WERELDREIZIGERS.NL
prepaid creditcards voor op reis
Home » Wereldreis » 05 | Geldzaken » Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom?

Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom?

Hoe doen jullie het met reserveringen maken en betalen bij hotels? Wij krijgen er namelijk veel vragen over. In veel gevallen heb je een creditcard nodig en omdat je bijvoorbeeld als student mogelijk te weinig inkomen hebt, kun je die niet zomaar aanvragen. Ook staan de doorgaans hoge kosten van een creditcard mensen tegen, snappen wij heel goed! Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: een Prepaid Creditcard of Travel Card. Dit is een verkapte debet rekening (je moet er dus eerst geld op storten) maar met alle creditcard voordelen. Je kunt er dus hotels en hostels mee reserveren maar ook gewoon mee pinnen in het buitenland. Of je nu gewoon lekker in Europa op vakantie bent of bezig bent met het maken van een wereldreis. Zelfs een auto huren is ons gelukt met een prepaid creditcard!

Daar moet wel bij gezegd worden dat je voldoende saldo moet hebben voor de eventuele borg. In dit artikel vertellen we je alles over Prepaid Creditcards, hoe ze werken, wat het kost en hoe je ze aanvraagt.

Lees ook: Bankzaken, bankrekeningen en creditcards voor je wereldreis

Waarom een Prepaid creditcard?

De inleiding van dit artikel richt zich even op studenten maar dat wil helemaal niet zeggen dat alleen studenten het kunnen gebruiken. Ikzelf ben al 12 jaar geen student meer, maar gebruik de prepaid creditcard nog steeds bij elke reis die ik maak. Ik vind het namelijk gewoon prettig werken – de mobiele applicaties zijn goed en je gaat geen geld uitgeven wat je niet hebt. Een prepaid creditcard is dus voor iedereen geschikt en kan door iedereen worden aangevraagd – ook als je geen student bent.

Kan ik met een BKR registratie deze creditcard aanvragen?

Ja, dat kan! Dat is nog een enorm voordeel van een prepaid creditcard tegenover een reguliere creditcard. Er vinden namelijk géén BKR registratie controles plaats wanneer je een prepaid creditcard aanvraagt, omdat je met deze kaart geen geld hoeft te lenen.

Ook ontloop je met prepaid creditcards eventuele BKR registraties. Met een prepaid creditcard kun je nooit een onverwachte BKR registratie krijgen omdat je geen geld leent, maar er zelf geld opzet.

Dit kan bij een normale creditcard helaas nog wel het geval zijn, omdat je in principe bij elke betaling geld leent en dat achteraf terugbetaald. Wanneer je grote bedragen leent en dit te ver laat oplopen

Hoe werkt een Prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een soort combinatie van een normale bankrekening en een creditcard. Je stort zelf geld op deze rekening net als een normale bankrekening. Je kunt vervolgens met je pas betalen in winkels en er ook wereldwijd mee pinnen. Het grote verschil zit hem in het ‘reserveren’ van betalingen. Bij een creditcard kan een hotel, winkel of verhuurder geld op je creditcard reserveren als een soort vooruitbetaling. Het geld wordt dan nog niet afgeschreven, maar kan door jou ook niet meer worden gebruikt tenzij de betaling of reservering wordt geannuleerd.

Wat kan ik met een Prepaid creditcard?

Je kunt net als bij gewone creditcards aankopen doen in (web)winkels, hotels reserveren op websites zoals Booking.com, AirBnB en hostelworld en je kunt er (indien je voldoende saldo op hebt staan voor de borg) ook auto’s mee huren. Het grappige is dat bijna elke autoverhuurder je van tevoren op hun website meldt dat het NIET kan met een prepaid creditcard.

Ik ging (zo eigenwijs als ik ben) het toch proberen en in alle 8 de gevallen lukte het gewoon. De Bunq Travel Card is op dit moment dan ook de enige prepaid creditcard waar dat daadwerkelijk mee gelukt is.

Wat is een Travel Card?

Een Travel Card is simpelweg de prepaid creditcard van Bunq. Omdat deze veel op reis wordt gebruikt (Nederlanders gebruiken creditcards nauwelijks in eigen land), werd deze de Travel Card genoemd.

