WERELDREIZIGERS.NL
Home » Wereldwijd » Ontdek Bern met de trein | Citytrip of natuur, in Bern kan het allebei

Ontdek Bern met de trein | Citytrip of natuur, in Bern kan het allebei

In de categorie: dromen over reizen voor als het straks weer mag, hebben wij een goede suggestie dichtbij huis! Het leuke is, je hoeft niet te kiezen tussen citytrip of natuur, want in deze stad kan het allebei. We hebben het over Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Deze prachtige, oude stad ligt aan de helderblauwe rivier de Aare. Daarnaast kun je met een uur midden in de natuur van het ‘Berner Oberland’ zijn. Denk aan: zwemmen in helderblauwe meren en hiken over prachtige bergtoppen. Ontdek Bern met de trein.

Het oude Bern

We beginnen natuurlijk met de oude binnenstad. Deze staat sinds 1983 op de Unesco werelderfgoedlijst. Wat een charme! Vooral de ondergrondse winkels, restaurants en bars vallen direct op, ze zijn erg uniek en absoluut het bezoeken waard. Zo kom je direct in de stemming. Zorg wel dat je voldoende geld meeneemt, want Zwitserland is het duurste land van Europa. Dus lekker shoppen en terrasjes hoppen is hier niet goedkoop.

Wie aan Zwitserland denkt, denkt vaak aan chocolade en kaas. Maar wist je dat Bern bekend staat om bier? Tip: Bier en eetcafé Barbiere.

Daarnaast biedt Bern nog een aantal highlights die je niet mag overslaan tijdens het bezoek. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is de ‘Zytglogge’. Deze vroegere stadspoort heeft zelfs gediend als gevangenis en is nu vooral een prachtig gebouw waar je niet om de tijd heen kunt. Rondom de Zytglogge vind je de hoofdstraat, met daarin al een aantal van de 102 fonteinen in Bern. In het oude centrum vind je er 11. Stuk voor stuk erg bijzonder!

Naast Albert Einstein- wiens oude huis je kunt bewonderen (het Einsteinhaus, waar hij aan de relativiteitstheorie heeft gewerkt) – staat de stad bekend om ‘de beer’. De naam ‘Bern’ komt van ‘Hertog Berthold V van Zähringen’, die volgens de legende de stad heeft vernoemd naar het eerste dier dat hij tijdens zijn jacht heeft gedood. De beer dus! Je kunt in de stad de beer nog steeds bewonderen. Niet in een dierentuin, maar in de Bärengraben. Een groot oppervlakte rondom rivier de Aare.

Do as the locals do in Bern

Ook aan hippe koffietentjes geen gebrek. In de hippe studentenwijk Länggasse vind je Caffee Sattler, waar je naast heerlijke koffie, om de hoek bij Gelateria di Berna ook nog eens het lekkerste ijs van Bern kunt vinden!

Floating over de Aare

Wat ons betreft een absolute must do wanneer je in de zomer in Bern bent: floaten over de Aare. De rivier de Aare kun je niet missen, het water schittert prachtig helderblauw door de stad. Hoe vet is het dat je op een warme zomerdag in een opblaasband, roeiboot of zwemmend van de ene kant van het oude centrum door de sterke stroming je kunt laten meevoeren naar de andere kant van het centrum?

Hier lees je wat je nog meer kunt doen in Bern en geven we je tips waar je kunt slapen.

Prachtige natuur in de omgeving Bern: Berner Oberland

Als je dan toch met de trein naar Bern gaat, dan kun je de omgeving van Berner Oberland niet overslaan! Met een uur ben je van Bern naar Interlaken met de trein en dat is het ideale uitgangspunt om de prachtige natuur te verkennen. Denk aan de Oeschinensee, Lauterbrunnen en tal van prachtige hikes!

We vinden het moeilijk om te kiezen, maar wat ons betreft kun je de hike naar de ‘Augstmatthorn’ niet overslaan. Je wandelt over de prachtige bergkam, met de helderblauwe Brienzersee in het zicht. Je kijkt je ogen uit! Met een beetje mazzel kom je ook een groep steenbokken tegen. En om af te koelen kun je daarna een duik nemen in het prachtige blauwe meer waar je de hele dag al op uit kijkt. Hier lees je nog 11 tips wat je kunt doen in omgeving ‘Berner Oberland’ en waar je kunt overnachten.

Trein naar Bern

Vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem kun je met de trein naar Bern reizen. Je hoeft maar 1x over te stappen en met zo’n 8 uur ben je met de trein in Bern. Dit kan al vanaf €40,- enkele reis. Bekijk je opties via NS International.

Wil je doorreizen van Bern naar Interlaken om vanuit daar de omgeving ‘Berner Oberland’ te verkennen, dat kan! Vanaf Bern naar Interlaken is het ongeveer een uur met de trein. Je kunt dan terug vanaf Interlaken weer dezelfde trein nemen naar Arnhem, Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal.

Veel plezier!

Meer weten over Reisstel.nl?

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot volgende week!

Reisstel

FULLTIME REISSTEL | ? Italy
?? Dutch travelcouple Erik & Lisa
? Europe vanlife with Fred ?
? Sold our house and quit jobs for adventure
? Your travelguide for an ultimate trip

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link