WERELDREIZIGERS.NL
Home » Wereldwijd » Help jezelf de winter door ? | Geniet van foto’s en schrijf over reizen ❤️

Help jezelf de winter door ? | Geniet van foto’s en schrijf over reizen ❤️

Het regent, het waait, de lucht is grijs en de winter staat voor de deur. Dat op zichzelf is voor veel Nederlanders al pittig en zeker nu tijdens alle corona ellende lijkt die aankomende winter en het reizen uitzichtloos. In zekere zin is dat ook zo, we hebben met zijn allen geen idee wanneer we weer ‘normaal’ op reis kunnen gaan. Als je dan terugdenkt aan al je mooie reizen van de afgelopen jaren besef je weer even hoe geweldig het was, hoeveel geluk je hebt gehad dat mee te mogen maken. Het zijn vaak de kleine dingen op reis die je helemaal was vergeten, maar die je bij het terugkijken van je foto’s ineens weer te binnen schieten. Dat geeft een fijn gevoel. Ook na je reis kun je nog nagenieten van je ervaringen! Daarom willen we jullie graag datzelfde gevoel weer eens laten ervaren. Help jezelf de winter door ? en schrijf over een mooie reis ❤️

Help jezelf de winter door

Zet de verwarming of open haard aan. Een kaarsje of twee voor de sfeer. Zet een kopje thee en zorg voor een lekker pak winterse koekjes, bijvoorbeeld speculaas. Zet de TV uit en speel een fijn, relaxed muziekje af zonder tekst. De Spotify afspeellijsten Lazy Jazz Cat en Pure Mellow Jazz zijn twee hele fijne, relaxte playlists om even helemaal tot rust te komen.

Genieten van je eigen reisfoto’s

Vanavond ga je even terug in de tijd, in alle rust, genieten van je mooiste reisfoto’s. Maak hier gewoon echt even tijd voor! Voor de TV hangen kan namelijk de hele winter nog. Pak je laptop erbij of zoek de foto’s op in je cloud. Zoek naar je favorieten bestemmingen en ga lekker door je foto’s scrollen, denk terug aan die onvergetelijke momenten die je al bijna weer vergeten was. Geniet van je mooiste reisfoto’s, haal herinneringen op. Zet de mooiste foto’s meteen even apart, want die ga je later nog gebruiken. Niet alleen om te schrijven, maar ook om vaker terug te kijken!

Je mooiste foto’s als schermbeveiliging

En dan niet op je laptop, maar gewoon op je Smart-TV! Ik heb zelf namelijk al jaren mijn mooiste reisfoto’s als schermbeveiliging op de TV, gewoon midden in de huiskamer. Mijn partner en ik betrappen onszelf er regelmatig op dat we gewoon een half uur of langer naar de TV blijven staren. Dit komt omdat we na het stopzetten van een Netflix aflevering, verdwaald raken in de mooiste reisfoto’s die we de afgelopen 15 jaar hebben verzameld, die spelen dan namelijk automatisch af!

Op die manier zijn onze talloze fijne herinneringen eigenlijk nooit ver weg. Ik kan iedereen aanraden om dit zelf thuis in te stellen, het zal je verbazen hoeveel uren plezier je uit al je oude foto’s gaat halen, met name op de donkere winterdagen. Hoe je dat precies doet (het kan namelijk op verschillende manieren) zal ik komende week nog toelichten en uitleggen in een aparte blog. Houd daarvoor onze website en socials in de gaten!

Schrijf over je onvergetelijke reis

Nu je enkele prachtige foto’s hebt verzameld en weet over welke plek of land je wilt gaan schrijven, kun je beginnen. Pak je mooiste reisfoto’s er weer bij. Denk aan leuke ervaringen, must see’s, tegenvallers, onvergetelijke momenten en denk aan al die lieve mensen die je overal ter wereld hebt ontmoet. Het maakt eigenlijk niet uit over welk onderwerp je schrijft, zolang het maar echt uit jezelf komt. Dit is je kans om écht te vertellen hoe je je reis hebt ervaren! Je schrijft in de eerste instantie gewoon lekker voor jezelf, heerlijk om de winter door te komen of om te delen op social media. Maar mocht je het leuk vinden om verder te delen: hier op Wereldreizigers.nl hebben we nog wel een plekje voor je. Er staat een reislustig publiek voor je klaar – tienduizenden bezoekers en leden die net als jij weer even willen dromen over een mooie reis. Inspirerende reisverhalen van andere reizigers lezen, wij doen niets liever en jij waarschijnlijk ook!

Je reisverhalen insturen als Gastblogger

Dus als je het leuk lijkt om een groter publiek aan te spreken met je reisverhalen, stuur het in! De mooiste ingestuurde reisverhalen zullen worden geselecteerd en gepubliceerd op onze website. Vanzelfsprekend mag je bij publicatie indien je dat wenst, ook je eigen socials zoals Facebook, Instagram, LinkedIn etc. benoemen zodat men je kan volgen – mocht je dat leuk vinden.

Wil je een reisverhaal insturen voor publicatie? Dan moet het wel een enkele (eenvoudige) regels voldoen.

  • Het reisverhaal is echt van jezelf!
  • De foto’s heb je zelf gemaakt of je hebt de rechten ervan.
  • De foto’s zijn zo groot mogelijk, liefst het originele formaat.
  • De tekst geeft duidelijk aan waar welke foto behoort (foto 1 hier, foto 2 daar, etc.)
  • Het verhaal is minimaal 750 woorden lang.
  • Je stuurt je verhaal in via mail, Word bestand en/of WeTransfer.
  • Insturen kan via het emailadres: [email protected]
  • Optioneel zet je je socials en/of persoonlijke blog erbij zodat lezers je kunnen volgen.

Wil je kijken hoe andere gastbloggers het hebben gedaan? Kijk dan eens bij de auteurspagina’s van Ilse en Nick, Whatifwefly en Reisstel. Die bloggen alle drie met enige regelmaat op Wereldreizigers.nl zoals te zien op onze homepage. Wil je zien hoe andere, éénmalige gastblog eruit zien? Kijk dan hier.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link