Wat kost een prepaid creditcard?

Er zijn verschillende prepaid creditcards verkrijgbaar. De Bunq prepaid creditcard (zij noemen het de Travel Card), kost 10 euro. Geld storten is GRATIS en er zijn geen transactiekosten. Dat scheelt nogal met de kosten van van een ‘reguliere creditcard’, waarbij je naast de standaard kosten ook standaard nog eens 2 tot 3% transactiekosten per transactie betaalt. Dat tikt echt enorm aan!

Per 1000 euro die je uitgeeft bespaar je dus al 30 euro transactiekosten met Bunq.

Ook krijg je met de Travel Card van Bunq de échte wisselkoers, zonder extra kosten, waar je ook bent. Ze noemen dit ZeroFX en geloof me, ook dit maakt absoluut een verschil wanneer je reist. Ik heb het veelvuldig getest!

Leuk weetje: de wisselkoers garantie ‘ZeroFX’ van Bunq heb ik natuurlijk zelf getest. Ik ging in Zuid-Afrika de ene dag wat kopen (pinnen) in een winkel met de Bunq travel card. Ik rekende voor 2 flessen water en ontbijt omgerekend 12,62 euro af. De volgende dag kocht ik exact hetzelfde met een reguliere VISA creditcard en werd er 13,08 afgeschreven voor precies dezelfde producten in dezelfde winkel.

Dit lijkt misschien niet veel, maar 46 cent verschil op zo’n kleine bedrag is meer dan je denkt. Bij grotere bedragen kan dit echt oplopen! Wanneer je reist of op vakantie bent, maak je honderden al dan niet duizenden transacties. Dit alles bij elkaar is net zo veel waard als je vliegticket!

De Bunq Travel Card is een volwaardige Mastercard creditcard en het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Zelfs offline terminals in vliegtuigen en elders werken met deze kaart (ook dit hebben we zelf veelvuldig getest).

Welke prepaid creditcards bestaan er allemaal?

Er zijn natuurlijk meer prepaid creditcards dan alleen de Travel Card van Bunq. Andere prepaid creditcards hanteren echter wel andere tarieven. Hieronder zie je de verschillen in zowel functionaliteit als kosten van prepaid creditcards.

Opmerking: Ben je van plan om een auto te huren met een prepaid creditcard, dan kan dat (tot op heden – eind 2022) nog steeds alleen maar met de Bunq prepaid creditcard).

We blijven dit overigens testen met andere prepaid creditcards en zullen deze pagina updaten wanneer daar verandering in komt.

Bunq Travel Card

De Bunq Prepaid Creditcard (de Travel Card)
De Bunq Prepaid Creditcard (de Travel Card)
 • Bankrekening kost extra € 7,99 per maand.
 • Betalen in vreemde valuta zonder extra kosten.
 • Auto huren in buitenland wel mogelijk.
 • Betrouwbare Nederlandse bank.
 • Werkt op je mobiel met Apple Pay en Google Pay.

De Bunq Travel Card kun je hier aanvragen. Via de link plant je bij aanmelding ook meteen 10 bomen, mooi meegenomen!

Opmerking: De Bunq Travel Card is voor ons de afgelopen jaren ideale kaart geworden voor onderweg. We huren er auto’s mee, we pinnen geld en betalen tegenwoordig eigenlijk álles met deze kaart wanneer we op reis zijn.

Dit is prettig omdat we alle reisuitgaven netjes gescheiden kunnen houden van onze persoonlijke rekeningen en achteraf (met behulp van de handige App) een balans op kunnen maken in het huishoudboekje. Zo kunnen we precies zien wat we waaraan uitgegeven hebben. Bijvoorbeeld aan eten, hotels, brandstof, etc.!

Binance creditcard

De Binance Prepaid Creditcard
De Binance Prepaid Creditcard

Voor de bitcoin en crypto fanaten onder ons: Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld heeft sinds kort ook Prepaid Creditcards. Je kunt daar bitcoin, dollars, euro’s en vele andere cryptovaluta op storten om te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om het van tevoren al om te zetten in bijvoorbeeld euro’s of dollars, maar je kunt ook ervoor kiezen om de ‘bitcoin koers’ van dat moment te gebruiken. Binance rekent het bedrag dan ‘on the fly’ automatisch om voor 1% transactiekosten.

