WERELDREIZIGERS.NL
Home » Wereldreis » 07 | Inpakken » Inpakken | 8 items voor in je backpack

Inpakken | 8 items voor in je backpack

Ga jij binnenkort op backpack vakantie of op wereldreis? Dan is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Een backpackreis is heel wat anders dan een stedentrip of een weekje Mallorca. Omdat je waarschijnlijk voor een wat langere tijd op reis bent, moet je bewuster je backpack inpakken. Deze 8 items mogen in ieder geval niet ontbreken op jouw inpaklijst.

8 items voor in je backpack

1. Herbruikbare Waterfles

Je kunt niet op reis zonder een waterfles in te pakken. Dat water gezond is weten we allemaal. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om gehydrateerd te blijven, zeker wanneer je aan het reizen bent in een warm, tropisch land.  Ja, je kan ook plastic waterflessen kopen in de winkel, maar dat is ontzettend slecht voor het milieu. Dus hervullen die herbruikbare waterfles! In landen waar je geen water uit de kraan kan drinken staan vaak watercontainers in het hostel, hier kun je schoon water tappen.

2. Snel droog handdoek

Snel droog handdoeken zijn gemaakt van microvezel, hierdoor drogen ze ontzettend snel. En dat is zeker handig tijdens het reizen wanneer je vaak van locatie wisselt en niet altijd de tijd hebt om je spullen te laten drogen. Daarnaast is een sneldrogende handdoek enorm licht en compact, het neemt dus amper gewicht of ruimte op in je backpack. In tegenstelling tot katoenen handdoeken gaan ze niet stinken en schimmelen in je rugzak, ze zijn namelijk speciaal behandeld om bacteriën te doden.

inpakken handdoek
Snel droog handdoek

3. Powerbank

Deze gadget moet je zeker inpakken: een powerbank. Een powerbank gebruik je om elektronische apparaten op te laden op het moment dat er geen stopcontact in de buurt is. Dit is zeker geen overbodige luxe wanneer je een lange hike maakt of uren in de bus zit (en je gewoon lekker Netflix wil kijken).

4. Wereldstekker

Over stopcontacten gesproken, niet overal ter wereld kun je je Nederlandse kabels in de muur steken. Er worden maar liefst 15 verschillende soorten stekker uitgangen over de wereld gebruikt, vergeet dus niet om een stekker omvormer in te pakken. Een stekker omvormer of wereldstekker is een compacte box waarin meerdere stekker uitgangspunten samen zitten.  

5. Money belt  

Helaas komt diefstal maar al te vaak voor tijdens het reizen, toeristen blijken nu eenmaal een makkelijker doelwit. Het is hartstikke vervelend als dit je overkomt (ik spreek helaas als ervaringsdeskundige) maar, niet geheel onoverkomelijk. Een goede money belt helpt je al een heel eind op weg om je paspoort, telefoon en geld in ieder geval veilig te stellen. Een moneybelt draag je bij voorkeur op je huid, met je kleren er overheen. Op deze manier valt de moneybelt niet op en is die ook niet makkelijk van je lichaam af te trekken.

Inpakken money belt

6. Zaklamp/hoofdlamp

In de meeste derdewereldlanden, en zelfs in sommige tweede wereldlanden, is goede verlichting niet vanzelfsprekend. In veel grote steden valt het nog mee maar, kom je echter op kleinere plaatsen dan is het gewoon donker als de zon ondergaat. Een zaklamp of hoofdlamp is dan geen overbodige luxe. Hoewel de meeste smartphones een zaklamp functie hebben, slurpt dit ontzettend veel van je batterij. Daarnaast is het gewoon fijn om altijd een zaklamp in te pakken als back-up.

7. Slotje voor je backpack

Een reisslot is een belangrijk item om mee te nemen op reis. De meeste hostels zijn voorzien van kastjes of lades waar je je backpack in kunt zetten. Echter zijn deze niet voorzien van een slot, die dien je dus zelf mee te nemen. En dat zou ik zeker doen want dan kan je met een gerust hart op pad zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat jouw spullen gestolen worden. Tijdens mijn rondreis door Midden-Amerika had ik mijn laptop meegenomen, wat ik toch wel spannend vond qua diefstal. Gelukkig kon ik deze altijd en overal veilig opbergen met behulp van een reisslotje, dus daar was ik erg blij mee.

inpak must have
Een echte must have: slaapmasker en oordopjes

8. Slaapmasker en oordopjes

Grote kans dat jij tijdens jouw backpackreis gebruik maakt van hostels, en dan met name een dorm kamer. Dit is simpelweg de goedkoopste optie en ook zeer gezellig. De dorm was meestal de plek waar ik bevriend raakte met andere reizigers. Hoewel dit erg fijn was, heeft het slapen in een dorm ook een groot nadeel: de overlast door anderen.

Reizigers drukken bijvoorbeeld zonder schaamte midden in de nacht de lamp aan als ze terugkomen van het feesten of als ze vroeg moeten vertrekken om een bus te halen. Daarnaast heb je te maken met kamergenoten die snurken of praten in hun slaap…tja dat hoort er nu eenmaal bij.

Twee van mijn meest gewaardeerde reisartikelen die ik inpakte waren dan ook mijn oordopjes en slaapmasker. Een echte must als je vaak in dorms zult slapen.

Inpakken maar!

Een waterfles, snel droog handdoek, powerbank, wereldstekker, zaklamp, slotje, money belt en een slaapmasker + oordopjes zijn dus een echte musthave artikelen voor in jouw backpack. 

Avatar foto

Lieke Thijssen

?️ Latin-America lover
??‍? Travel & hospitality copywriter
? Next: West Coast Mexico

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link