WERELDREIZIGERS.NL
Home » Wereldreis » 05 | Geldzaken » Onze 6 beste tips om geld te besparen op jouw camperreis + VIDEO

Onze 6 beste tips om geld te besparen op jouw camperreis + VIDEO

Wat heerlijk is het toch om een camperreis te maken. Het liefst ben je natuurlijk zo lang mogelijk onderweg. Maar ja, het grootste obstakel daarin: geld. Het is altijd een stuk sneller uitgegeven dan dat het binnenkomt. En misschien wil jij tijdens jouw camperreis ook wel helemaal niet blijven werken. Daarom geven wij jou in dit artikel onze 6 beste tips om geld te besparen op jouw camperreis. Zo kan ook jij zo lang mogelijk onderweg zijn!

Lees ook: Hoe spaar je voor een Wereldreis? | Sparen in 12 stappen | Handleiding

1. Budgetplan

Het belangrijkste is dat je begint met het inzichtelijk maken van je kosten. Je kunt pas geld besparen op het moment dat je weet hoeveel je uitgeeft. Wij kwamen er pas bij het invullen van dit budgetplan, achter hoeveel we uitgaven. En geloof ons, met onze inschattingen zaten we er flink naast. Zo dachten we bijvoorbeeld dat we qua boodschappen wel met €200,- per maand rond zouden komen, maar dit bleek €400,-. We schreven eerder al op de website van wereldreizigers.nl over de vanlife kosten tijdens een roadtrip door Europa. 

Het budgetplan geeft je niet alleen inzicht in hoeveel je uitgeeft, maar rekent ook nog eens uit hoeveel dagen je nog kunt reizen met het door jou opgestelde budget, superhandig dus!

2. Besparen op vaste lasten

Tijdens jouw camperreis lopen jouw vaste lasten natuurlijk gewoon door. Afhankelijk van hoe lang je weg bent en hoe jouw thuissituatie er uit ziet (ga je jouw huis verkopen of verhuren?) kunnen deze kosten flink uiteenlopen. Wat ons betreft de gemakkelijkste kostenpost in deze categorie om geld te besparen is op je verzekering. Denk hierbij niet alleen aan je camperverzekering, maar ook aan je zorg- en reisverzekering. Gebruik hiervoor een verzekeringsvergelijker en vraag jezelf af of je jouw eigen risico kunt verhogen. Hierdoor vallen jouw maandlasten een stuk lager uit. 

3. Besparen op je camperinstallatie 

Slimme investeringen in je camperinstallatie, kunnen ervoor zorgen dat je tijdens je camperreis veel geld kunt besparen. Dit is vaak pas rendabel bij het maken van langere reizen of wanneer je vaker op reis gaat. Een van de installaties die zich wat ons betreft snel terugverdient is de waterfilter. Het bespaart je niet alleen geld op het kopen van fleswater, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Ook een zonnepaneel in combinatie met een goede accu, zorgen voor veel gemak rondom elektriciteit. Ook een prima optie om geld te besparen: je hoeft geen camping met stroomfaciliteit meer op te zoeken. 

4. Besparen in het dagelijks leven

In het dagelijks leven tijdens jouw camperreis valt een hoop geld te besparen. Denk hierbij naast de voor de hand liggende keuzes zoals besparen op de boodschappen en meer zelf koken in plaats van uit eten gaan, ook aan het gebruik van herbruikbare toiletartikelen zoals de shampoobar. Besparen op boodschappen kan daarentegen wel een grotere besparing opleveren. Met het maken van de juiste keuzes in type producten en de goedkope supermarkt, lukte het ons de maandelijkse lasten terug te brengen van €400,- naar €250,-.

5. Besparen onderweg

Tijdens het reizen met de camper valt er ook een hoop geld te besparen. En dan hebben we het hier over het letterlijk ‘on the road’ zijn en dus niet vastzitten in Griekenland tijdens een lockdown. Denk aan het voorkomen van boetes voor te hard rijden, verkeerd parkeren of een milieuzone betreden terwijl dit niet met jouw oude campertje de bedoeling is. Maar de grootste kostenpost is natuurlijk: brandstof. Door op te letten en niet zomaar langs de snelweg te tanken, maar bijvoorbeeld in een dorpje waar je hebt overnacht, bespaar je al snel een euro’s per tankbeurt. En misschien nog wel belangrijker: plan je route. Dit voorkomt onnodige kilometers maken. Een tip die wij zelf ook nog zeker in de praktijk kunnen brengen!

6. Besparen op activiteiten

En de laatste categorie: besparen op activiteiten. Tijdens jouw camperreis ga je zoveel moois ontdekken van wat de natuur te bieden heeft. Geniet daarvan. Het is niet altijd nodig om betaalde activiteiten te doen. Wij hebben tijdens onze roadtrip Zwitserland heel veel mooie gratis activiteiten gedaan. Zoals de hike naar de Augstmatthorn. Dit was echt het hoogtepunt van onze reis door Zwitserland. 

Ben je benieuwd naar meer tips? Bekijk dan het artikel ‘geld besparen op reis doe je zo!’ op onze website. Daar kun je ook ons budgetplan downloaden.  

Meer weten over Reisstel.nl?

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot volgende week!

Reisstel

FULLTIME REISSTEL | ? Italy
?? Dutch travelcouple Erik & Lisa
? Europe vanlife with Fred ?
? Sold our house and quit jobs for adventure
? Your travelguide for an ultimate trip

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link