Ook handig om te weten: Je kunt via Wereldreizigers.nl 10 euro gratis bitcoin krijgen bij de meest populaire Crypto App van Nederlandse bodem, BLOX. Als je tijdens het aanmelden de voucher code ‘WERELDREIZIGERS‘ invult krijg je meteen 10 euro gratis in je account om de App mee te testen.

Bevalt het niet? Prima… dan kost het je ook niets.

Downloaden doe je HIER voor iOS en HIER voor Android. Probeer het eens!

VISA: Omdat de Binance prepaid Creditcard een VISA kaart is, is het ook de perfecte aanvulling op je Mastercard van Bunq. Mocht je toevallig ergens zijn waar ze geen Mastercard accepteren, kun je alsnog uit de voeten met deze VISA kaart. Met beide kaarten heb je 100% dekking waar ook ter wereld.

Cashbacks: Ook goed om te weten is dat je met elke betaling via de Binance Credit Card kunt sparen voor cashbacks in crypto. Je krijgt geld terug wanneer je met regelmaat aankopen doet met de kaart en voldoende cryptovaluta ‘staked’. De cashback korting kan dan oplopen van 1 tot wel 10%!

Binance Prepaid Creditcard
Binance Prepaid Creditcard

De Binance prepaid creditcard kun je hier aanvragen of door de QR code te scannen in bovenstaande afbeelding.

Lees ook: Onze 6 beste tips om geld te besparen op jouw camperreis + VIDEO

N26 – Prepaid Creditcard

Na Bunq is de N26 Prepaid Creditcard de meest populaire in Nederland. N26 is van origine een Duits bedrijf en hun kaart werkt bijna overal ter wereld. Het grote voordeel van N26 is dat je ook een gratis betaalrekening krijgt, bij Bunq kost deze 6,99,-. Het meest belangrijke nadeel van de N26 kaart is dat je er voorlopig nog geen auto mee kunt huren.

 • Gratis Mastercard en bankrekening.
 • Gratis betalingen in elke valuta.
 • Auto huren in het buitenland niet mogelijk.
 • Engelse klantenservice.

De N26 prepaid creditcard kun je hier aanvragen.

Openbank R42 Mastercard

De openbank R42 mastercard heb ik zelf nog geen ervaring mee. Wel weet ik dat andere reizigers deze gebruiken en er tevreden over zijn.

 • Gratis betaalrekening + Maestro betaalpas.
 • Gratis 5 x per maand geld opnemen.
 • Auto huren in buitenland niet mogelijk.
 • Nederlandse klantenservice.

De Openbank R42 Mastercard kun je hier aanvragen.

Revolut Mastercard

Net als de openbank R42 mastercard heb ik zelf nog geen ervaring met de Revolut Mastercard. Wel weet ik dat andere reizigers deze gebruiken en er tevreden over zijn.

 • Eenmalige kosten slechts 6 euro.
 • Betalen in vreemde valuta zonder extra kosten.
 • Gratis prepaid card en Euro IBAN-betaalrekening.
 • Auto huren in het buitenland niet mogelijk.

De Revolut Mastercard kun je hier aanvragen.

Lees ook: Tips om energie en geld te besparen met Smart Home Producten

Chris

Owner of Wereldreizigers.nl | Discover the world!
– Travel 3+ months per year, 10 years in a row
– 10 months USA & Canada in 2022
– Bucketlist Destination: Antarctica
– Best Beaches: Philippines
– Best Food: Thailand
– Best Wildlife: Uganda
– Best City: Singapore
– Best roadtrip: Croatia

Stubborn & decisive world traveller
– Life is short, make the most out of it in literal sense.
– Never take no for an answer.
– If you think about it, DO IT!

1 comment

 • Inmiddels is deze info verouderd, en is de Bunq travel card alleen an te vragen in combinatie met een abonnement van Minimaal 3,99 per maand. Dus niet meer aantrekkelijk als je alleen de kaart wilt en verder vraag bij je orde vertrouwde bank wilt blijven.

Translate »
Copy link