🛒 Neem een kijkje in onze gloednieuwe webshop! Klik hier om naar de webshop te gaan --> 🛒

12.4K Followers

Home » 🗺️ | Wereldwijd » Reistrends en populaire reisbestemmingen voor 2021

Reistrends en populaire reisbestemmingen voor 2021

Reistrends veranderen. Reisbestemmingen veranderen, de beleving verandert en de manier waarop we denken en reizen verandert. Dat is ook terug te zien in de belangrijkste trends van dit en volgend jaar. Het coronavirus vergald en vergooid momenteel nog vele reisplannen maar je moet maar zo denken: aan alles komt een einde. Zo ook aan het coronavirus met bijbehorende reisbeperkingen. We doen even alsof het virus niet bestaat en gaan lekker wegdromen bij de leukste bestemmingen!

Cruisevakanties zijn cool!

Bejaarden die met gigantische zonnebril en zonneklep achterover liggen op het dek van een enorm cruiseschip. Dat is denk ik het eerste wat je voor je ziet als we het hebben over cruisevakanties. Het is het stoffige imago dat de cruisevakantie al jarenlang met zich meedraagt. Ik denk dat er nog steeds maar weinig jongeren zijn die het aandurven om na de vakantie te vertellen hoe cool hun cruisevakantie was. Maar daar gaat verandering in komen! Want steeds meer reizigers onder de – laten we zeggen – 40 jaar stappen tijdens hun vakantie aan boord van een cruiseschip en beleven hun geweldigste vakantie in jaren. Het is een nieuwe reistrend die elk jaar steeds meer terrein weet te winnen onder jongeren. En we snappen heel goed warom!

Wereldreis cruise - Kost wat, maar dan heb je ook wat!
Wereldreis cruise – Kost wat, maar dan heb je ook wat!

En waarom niet! Je reist naar de mooiste stranden en prachtigste landen terwijl je onderweg van alle gemakken bent voorzien. Dat houdt meer in dan een potje kegelen of het aanhoren van de zoveelste big band. Super entertainment, alle mogelijke sporten, bioscoop, zwembaden, gezellige barretjes: het leven op een cruiseschip is ook voor de jongere reiziger een waar genot. Je kan in redelijk korte tijd veel verschillende landen bezoeken en krijgt genoeg tijd aan wal om de sfeer en cultuur te proeven. Cruises naar de Caribbean zijn steeds populairder, het weer is tenslotte altijd warm en zonnig. Maar ook een trip over de golven van de Middellandse Zee is onweerstaanbaar.

2021-2022 Viking World Cruise Itinerary Map
2021-2022 Viking World Cruise Itinerary Map

Heb je toevallig 44.000 euro liggen? Dan is deze wereldreis cruise misschien wel iets voor jou. Het is met uitstek dé reistrend voor de rijken onder ons. Met 6 continenten, 27 landen, 55 begeleide tours en in totaal 136 dagen plezier mag je het best een aardige wereldreis noemen. Kost wat, maar dan heb je wat!

Mystery trip

Het lijkt misschien wat op last minute reizen maar is toch compleet wat anders en steeds meer in trek onder de reizigers. De mystery trip is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire reistrends! Zomaar blind een reis boeken zonder dat je enig idee hebt waar je heen gaat. En waarom ook niet! Veel reizigers hebben inmiddels al vele culturen en verre oorden ontdekt en bedenken zich suf waar ze nu weer heen moeten gaan. Weet je wat? Denk er gewoon helemaal niet over na en boek een mystery trip. Het enige wat je te horen krijgt is de weersvoorspelling, je wilt tenslotte niet in bikini in IJsland terechtkomen. Maar verder blijven alle details volkomen geheim. Hoe cool is dat!

