WERELDREIZIGERS.NL

21K Followers

prepaid creditcards voor op reis
Home » Wereldreis » 05 | Geldzaken » Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom?

Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom?

Hoe doen jullie het met reserveringen maken en betalen bij hotels? Wij krijgen er namelijk veel vragen over. In veel gevallen heb je een creditcard nodig en omdat je bijvoorbeeld als student mogelijk te weinig inkomen hebt, kun je die niet zomaar aanvragen. Ook staan de doorgaans hoge kosten van een creditcard mensen tegen, snappen wij heel goed! Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: een Prepaid Creditcard of Travel Card. Dit is een verkapte debet rekening (je moet er dus eerst geld op storten) maar met alle creditcard voordelen. Je kunt er dus hotels en hostels mee reserveren maar ook gewoon mee pinnen in het buitenland. Of je nu gewoon lekker in Europa op vakantie bent of bezig bent met het maken van een wereldreis. Zelfs een auto huren is ons gelukt met een prepaid creditcard!

Daar moet wel bij gezegd worden dat je voldoende saldo moet hebben voor de eventuele borg. In dit artikel vertellen we je alles over Prepaid Creditcards, hoe ze werken, wat het kost en hoe je ze aanvraagt.

Lees ook: Bankzaken, bankrekeningen en creditcards voor je wereldreis

Waarom een Prepaid creditcard?

De inleiding van dit artikel richt zich even op studenten maar dat wil helemaal niet zeggen dat alleen studenten het kunnen gebruiken. Ikzelf ben al 12 jaar geen student meer, maar gebruik de prepaid creditcard nog steeds bij elke reis die ik maak. Ik vind het namelijk gewoon prettig werken – de mobiele applicaties zijn goed en je gaat geen geld uitgeven wat je niet hebt. Een prepaid creditcard is dus voor iedereen geschikt en kan door iedereen worden aangevraagd – ook als je geen student bent.

Kan ik met een BKR registratie deze creditcard aanvragen?

Ja, dat kan! Dat is nog een enorm voordeel van een prepaid creditcard tegenover een reguliere creditcard. Er vinden namelijk géén BKR registratie controles plaats wanneer je een prepaid creditcard aanvraagt, omdat je met deze kaart geen geld hoeft te lenen.

Ook ontloop je met prepaid creditcards eventuele BKR registraties. Met een prepaid creditcard kun je nooit een onverwachte BKR registratie krijgen omdat je geen geld leent, maar er zelf geld opzet.

Dit kan bij een normale creditcard helaas nog wel het geval zijn, omdat je in principe bij elke betaling geld leent en dat achteraf terugbetaald. Wanneer je grote bedragen leent en dit te ver laat oplopen

Hoe werkt een Prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een soort combinatie van een normale bankrekening en een creditcard. Je stort zelf geld op deze rekening net als een normale bankrekening. Je kunt vervolgens met je pas betalen in winkels en er ook wereldwijd mee pinnen. Het grote verschil zit hem in het ‘reserveren’ van betalingen. Bij een creditcard kan een hotel, winkel of verhuurder geld op je creditcard reserveren als een soort vooruitbetaling. Het geld wordt dan nog niet afgeschreven, maar kan door jou ook niet meer worden gebruikt tenzij de betaling of reservering wordt geannuleerd.

Wat kan ik met een Prepaid creditcard?

Je kunt net als bij gewone creditcards aankopen doen in (web)winkels, hotels reserveren op websites zoals Booking.com en AirBnB en hostelworld en in veel gevallen kun je er (indien je voldoende saldo op hebt staan voor de borg) ook auto’s mee huren. Het grappige is dat bijna elke autoverhuurder je van tevoren op hun website meldt dat het NIET kan met een prepaid creditcard. Ik ging (zo eigenwijs als ik ben) het toch proberen en in alle 8 de gevallen lukte het gewoon. Bunq Travel Card is op dit moment dan ook de enige prepaid creditcard waar dat daadwerkelijk mee gelukt is.

Wat is een Travel Card?

Een Travel Card is simpelweg de prepaid creditcard van Bunq. Omdat deze veel op reis wordt gebruikt (Nederlanders gebruiken creditcards nauwelijks in eigen land), werd deze de Travel Card genoemd.

Wat kost een prepaid creditcard?

Er zijn verschillende prepaid creditcards verkrijgbaar. De Bunq prepaid creditcard (zij noemen het de Travel Card), kost éénmalig 10 euro. Geld storten is GRATIS en er zijn geen transactiekosten. Dat staat toch in schril contrast bij de jaarlijks terugkerende kosten van een gewone creditcard, die liggen doorgaans tot de 35 en 50 euro per jaar + 2 tot 3% transactiekosten per transactie!

Ook krijg je met de Travel Card van Bunq de échte wisselkoers, zonder extra kosten, waar je ook bent. De Bunq Travel Card is een Mastercard creditcard en het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Zelfs offline terminals in vliegtuigen en elders werken met deze kaart (weet ik uit eigen ervaring).

Leuk weetje: Ook de wisselkoers garantie van Bunq heb ik natuurlijk getest. Ik ging in Zuid-Afrika de ene dag wat kopen (pinnen) in een winkel met de Bunq travel card. Ik rekende voor 2 flessen water en ontbijt omgerekend 12,62 euro af. De volgende dag kocht ik exact hetzelfde met een reguliere VISA creditcard en werd er 13,08 afgeschreven voor precies dezelfde producten in dezelfde winkel. Dit lijkt misschien niet veel, maar 46 cent verschil op zo’n kleine bedrag is meer dan je denkt. Bij grotere bedragen kan dit echt oplopen!

