Wereldreizigers.nl
Home » Wereldwijd » De beste plekken om te bezoeken in Kreta

De beste plekken om te bezoeken in Kreta

Kreta, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, is het grootste van de Griekse eilanden. Dit grote eiland, waar vroeger de oude Minoïsche beschaving (de oudste bekende beschaving van Europa) gevestigd was, is rijk aan geschiedenis, cultuur, mythen en legenden.

Het heeft ook prachtige stranden, ongelooflijke bezienswaardigheden, ruige bergen en een weelderig landschap. Van de bruisende steden tot de kleine traditionele dorpjes, op Kreta is van alles te zien en te doen. Alhoewel het deel uitmaakt van Griekenland, heeft het zijn eigen culturele aspecten en keuken. Dus voeg een vakantie Kreta toe aan je wenslijst, want het is een reis die je niet snel zal vergeten. Hier zijn enkele van de beste plekken die je kan bezoeken op Kreta.

Knossos ruïnes

Als je geïnteresseerd bent in de Oude Griekse geschiedenis of gewoon voet wilt zetten in de oudste stad van Europa, dan kun je Kreta niet verlaten zonder Knossos te ontdekken. Deze enorme verzameling ruïnes uit de Bronstijd was lang geleden het ceremoniële en politieke hart van de Minoïsche beschaving. De oude tempels, kamers en paden zijn zeer goed bewaard. Leer meer over koning Minos en de mythen achter de labyrinten van de Minoërs, waaronder het bekende verhaal van Theseus en de Minotaurus.

De Knossos ruïnes | De beste plekken om te bezoeken in Kreta

Elafonisi strand

Elafonisi is zonder twijfel een van de beste stranden van Kreta, zo niet van heel Griekenland. Beroemd om zijn roze zand dat glinstert in het zonlicht, is Elafonissi een verzameling van prachtige witte zandstranden, allemaal rondom een centrale lagune. Ontspan onder de palmbomen, spring in de warme lagune, die maar één meter diep is, of ga wandelen en verken het prachtige landschap. Het ligt op het zuidwestelijkste punt van het eiland, en hoewel het een lange rit kan zijn om er te komen, het is meer dan de moeite waard.

Klooster Agia Triada Tzagaroli

Je kunt Kreta niet bezoeken zonder een stop te maken bij een van de prachtige kloosters, en het Agia Triada Tzagaroli klooster is een van de authentiekste gebouwen. Binnen vind je met bloemen versierde gangen, terracotta architectuur en veel torentjes en uitkijkpunten. De rijke geschiedenis is duidelijk zichtbaar in het hele gebouw en op het buitenterrein. Het ligt op korte rijafstand van de luchthaven van Chania, ten noordoosten van de stad. Dit Griekse Orthodoxe klooster dat in de 17e eeuw werd gebouwd, ligt in een prachtig berglandschap.

Het Agia Triada Tzagaroli klooster | De beste plekken om te bezoeken in Kreta
Het Agia Triada Tzagaroli klooster | De beste plekken om te bezoeken in Kreta

Samaria korte

Kreta heeft vele kloven, maar niet alle kloven zijn gelijk of even adembenemend. De Samariakloof is de bekendste kloof op het eiland en trekt wandelaars en trekkers van overal ter wereld. Ten zuiden van Chania, in de buurt van de Pakhnes bergketen, is Samaria een uitgestrekte en torenhoge vallei met hoge rotswanden. Het is een van de beste plaatsen op Kreta om op avontuur te gaan, met een perfect landschap voor een wandeling en routes voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde. Steek kleine waterstroompjes over, trek door bosgebied en door diepe bergkloven in een avontuurlijke wandeling. Wij raden je aan de wandeling ’s ochtends te maken als het nog koel is, want in de middagzon kan de wandeling erg zwaar worden.

Lees ook: Reisroute Griekenland 1 tot 3 weken | Eilandhoppen, tips en highlights

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link