WERELDREIZIGERS.NL
Reisstel.nl | Leven in het moment tijdens je wereldreis | 6 tips
Home » Wereldreis » 09 | Gezondheid » Leven in het moment tijdens je wereldreis | 6 handige tips

Leven in het moment tijdens je wereldreis | 6 handige tips

Leven in het moment, het is zo’n uitspraak geworden die je te pas en te onpas voorbij ziet komen. Maar dat is niet gek! We ervaren zo veel prikkels om ons heen. En onze constante drang naar nieuwe prikkels op onze telefoon helpt daar zeker niet bij. Leven in het moment tijdens je wereldreis kan daardoor ook nog wel eens lastig zijn. Hoe leuk het ook is, toch willen we alles vastleggen en willen we altijd meer. Dat ervaren wij tijdens onze reis ook zeker wel eens. Daarom hierbij onze 7 tips om meer te leven in het moment tijdens je wereldreis.

1. Zet je telefoon op vliegtuigstand 

We beginnen wellicht met de meest voor de hand liggende tip, maar ook de meest efficiënte. Instagram, Facebook, WhatsApp… het gaat maar door, ook tijdens je wereldreis. Door je telefoon op vliegtuigstand te zetten krijg je deze prikkels in ieder geval niet binnen en kun je je telefoon nog wel gebruiken om foto’s mee te maken. Heb je een camera bij je? Zet je telefoon dan helemaal uit. De perfecte manier om te leven in het moment.

2. Maak niet direct foto’s en video’s

Zodra je bij een nieuwe bestemming aankomt, ervaar je direct een positief (of negatief) gevoel. Geniet hiervan. Wat gaat er door je heen? Wat zie je, wat ruik je? Laat je zintuigen hun werk doen en probeer te leven in het moment. Pas als je een tijdje geland bent op de betreffende plek, pak je je camera erbij om foto’s en video’s te maken. Het zal een stuk meer rust geven. 

3. Wees dankbaar

Dankbaarheid, ook zo’n term waar veel mensen de kriebels van krijgen. Maar toch vinden wij het iets moois en zeker ook belangrijk tijdens je wereldreis. Hoe bijzonder is het wat je allemaal meemaakt? Dat je dit überhaupt kunt doen? Stilstaan bij waar je dankbaar voor bent helpt ook zeker om meer te leven in het moment tijdens je wereldreis.

Onze tip: schrijf elke avond 3 dingen op waar je die dag dankbaar voor bent geweest.

Erik en Lisa van Reisstel.nl

4. Wees mindful 

Mindful zijn, wat is dat eigenlijk? Het betekent niets meer dan ‘leven in het nu’. Leven in het moment dus! Je kunt dit op meerdere manieren doen, maar wat de fijnste manier wat ons betreft is bewust zijn van je ademhaling. Wanneer je op een plek bent die je echt helemaal te gek vindt, sta er dan eens bij stil. Let op je ademhaling en laat de plek echt even binnenkomen. Zo kun je meer leven in het moment tijdens je wereldreis. Op onze blog geven we je meer tips om mindful te worden.

5. Bewegen of sporten

Ook tijdens je wereldreis is het fijn om in beweging te blijven. Wandelen, sporten, zwemmen, op reis is het allemaal nog veel leuker! Want wie houdt er nou niet van een mooie hike maken in de bergen? Sporten in een park in een gave stad? Of zwemmen in een helderblauwe zee? Bewegen en sporten zorgen er ook voor om meer te leven in het moment. Op die manier ben je namelijk actief bezig om van de omgeving te genieten, zonder dat je alleen maar aan het nadenken bent.

6. Eten!

Ook eten is de perfecte manier om meer te leven in het moment tijdens je wereldreis. Hoe anders kun je een land beter leren kennen dan door middel van het eten? Laat je verrassen, zet je zintuigen op scherp en geniet van alles wat het betreffende land je te bieden heeft. 

Veel succes en geniet van het leven in het moment!

Meer weten over Reisstel.nl?

Ben je benieuwd naar onze wereldreis met de camper? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot volgende week!

Reisstel

FULLTIME REISSTEL | ? Italy
?? Dutch travelcouple Erik & Lisa
? Europe vanlife with Fred ?
? Sold our house and quit jobs for adventure
? Your travelguide for an ultimate trip

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link