Andere prepaid creditcards hanteren mogelijk andere tarieven. Hieronder zie je de verschillen in zowel functionaliteit als kosten van prepaid creditcards.

Welke prepaid creditcards bestaan er allemaal?

Er zijn natuurlijk meer prepaid creditcards dan alleen de Travel Card van Bunq. Hieronder een selectie van de meest bekende creditcards inclusief de voor- en nadelen + links naar de websites waar je ze aan kunt vragen. Handig om te weten (en nee dit is géén reclamepraatje), is dat Bunq tot op heden de enige prepaid creditcard is waarmee je een auto kunt huren.

Bunq Travel Card

De Bunq Prepaid Creditcard (de Travel Card)
De Bunq Prepaid Creditcard (de Travel Card)
 • Bankrekening kost extra € 7,99 per maand (maar is niet nodig om de Travel Card te gebruiken)
 • Betalen in vreemde valuta zonder extra kosten
 • Auto huren in buitenland wel mogelijk
 • Betrouwbare Nederlandse bank
 • Werkt op je mobiel met Apple Pay en Google Pay

De Bunq Travel Card kun je hier aanvragen. Via deze link plant je bij aanmelding ook meteen 10 bomen, mooi meegenomen.

Opmerking: De Bunq Travel Card is voor ons de afgelopen jaren ideale kaart geworden voor onderweg. We huren er auto’s mee, we pinnen geld en betalen tegenwoordig eigenlijk álles met deze kaart wanneer we op reis zijn. Dit komt ook omdat we alle reisuitgaven netjes gescheiden kunnen houden van onze persoonlijke rekeningen en achteraf (met behulp van de handige App) een balans op kunnen maken in het huishoudboekje en dus precies kunnen zien wat we waaraan uitgegeven hebben. Bijvoorbeeld aan eten, hotels, brandstof, etc.!

Binance creditcard

De Binance Prepaid Creditcard
De Binance Prepaid Creditcard

Voor de bitcoin en crypto fanaten onder ons: Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld heeft sinds kort ook Prepaid Creditcards. Je kunt daar bitcoin, dollars euro’s en vele andere cryptovaluta op storten om te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om het van tevoren al om te zetten in bijvoorbeeld euro’s of dollars, maar je kunt ook ervoor kiezen om de ‘bitcoin koers’ van dat moment te gebruiken. Binance rekent het bedrag dan ‘on the fly’ automatisch om.

Ook handig om te weten: Je kunt via ons 5 euro gratis bitcoin krijgen bij de meest populaire Crypto App van Nederlandse bodem, BLOX. Als je tijdens het aanmelden de partner / referral code ‘DESTIFT’ invult krijg je meteen 5 euro gratis in je account om de App bijvoorbeeld mee te testen. Downloaden doe je HIER voor iOS en HIER voor Android. Probeer het eens!

Omdat dit een VISA kaart is, is het ook de perfecte aanvulling op je Mastercard van Bunq. Mocht je toevallig ergens zijn waar ze geen Mastercard accepteren, kun je alsnog uit de voeten met deze VISA kaart. Met beide kaarten heb je 100% dekking waar op ter wereld. Ook wel leuk om te weten is dat je met elke betaling via de Biannce Credit Card samen spaart voor cashbacks in crypto. Je krijgt geld terug wanneer je met regelmaat aankopen doet met de kaart en voldoende cryptovaluta ‘staked’. De cashback korting kan dan oplopen van 1 tot wel 10%!

De Binance prepaid creditcard kun je hier aanvragen of door de QR code te scannen in bovenstaande afbeelding.

Lees ook: Onze 6 beste tips om geld te besparen op jouw camperreis + VIDEO

N26 – Prepaid Creditcard

Na Bunq is de N26 Prepaid Creditcard de meest populaire in Nederland. N26 is van origine een Duits bedrijf en hun kaart werkt bijna overal ter wereld. Het grote voordeel van N26 is dat je ook een gratis betaalrekening krijgt, bij Bunq kost deze 6,99,-. Het meest belangrijke nadeel van de N26 kaart is dat je er voorlopig nog geen auto mee kunt huren.

 • Gratis Mastercard en bankrekening
 • Gratis betalingen in elke valuta
 • Auto huren in het buitenland niet mogelijk
 • Engelse klantenservice

De N26 prepaid creditcard kun je hier aanvragen.

Openbank R42 Mastercard

De openbank R42 mastercard heb ik zelf nog geen ervaring mee. Wel weet ik dat andere reizigers deze gebruiken en er tevreden over zijn.

 • Gratis betaalrekening + Maestro betaalpas
 • Gratis 5 x per maand geld opnemen
 • Auto huren in buitenland niet mogelijk
 • Nederlandse klantenservice

De Openbank R42 Mastercard kun je hier aanvragen.

Revolut Mastercard

Net als de openbank R42 mastercard heb ik zelf nog geen ervaring met de Revolut Mastercard. Wel weet ik dat andere reizigers deze gebruiken en er tevreden over zijn.

 • Eenmalige kosten slechts 6 euro
 • Betalen in vreemde valuta zonder extra kosten.
 • Gratis prepaid card en Euro IBAN-betaalrekening
 • Auto huren in het buitenland niet mogelijk

De Revolut Mastercard kun je hier aanvragen.

Lees ook: Tips om energie en geld te besparen met Smart Home Producten

prepaid creditcards voor op reis

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

1 Share
Copy link