Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 06 | Voorbereiding » Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!

Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!

Hi! Graag stellen wij ons aan jullie voor. Wij zijn Stefan (28) en Laura (27) en al ruim 11 jaar samen. Als eerste willen we zeggen dat we het ontzettend leuk vinden dat we mogen bloggen voor Wereldreizigers.nl. We zouden het ontzettend tof vinden als jullie onze blogs gaan lezen! We gaan namelijk ons huis verkopen en voor onbepaalde tijd op reis.

Lees ook: Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!
Lees ook: Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper
Lees ook: Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades
Lees ook: Reizen met camper (4) | Camperverzekering full-time wonen en reizen
Lees ook: Reizen met camper (5) | Laatste voorbereidingen en vertrek
Lees ook: Reizen met camper (6) | Ervaringen en tips voor camper reizigers

Wat gaan we precies doen?

We staan op het punt om het roer in Nederland flink om te gooien. We hebben namelijk bedacht om voor onbepaalde tijd op reis te gaan! Voor onbepaalde tijd? Ja, echt.
In januari van dit jaar hebben we de keuze definitief gemaakt. Wat houdt dat allemaal in voor ons? We gaan ons huis verkopen, nemen ontslag op ons werk en verkopen (bijna) alle spullen die we hebben. We gaan op reis met een camper(bus), die nog gekocht moet worden.

Laura is druk bezig met de voorbereidingen voor de reis
Laura is druk bezig met de voorbereidingen voor de reis

Het plan delen met vrienden en familie

Deel één van dit avontuur, naast onderzoek doen, veel praten en uiteindelijk het besluit nemen was om het plan aan familie, vrienden en collega’s te vertellen. De reacties waren ontzettend leuk, enthousiast en positief. Voor vele bekende van ons kwam dit besluit niet als een totale verrassing. Natuurlijk hebben we ook wel (terecht) wat kritische vragen gehad. De voornaamste vraag ging over eventuele nieuwe woonruimte zoeken als we (ooit) terug komen naar Nederland. Mocht dat zo zijn, dan zien we dat tegen die tijd. We hebben geen idee of en wanneer we dan terug zouden komen. Voor nu vinden we het een prettig idee dat we hier nog niet over na hoeven te denken en we alle tijd hebben.

Huis verkopen voor onze reis

Nadat we ons besluit gedeeld hadden, hebben we contact opgenomen met een makelaar, dit was 31 januari.  Twee dagen later kwam de makelaar al langs. Op dit moment zijn de foto’s zelfs al gemaakt en wordt het huis over een aantal dagen ingemeten om de plattegronden te kunnen maken.

De makelaar is enthousiast om het huis te gaan verkopen. Dat begrijpen we maar al te goed. Drie jaar geleden hebben we dit huis gekocht, toen nog een klushuis. We hebben het grotendeels zelf, met wat hulp, helemaal verbouwd. Van boven tot onder, binnen en buiten. Het is een fijn en (vinden wij) mooi huis geworden. Toch hebben we dus de keuze gemaakt om het huis een nieuwe eigenaar/bewoner te gunnen en op reis te gaan voor onbepaalde tijd.

Manier van reizen

We gaan op reis met een camper(bus), in eerste instantie in Europa. Deze moet nog wel aangeschaft worden. We zijn ons momenteel erg aan het oriënteren. Wordt het een omgebouwde bus, wordt het een camper, hoe groot? Afgelopen maandag hebben we om tafel gezeten met een familielid die ontzettend veel weet van dit onderwerp. Het is fijn om zo iemand in de omgeving te hebben om ons op weg te helpen. We zijn door dit gesprek alweer wat verder gekomen en nemen de tips die we gehad hebben zeker mee. Volgende week gaan we samen op camperjacht. Dat houdt in dat we de aankomende dagen serieus op internet gaan kijken welke opties er zijn en waar we langs zouden kunnen gaan om campers in het echt te gaan bekijken. Spannend!

Lees ook: How to: Camperbus kopen of ombouwen

Start van onze reis

Wanneer gaan we eigenlijk op reis? We hebben nog geen exacte datum bepaald. Waarschijnlijk zullen we ergens in augustus vertrekken. Onze zomervakantie staat voor die maand gepland. We hadden de vakantie al aangevraagd voor we de keuze hadden genomen om voor onbepaalde tijd op reis te gaan. De startdatum van onze reis hangt voornamelijk af van onze laatste werkdag en de overdracht van het huis.

Waar begint onze reis?

