Wereldreizigers.nl
Home » Wereldwijd » Vraag een creditcard aan voordat je op reis gaat

Vraag een creditcard aan voordat je op reis gaat

Ben je een fanatieke liefhebber van reizen? Dan ben je niet de enige, want het is bijzonder leuk om te reizen. Het kent namelijk meerdere voordelen. In de eerste plaats leer je meer over andere culturen. Daarnaast is het goed voor de geest en je wordt er ook creatiever van.

Ook is het leuk om verschillende plaatsen te verkennen. Een goede voorbereiding is wel belangrijk, want anders kun je te maken krijgen met stress en veel andere problemen. Kijk dus goed of je de juiste verzekeringen hebt. Daarnaast is het aanvragen van een credit card ook verstandig. In Nederland is betalen met een creditcard niet gangbaar, maar in andere landen wel. Maar wat zijn dan de precieze voordelen van een creditcard? Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Vliegtickets boeken

De meeste mensen gaan nog altijd met het vliegtuig op vakantie. Het is natuurlijk niet goed voor het klimaat, maar het is wel bijzonder praktisch. Bovendien betaal je voor een vliegticket doorgaans minder dan voor een treinticket. Het punt is wel dat je bij veel buitenlandse vliegmaatschappijen alleen met een creditcard kunt betalen. Het is dus verstandig om een creditcard aan te vragen, want anders heb je slechts beperkte mogelijkheden.

Vliegtickets boeken met je creditcard
Vliegtickets boeken met je creditcard

Gemakkelijker hotels boeken

Het is tegenwoordig gemakkelijk om een goedkope hotelkamer te boeken. Er zijn namelijk meerdere vergelijkingswebsites. Je hoeft dan zelf niet de prijzen te vergelijken, want dit wordt automatisch voor je gedaan. Toch zijn er ook veel buitenlandse hotels alwaar je alleen met een creditcard kunt betalen. In Nederland wordt dat ook steeds meer gangbaar. Zonder creditcard heb je dus beperkte mogelijkheden. Doorgaan ben je dan meer geld kwijt voor je verblijf. Dat is hartstikke zonde, want het leven is tegenwoordig al duur genoeg. Bespaar dus met een creditcard.

Je kunt een aankoopverzekering afsluiten

Je gaat niet alleen op vakantie om nieuwe plaatsen te verkennen, maar natuurlijk ook om leuke aankopen te doen. Misschien wil je een kennis of familielid verassen met een leuk cadeau uit het buitenland. Shoppen op vakantie is altijd een leuke ervaring.

Aankoopverzekering bij een creditcard
Een aankoopverzekering bij je creditcard

Tijdens je reis kom je echter wel op veel verschillende plaatsen. Daarom is er meer kans op diefstal, schade of verlies. Gelukkig kun je voor een creditcard een aankoopverzekering afsluiten. Dan wordt de schade gedekt en dat geeft toch een fijn gevoel. Je kunt een aankoopverzekering voor een creditcard op verschillende plaatsen afsluiten. Maak gebruik van een vergelijkingswebsite en ga voor de goedkoopste premie.

Een creditcard is ideaal voor noodgevallen

Je hoopt uiteraard dat je vakantie vlekkeloos gaat verlopen. Dat je zonder zorgen kunt genieten. Het leven is echter onvoorspelbaar en om die reden kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Misschien reis je bijvoorbeeld met de auto door Europa heen. Dat is leuk, maar je kunt ook pech onderweg krijgen. Dan wil je natuurlijk ergens een hotel boeken. Met een creditcard weet je zeker dat je een betaling kunt verrichten. Ook wanneer je geen krediet hebt. Het geld wordt namelijk later afgeschreven.

Je kunt overigens ook ziek worden op vakantie. In sommige landen kun je als buitenlander alleen met een creditcard een ziekenhuisrekening betalen. Bij ziekte wil je natuurlijk goed geholpen worden en om die reden geeft een creditcard je dan ook een extra veilig gevoel.

Gemakkelijk een huurauto regelen

Wanneer je een Nederlands rijbewijs hebt, dan mag je op veel plaatsen in de wereld rijden. Om die reden is het ook leuk om een auto op vakantie te huren. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats ben je dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer. In Nederland is het openbaar vervoer relatief goed geregeld, maar dit is niet in alle landen het geval. Wanneer je een auto in het buitenland wilt huren, dan heb je bijna altijd een creditcard nodig. Niet alleen om de huur te betalen, maar ook ook voor de borg.

Een auto huren met je creditcard
Een auto huren met je creditcard

Een creditcard is niet duur

Veel mensen durven geen creditcard aan te vragen, omdat ze bang zijn dat er veel kosten aan verbonden zijn. Dit is echter een misvatting, want de maandelijkse kosten liggen laag bij veel banken. Bij sommige banken kun je zelfs gratis een prepaid creditcard aanvragen. Dat hoeft dus geen belemmering te zijn.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de voordelen van een creditcard. Het aanvragen van een creditcard is bijna overal kosteloos en de maandelijkse kosten liggen laag. In deze tijd kun je dan ook niet meer zonder. Zeker niet wanneer je regelmatig reist.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link