in een park in een gave stad? Of zwemmen in een helderblauwe zee? Bewegen en sporten zorgen er ook voor om meer te leven in het moment. Op die manier ben je namelijk actief bezig om van de omgeving te genieten, zonder dat je alleen maar aan het nadenken bent.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een aardige JoJo ben als het gaat om goed eten en sporten, maar zodra ik een reis aan het plannen ben en weet wanneer ik ongeveer wil vertrekken, wil ik er ook voor zorgen dat ik zowel fysiek als mentaal fit ben. Ik wil namelijk alle bergen, zeeën en vulkanen kunnen trotseren tijdens mijn reis!

Je kunt een camperbus kopen of ombouwen

De wereldreizigers die nu ‘anno corona’ nog aan het reizen zijn, zijn degenen met een camper of camperbus. Je ziet het aan onze voorpagina van onze website, waar je onze vaste bloggers ziet die nog steeds onderweg zijn met hun camper! De manie rond #vanlife oftewel het camperbus leven is absoluut overal tijdens corona. Het siert de covers van glossy lifestyle-magazines en vult onze feeds op sociale media, met name op Instagram. Het is niet zomaar een trend die even aan komt waaien en weer verdwijnt.

camperbus ombouwen
Camperbus ombouwen

Nee, het camperbus leven lijkt een trend die er is om te blijven, en de coronaperiode geeft het slechts een duwtje in de rug. Steeds meer mensen zetten een rondreis of wereldreis in een camperbus op hun persoonlijke bucketlist, en wij snappen heel goed waarom! De vraag is alleen: ga je een camperbus kopen, of ga je een camperbus bouwen? Mocht je er één willen bouwen in de coronaperiode (want zeg eerlijk: tijd genoeg nu), neem dan eens een kijkje in onzer uitgebreide blog met tips voor het kopen of ombouwen van een camperbus.

coronaperiode wereldreizigers
Wereldreizigers

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

1 Share
Copy link