Er zijn een paar (online) reisbureau’s die dit soort reizen verzorgen, zoals bijvoorbeeld SPRS.me. Wel handig is dat je van te voren kan aangeven naar welke steden of landen je pertinent niet wilt gaan. Kan me voorstellen dat je geen zin hebt om voor de derde keer in Marmaris aan te komen. En wil je toch nog wat controle houden over je reis, dan kan je aangeven of je bijvoorbeeld zin hebt in een stedentrip of juist een bibbervakantie in de kou. Dus ogen dicht en boeken maar!

Favoriete reisbestemmingen voor 2021

Er zijn een paar steden die in 2021 als nieuwe favoriete reistrends kunnen worden bestempeld. De ANWB heeft onlangs een enquete verstuurd onder 10.000 leden en daar kwamen deze drie verrassende bestemmingen uit. Welke bestemming is jouw favoriet?

Seoul, Zuid-Korea

Als eerste noemen we de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Sinds Guus Hiddink met Zuid-Korea een voetbalwonder veroorzaakte, heeft het land al meer bekendheid gekregen (en word je als Nederlander altijd met open armen ontvangen). Maar dit jaar wordt het echt het jaar van Seoul. Voor de shoppers een waar paradijs, aangezien de meeste winkels dutyfree hun spullen verkopen. Maar ook voor de reiziger met een laag budget is Seoul goed te doen. Door de hele stad heen vind je namelijk steeds meer uitstekende budgethotels. Het eten is hier voortreffelijk, vooral in de wat kleinere hippe eettentjes. De cultuur is compleet anders dan dat we gewend zijn en juist daarom is een trip naar Seoul al een superervaring.

Seoul, de nummer 1 reistrend voor 2021
Seoul, de nummer 1 reistrend voor 2021

Fez, Marokko

Ook Fez in Marokko is steeds meer geliefd onder de Nederlanders. Was voorheen vooral Marrakesh the place to be in Marokko, de laatste tijd is Fez steeds populairder. En terecht! Heerlijke restaurants, een superrelaxte atmosfeer, prachtige authentieke gebouwen, een bruisend uitgaansleven met rooftopbars en swingende clubs en leuke lokale marktjes. Fez is upcoming en zal niet snel zijn plaats als topbestemming afstaan.

Fez in Marokko heeft de 2e plaats in de reistrends weten te behalen
Fez in Marokko heeft de 2e plaats in de reistrends top 100 weten te behalen

Rotterdam, Nederland

Als laatste tippen we een stad in ons eigen Nederland: Rotterdam! Voor degenen die wel zin hebben in een gerse trip, maar geen behoefte hebben aan een lange reis, is Rotterdam toch wel een fantastische bestemming. De laatste jaren heeft de stad flink aan de weg getimmerd met evenementen, coole bars en restaurants en hippe straatjes zoals de Witte de Withstraat. De hippe feestjes zijn overal in de stad te vinden en met landmarks als de Erasmusburg, Euromast, Hotel New York en steeds meer leuke en gezellige wijken kan je deze stad niet meer overslaan.

Rotterdam, reistrends 2021
Rotterdam, reistrends 2021

De architectuur is zowel historisch als vernieuwend. Bezoek dan ook zeker de felgekleurde Markthal voor wat pincho’s en een wijntje. Vergaap je hierna aan de schitterende skyline van Rotterdam in cocktailbar ‘nhow’, gelegen op de 7e verdieping van skyscraper ‘De Rotterdam’! Gelukkig word je in Rotterdam nog niet op elke straathoek aangeklampt door toeristen, wat een verademing kan zijn als je net een paar dagen in Amsterdam bent geweest. Ik zeg, gaan!

Rotterdam, Reistrends 2021
Rotterdam, Reistrends 2021
Reistrends en populaire reisbestemmingen voor 2021 via @wereldreizigersnl
Wereldreizigers

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt... Get inspired! Get on board!

Add comment

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de winacties en de maandelijkse nieuwsbrief? Laat je e-mail adres achter om kans te maken.

Copy link