40.7K Followers

Home » Wereldreis » 08 | Onderweg » Vijf expert tips om lekker te slapen in het vliegtuig

Vijf expert tips om lekker te slapen in het vliegtuig

Lekker slapen in het vliegtuig is voor velen onmogelijk. Althans, dat denken ze. Heb je een lange vlucht voor de boeg? Heb je een hekel aan lange vluchten? Moeite met slapen in het vliegtuig? Niet getreurd, met deze 5 tips kan zelfs jij lekker slapen in het vliegtuig! Het vergt misschien wat voorbereiding, hulpmiddelen en discipline maar iedereen kan het. Ikzelf deed voorheen nooit een oog dicht in het vliegtuig, maar vele uren vliegervaring verder ben ik er uiteindelijk toch best goed in geworden. Hoe ik dat doe lees je hieronder.

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

Lees ook: Goedkope vliegtickets vinden en boeken | 10x expert tips

1. Boek een nachtvlucht!

Nachtvluchten zijn minder populair en ik snap helemaal niet waarom. Nachtvluchten zijn doorgaans goedkoper en je bent ook gewoon écht moe als je het vliegtuig in stapt. Je biologische klok wil slapen in het vliegtuig in plaats van wakker zijn. Tijdens nachtvluchten gaan de lichten vaker uit, is het donker en slaapt men gewoon veel meer dan tijdens een dagvlucht. Alles om je heen is minder storend wat mij weer helpt om makkelijker in slaap te vallen en in slaap te blijven. Nog nooit een nachtvlucht geboekt? Ik zou zeggen probeer het eens!

Lekker slapen in het vliegtuig | 5 tips
Lekker slapen in het vliegtuig | 5 tips

2. Oordoppen, koptelefoons en oogmaskers

Licht en geluid houden of maken je sneller wakker. Deze goedkope oordoppen zijn geschikt voor in het vliegtuig (werken druk regulerend) en filteren tevens een groot deel van het geluid. Dan heb je ook nog de alsmaar beter wordende noise cancelling koptelefoons. Deze koptelefoons zijn voorzien van technologie welke geluiden van buitenaf tot wel 99% actief weet te filteren. Je moet het ervaren om het te geloven! Zet er een rustgevend muziekje bij op en het recept om lekker te slapen is compleet. Mocht je op zoek zijn naar een noise-cancelling koptelefoon met goede reviews, neem dan eens een kijkje op bestenu.nl waar ze regelmatig koptelefoons uitvoerig testen en beoordelen.

Nu je een goede koptelefoon hebt uitgekozen maak je het geheel helemaal compleet door nog een oogmasker te gebruiken. Licht is namelijk vervelend als je wilt slapen en mocht je een beetje humor hebben, koop dan een lekker fout oogmasker van de fop of erotiekwinkel. Je zal merken dat iedereen je extra met rust laat!

Lees ook: Kalm en positief blijven tijdens je Wereldreis | 6 Tips

3. Eet veel, drink minder

Eten maakt je moe. Met name van deze 6 soorten voedsel word je erg moe, handig dus voor in het vliegtuig. Lekker lamlendig een dutje doen na elke maaltijd. Heerlijk! Dit is het beste moment om te proberen te slapen, gebruik dat. Zorg dat je voldoende drinkt, maar absoluut niet teveel. Je slaapt namelijk erg licht in het vliegtuig en wordt dus vaker wakker tussendoor. Niets is zo vervelend als elke keer te moeten plassen, wat je slaap dus weer helemaal opbreekt en waardoor je daarna weer lastig in slaap valt.

4. Kijk documentaires in het vliegtuig

Natuur en cosmos documentaires zijn super boeiend, maar kunnen ook ontzettend slaapverwekkend zijn. Met name documentaires waarbij je veel donker beeld hebt en sterren en planeten ziet, werken goed om slaap op te wekken. Wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het kijken naar sterren een soort natuurlijke slaap opwekt? Tienduizenden jaren lang keken onze voorouders naar de sterren voordat ze gingen slapen. Het zit in ons DNA gebakken op dezelfde manier als dat bijvoorbeeld baby’s bang zijn voor dieren met grote tanden, of mensen van nature bang zijn voor grote spinnen.

5. Slaapmiddelen of reispilletjes

Veel mensen gebruiken sterke pijnstillers of slaapmiddelen in het vliegtuig. Lichtere pijnstillers werken voor de meeste mensen ook goed. Zelfs zoiets simpels als een paracetamol of ibuprofen. Sommige homeopathische slaapmiddelen blijken ook erg populair onder reizigers. Ikzelf slaap erg lekker met reispilletjes welke eigenlijk bedoeld zijn tegen misselijkheid op zee of tijdens een lange busrit. Geen idee waarom, maar het werkt voor mij. Een ouderwets lekker Nederlands jointje of CDB olie van tevoren doet voor veel mensen ook wonderen. Whatever works for you! Natuurlijk wel even je huisarts raadplegen en opletten met de wet- en regelgeving.

Lees ook: Wereldreizigers en de Douane | Wat mag je wel of niet meenemen?

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link