We weten nog niet waar onze reis gaat starten. Gaan we eerst op pad in Nederland als het hier lekker weer is? Of misschien beginnen we meteen over de grens. Op dit moment hebben we het druk met de voorbereidingen en werken we ook gewoon door. Binnenkort zullen we meer tijd vrij maken om onze bestemmingen te bespreken. We zullen op onze wereldkaart eens kijken waar we nog graag naartoe willen.

Wereldkaart Europa
Wereldkaart Europa

Praktische zaken

Naast al deze leuke en spannende activiteiten komt er ook een hoop bij kijken wat geregeld moet worden. Hierbij denken we aan: contact met de gemeente, verzekeringen uitzoeken, definitief ontslag nemen, spullen verkopen et cetera.

Als we visite hebben, krijgen we standaard de vraag of we nog iets te koop hebben. Wij kunnen er wel om lachen en daarbij is het voor ons ook een makkelijke manier om onze spulletjes te verkopen. Waarschijnlijk staat er straks bij elk familielid wel een plantje, meubelstuk of een ander item uit ons huis. We hopen dat we op Koningsdag op de vrijmarkt kunnen gaan staan om op die manier ook onze spullen te verkopen.

Lees ook: Je tweedehands spullen verkopen voor een wereldreis | Snel extra geld

To do list
To do list

We houden jullie graag op de hoogte van ons avontuur. Tot de volgende blog!

Lees ook: Reizen met camper (1) | Onbepaalde tijd op reis: even voorstellen!
Lees ook: Reizen met camper (2) | Huis verkopen en zoeken naar camper
Lees ook: Reizen met camper (3) | Camper gekocht + features en upgrades
Lees ook: Reizen met camper (4) | Camperverzekering full-time wonen en reizen
Lees ook: Reizen met camper (5) | Laatste voorbereidingen en vertrek
Lees ook: Reizen met camper (6) | Ervaringen en tips voor camper reizigers

Reizendoenwesamen

Hi! Wij zijn Stefan (29) en Laura (28) en al ruim 12 jaar een stel, echte jeugdliefdes dus! We hebben ons huis verkocht, hebben (deels) ontslag genomen van ons werk en zijn voor onbepaalde tijd op reis met onze camper. Ben je nieuwsgierig naar ons avontuur? Neem hier dan regelmatig een kijkje, tot snel!

21 comments

 • Wat een mooie plannen! Wat betreft de verzekering, hier moet je even de tijd voor nemen. Het verschilt per maatschappij hoe lang je aaneengesloten mag reizen, althans nu hebben wij het over een camperverzekering. Zo zijn er meerdere voorwaardes waar rekening gehouden mee moet worden. Succes met jullie plannen!

 • Wat gaaf zeg! Wij zijn voornemens ons huis te gaan verkopen en een lange reis te maken door Europa en wie weet waar we belanden. Nu kan ik alleen niets terugvinden over een auto verzekering die dit accepteert. Hoe doen jullie dit met jullie camper?

 • Ik benijd jullie enorm, niet veel mensen durven deze stap aan, maar jullie doen het wel! Zo tof, ik ga jullie overal volgen om zo op afstand mee te genieten 🙂

 • Na 3 jaar heb je daar geen last meer van (bijleenregeling).

 • Jullie gaan ook een mooi avontuur aan. Bedankt!

 • Zijn jullie je bewust van het feit dat de belastingdienst iets van jullie gecashte overwaarde gaat vinden als jullie dit niet binnen bepaalde tijd weer in een woning steken?

 • Wauw! Ik vind het een geweldig en stoere onderneming! Op jullie lijf geschreven!

 • Wat leuk jullie eerste blog. Wat een prachtig avontuur gaan jullie tegemoet. Veel succes met de voorbereidingen.

 • Wat een avontuur zeg!! ?
  We hopen veel van jullie ervaringen op te steken……..voor ons eigen avontuur, straks ?
  Voor nu……succes met de voorbereidingen ?

 • Dit heeft meerdere redenen. We zitten bijvoorbeeld niet aan deze plek/het huis gebonden. Misschien bouwen we ooit ergens anders een nieuw leven op. Op deze manier hoeven we ons ‘geen zorgen’ te maken om de woning.

 • Hey Stefan en Laura,
  Ontzettend leuk en stoer van jullie om dit te gaan ondernemen! Ik zal jullie volgen omdat ik dit heel interessant vind, heel veel succes met de voorbereidingen, en zie uit naar jullie ervaringen.

 • Zeker zijn we nieuwsgierig! Ontzettend gaaf om jullie via jullie blog te kunnen blijven volgen! Succes met de verdere voorbereidingen, jullie zijn al een eind op weg ??

Translate »
Copy link