Met een debiele snelheid naar beneden denderen met alleen maar een, in jouw ogen, superdun koordje. Als letterlijke betekenis wordt het volgende gegeven: “bij bungeejumpen, elastiekspringen of benjispringen springt iemand die vastgebonden is aan een elastieken koord van grote hoogte naar beneden.” Makkie, toch? Voor de één is het een lifestyle, de ander kruipt nog liever in een vierkant hokje gevuld met honderden spinnen. Mocht je nou fervent springer zijn of het toch een keer willen overdenken: wij hebben 10 adembenemende spots op een rijtje gezet die je zeker op een lijstje moet krabbelen. En om je nog wat enthousiaster te maken, gaan we van hoog naar laag. Iehk!

1. Royal Gorge Suspension Bridge (321 m) – Colorado, USA

Met haar 321 meter is het niet alleen de hoogste brug in Noord-Amerika. Sinds 1929 (can we have a ‘damn’?) is deze brug ook de hoogste attractie ter wereld, in de rang van bungeejumpen. Vooral een sprongetje wagen als de indrukwekkende en beboste rotsen om je heen je niets doen.

https://youtu.be/bmZHhXBjss4

2. Macau Tower (233 m) – Macau, China

Macau is een stad die bekend staat om casino’s en gokken. Maar Nieuw-Zeelandse entrepreneur Alan John Hackett veranderde dat imago toen hij de sprong van de toren waagde en in 2007 in het Guinness Book of Records belandde met ‘hoogste commerciële sprong’. Aangezien dat veel aandacht genoot zal je zeker niet meer de enige zijn die in de rij staat.

3. Verzasca Dam (220 m) – Ticino, Zwitzerland

Is vooral populair geworden nadat 007 in de film Golden Eye een sprongetje waagde in 1995. De dam is, vanzelfsprekend, niet meer in gebruik, wat het nog waanzinniger maakt als je binnen ‘slechts’ 7,5 seconden het eindpunt van je sprong bereikt.

4. Bloukrans Bridge (216 m) – Plettenbergbaai, Zuid-Afrika

Tussen de safari’s en pracht van de gardenroute door is het tijd voor een adrenalineshot in Zuid-Afrika. En wel van de hoogste brug van Afrika, als we de eigenaren mogen geloven. Een sprong van de Bloukransbrug brengt je oog in oog met de Bloukrans River Valley.


[td_ad_box spot_id=”custom_ad_1″]

5. Europabrücke Bridge (192 m) – Innsbruck, Oostenrijk

Je kunt na afloop vertellen dat je bent gaan bungeejumpen in twee landen, aangezien de brug Oostenrijk en Italië met elkaar verbindt. Daarnaast dagen de maatschappijen je hier uit; naast de brug kun je ook uit een heteluchtballon springen. En je daarbij een superheld voelen.

6. Niouc bridge (190 m) – Niouc, Zwitserland

Deze brug kan je met overtuiging ook wel de ‘wiebelbrug’ noemen. Speciaal gemaakt voor de helden die durven te springen; wat de brug aanzienlijk dunner dan de standaard maakt. Maar, dan spring je wel van een van de hoogste spots van Europa af.

7. Victoria Falls Bridge (152 m) – Victoria Falls, Zimbabwe

Hoogstwaarschijnlijk de plek voor het mooiste uitzicht. Met de watervallen achter je en de kolkende Zambezi rivier onder je ben je van een kleine hartaanval, of goede afleiding, verzekerd. Wat het misschien een stukje minder special maakt: maar liefst 50.000 mensen gingen je voor bij deze populaire attractie.

8. Kaivopuisto (150 m) – Helsinki, Finland

De Finnen houden wel van een beetje entertainment. Daarom kun je elk jaar van eind juli tot midden augustus van een bijzondere attractie afspringen. Niet van een berg, brug of toren; nee, een hijskraan. Midden in de zee. Oordeel niet te snel, het kan gekker. Met de ‘pub-bungee’ kun je zelfs met een dronken kop de diepte induiken. Of dat nou het beste idee is weten we niet, maar cool is het wel.

9. Nevis Highwire (134 m) – Queenstown, Nieuw-Zeeland

Het zou ons niet verbazen als je dat nare ‘ik heb het gevoel dat ik ga overgeven van de zenuwen’ bij deze bungeejump zou hebben. Om te kunnen springen moet je eerst bij je locatie zien te komen; dat doe je in een zespersoons cabine die aan een heuse kabelbaan hangt. Ja, je springt dus ook uit de cabine zelf. Je hebt in ieder geval een wiebelige voorbereiding.

10. Pont de Ponsonnas (103 m) – Rhône-Alpes, Frankrijk

Als je deze sprong overleeft kun je in ieder geval zeggen dat je van je eigen Arc de Triomphe van 103 meter hoogte af bent gesprongen. De brug is gelegen tussen een tamelijk dunne opening in de berg, wat het een wat nauwere ervaring kan geven dan andere spots. De val zelf duurt 4 seconden, dus veel tijd om in paniek te raken zal je niet hebben.

Foto’s
Depositphotos.com / Vetal1983

DELEN
Vorig artikelRondreis Madagaskar | Nee, niet de film dus!
Zit momenteel met een working-holiday visa voor minimaal een jaar in Australië en heeft nog teveel plannen voor daarna. Ondanks dat Parijs wordt ervaren als tweede thuis blijft vrijwilligerswerk in Afrika en Zuid-Amerika enorm hoog op het prioriteitenlijstje staan. Van trekkings in Laos tot kunst kijken in Spanje en van praten met monniken in Thailand tot lokale gerechten onderzoeken in Hongarije. Bijpassende kiekjes worden liever genomen met een polaroid camera dan de nieuwste smartphone. Spraakwaterval en wereldblogger Kim Booij verrast graag met verschillende invalshoeken en zal je nooit vervelen. Er is namelijk teveel te zien op deze prachtwereld. Ga mee en geniet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here